מצפצפים על החוק: בשעות הלילה המאוחרות בצפון הכינרת, דייגים מגיעים מדי לילה לאזור שאסור לדיג בעונה זו, ומתחילים לאסוף את הדגים לרשתות. בסרטון ניתן לראות פקחים שעוצרים שני דייגים ובידיהם ציוד אסור, כמו רובי דיג תת ימיים ורשתות לתפיסת דגים קטנים מהמותר.
חודשיים בשנה חל איסור מוחלט לדוג בצפון הכינרת - אזור ההטלה של דגי האמנון. השנה עלה מפלס המים משמעותית, דבר שהביא להצפת הצמחייה, הגדלת אזורי ההטלה וגם לעלייה במספר הניסיונות של דייגים לעבור על החוק.
"ישנו מערך מודיעיני מסודר ביחידת הפיצוח", סיפר משה אלמוג, פקח משרד החקלאות. "ישנם תצפיות, כלי שיט. אנחנו עובדים סביב השעון בחודשיים האלו באופן מאוד אינטנסיבי בנושא של אכיפה", הוסיף.
עם התאוששות הדגה, חל גידול אדיר במספר הדייגים שנתפסו כשהם עוברים על החוק. מתחילת השנה כבר נרשמו יותר מ-90 אירועים, פי 3 מכל האירועים בשנה שעברה. החשש העיקרי הוא מזיהום הדגים ומי הכינרת.
פנחס גרין, מנהל מינהלת הכינרת, הסביר את הסיכון של דיג באזור הצמחייה, ואמר כי "הצמחייה מהווה פיתוי גדול לדייגים לדוג עם חומרי הדברה. זה מקצר להם מאוד את זמן הדיג, אך לא מתחשבים בזה שהדגים בסופו של דבר מגיעים כאוכל לפיות של עם ישראל".
הפקחים הבהירו כי דיג חובבני עם חכה מותר, כל עוד לא תופסים כמויות גדולות של דגים. מי שיעבור על החוק צפוי להיתקל מאחת מ-4 יחידות הפיקוח שפועלות בחופי הכינרת, כאשר כל קנס הוא בגובה אלפי שקלים, ולעיתים כולל גם רישום פלילי.