לא איש כמנחם הורוביץ יניח לתחילת הקיץ לחלוף על פניו מבלי לבקר במפעל גלידה או שניים ולתת בטעימות. בדרך הוא קפץ לאשקלון, שם יש חנות זולה במיוחד לגלידות ולארטיקים, וגם הלך ללמוד מהמומחים איך מכינים סורבה ביתי.
סורבה
המצרכים (8 מנות):
חצי קילו נקטרינה (או כל פרי קיצי אחר)
270 גרם מים רותחים
230 גרם סוכר
קצת מיץ לימון
אופן ההכנה:
1. ממיסים את הסוכר בתוך המים הרותחים לקבלת סירופ.
2. מוסיפים לסירופ את הפרי, חתוך לקוביות. מוסיפים את מיץ הלימון וטוחנים היטב במעבד מזון.
3. מסננים ומעבירים למכונת גלידה. אם אין: מעבירים לתבנית ומכניסים למקפיא. כל שעה-שעתיים מוציאים ומערבבים היטב עם מזלג. אחרי 4-5 פעמים כאלה - הסורבה מוכן.