כשחושבים על ישראל בעולם, לא חושבים רק על הסכסוך הישראלי-פלסטיני, אלא גם על חומוס. לכבוד יום החומוס הבינלאומי, עיתונאים ודיפלומטים מכל העולם הוזמנו לאכול חומוס בשמש הירושלמית - ואם תרצו, חומוס בשירות ההסברה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
ישראל מנכסת לעצמה את המאכל שהפך לסימן ההיכר שלה בחו"ל, אבל כמעט כל מדינה מסביב מחזיקה באותה טענה. עד היום - אף אחד לא יודע מאיפה הגיע החומוס.
התיעוד ההיסטורי הראשון לאכילת חומוס הוא מתקופת הצלבנים ויש שטוענים שהניגוב הראשון היה במצרים העתיקה. גם בסוריה וטורקיה נשמעו בעבר קריאות דומות, ואם תשאלו את הלבנונים, החומוס הוא בוודאות המצאה שלם.
"כמה שנים אנחנו שברנו שיא ועשינו את צלחת החומוס הגדולה בעולם", מספר ג'אוודאת איבראהים, בעלי מסעדת אבו גוש. "בלבנון כעסו מאוד ושברו את השיא- אנחנו עשינו את זה עוד פעם אחרי החגים. זה משחק נחמד וכלי שיווק טוב, והכי חשוב שחומוס זה טעים".
הישראלי הממוצע אוכל בין שמונה לעשרה קילו חומוס בשנה. האמריקאים והבריטים אוכלים פחות- אבל בשנים האחרונות החומוס הופך פופולרי גם במקרר שלהם.
הגרגירים החמים הופכים פופולריים, ואנשי השיווק מקווים שהמגמה הזו תדבוק גם בתדמית שלנו בעולם. גם אם פרויקט ההסברה הזה לא יעבוד עליהם - לכם, זה בטוח עשה חשק לנגב.