המקצוע רץ בגנים: עבור רבים מאיתנו השאלה "מה נעשה כשנהיה גדולים" דורשת שנים רבות של התחבטות בשאלת השכר, העניין והביטחון התעסוקתי. אבל עבור לא מעט ישראלים, התשובה לשאלה ברורה מאליה - הם הולכים בדרכי אביהם ואמם, לעיסוק שעובר בתורשה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
לני כהן, מדבבת בת 21, אוחזת ברזומה של יותר מ-40 סרטים וסדרות, והקריירה שלה החלה כבר בגיל ארבע. הניסיון העשיר מפתיע רק כאשר מגלים שהבוס שלה הוא אביה, המדבב ובמאי הדיבובים שרון כהן, וסבה הוא השחקן והמדבב אלברט כהן, שקולו מוכר לרובנו עוד מימי "רחוב סומסום".
"גדלתי לתוך בית שרק עושה אמנות, וזו הייתה דרך מאוד ברורה לשם", הסבירה לני, בעוד סביה טען כי "מאוד השתדלתי להפוך אותם למנהלי בנק". משפחת כהן היא לא היחידה בה העיסוק הפך למפעל משפחתי: גם מיכאל סבג המציל פותח בכל בוקר, כבר 30 שנה, את הסוכה ומסתכל לאופק, כפי שעשה אביו.
כבר בגיל 14 הוציא סבג תעודת מציל, כשהלך לעזור לאביו שהיה המציל של הסחנה. "אני מודה לאבא שלי ז"ל שהפך אותי למציל, ואני הפכתי את הילדים שלי למצילים. מה שקשור בהצלה, לעזור לאנשים כמה שאפשר - זה כאילו באנו לעולם הזה לייעוד הזה", הסביר. בנו יניר טען כי מגיל צעיר הושרשו לאהבת הים: "תן לי עבודה במשרד מפואר, עם משכורת כפולה, אני לא אלך - זו אהבה ואתה לא יכול לוותר על זה".
גם ד"ר נחמה אורי ואחותה ד"ר גליה רהב ירשו את המקצוע בגנים: אחת היא סגנית מנהלת מחלקה בבית החולים כרמל, והשנייה היא מנהלת מחלקה בבית החולים תל השומר. גם האב והאם היו רופאים, וכל הילדים למדו או מתכוונים גם כן רפואה. האב שרד את השואה בדרך נס והפך לאחד מבכירי הרופאים בארץ, והמסר חלחל גם לילדיו: "ידעתי שאו שאני רופאה או שאני לא חיה", סיפרה ד"ר גליה רהב, "אני לא זוכרת שאמא שלי דחפה אותי, אבל זה בתת מודע".