כמה אנחנו מוכנים לשלם על מוצר יותר אסטטי וארוז? מסתבר שהרבה יותר. מבחן הסל השבועי של "תוכנית חיסכון" ושל המועצה לצרכנות חישבה את הפרש המחירים בין ירקות ארוזים לירקות בתפזורת על המדף. התוצאה - פערים של מאות אחוזים.
מחיר ממוצע של 100 גרם גזר רגיל הוא 40 אגורות, והמחיר הממוצע בין החנויות השונות של "נשנושי גזר" ארוזים הוא כ-2 וחצי שקלים. אמנם מוצר ארוז ממותג ומטופל היטב, אך בכל זאת קיים פער משמעותי של יותר מ-600 אחוזים.
גם בחסה המצב דומה. ההפרש בין המחיר הממוצע של חסה ערבית שטופה וארוזה לבין חסה כמו שהיא - 600 אחוזים. אם נבדוק את מחירי המלפפון, נמצא פער של יותר מ-350 אחוזים.
עו"ד אהוד פלג, מנכ"ל המועצה לצרכנות, הסביר את הסיבה להבדלי המחירים המשמעותיים בין הרשתות והחנויות השונות. "מחירי המוצרים ברשת מסוימת בסניף מסוים הם תוצאה ישירה של התחרות שישנה או איננה בסביבה הגיאוגרפית של אותה החנות" הסביר.
איפה מצאנו את הסל המשתלם השבוע? 41 מוצרים נבדקו ב-162 נקודות מכירה ברחבי הארץ. בסניף "רמי לוי" בבאר שבע מצאנו את הסל הזול ביותר. לעומת זאת, סניף "שופרסל שלי" ברח' אבן גבירול בתל אביב היה היקר ביותר. ההפרש - קרוב ל-200 שקלים לסל.
ביקשנו גם לבדוק את הפערים בין סניפים שונים של אותה הרשת. ב-"שופסל שלי" הפער היה הגדול ביותר, פער של 21 אחוזים. הפער בין הסניף היקר ביותר לזול ביותר ב-"שופרסל דיל" היה גם רחב - 14 אחוזים. המצטיינת מבחינת אחידות המחירים היא "ויקטורי" - פער של כ-1 וחצי אחוז בלבד בין סניפיה. אם כן, מי שרוצה לחסוך בהוצאות, שלא יתפנק ויקנה פירות וירקות בתפזורת. כך, ניתן להוזיל מאוד את סל הקנייה.