תגובת ברי בר ציון לכתבה:
מעבר להקפדה אישית שלי כל חיי, על יושרה ויושר, היו כל מעשיי ופעולותיי ב"ביקור חולים" תחת ביקורת ובקרה קפדנית ומתמשכת של בית המשפט המחוזי שהיה אחראי על הפירוק, של כונס הנכסים הרשמי במשרד המשפטים ושל משרד הבריאות.
התלונות הטרחניות והשקריות המועלות במכתב ממוחזרות. הן גם נבדקו בזמנו על ידי הכונס הרשמי במשרד המשפטים ונמצא כי אין בהן ממש.
תכנית ההבראה המתמשכת שיושמה בבית החולים הניבה תוצאות מרשימות בכל קנה מידה. אצטט מאמירות בית המשפט הנכבד אשר מצא לנכון בפסק דין לציין את הדברים:
"בית החולים מתפקד באיזון תפעולי, וישנן מחלקות שתפוקתן גבוהה אפילו מאשר בתקופה טרום הפרוק. כל זאת לא מעט בשל ניהול נכון של המפרק, מנהל בית החולים מר בר-ציון, ולא פחות צוות עובדי בית החולים, שתרמו והשקיעו את מיטב מרצם להצלחת בית החולים בתקופה קשה מכל היבט שהוא".
בית החולים סיים את הפירוק עם עודף של למעלה מ-20 מיליון שקלים אשר יועדו בין השאר לתשלומי פנסיות של עובדי המוסד. מדובר בהישג יוצא דופן ובמטרה חשובה מאין כמוה.
למאמצי הגיוס אשר אפשרו הצלתו ופיתוחו של בית החולים היו שותפים גורמים רבים. ביניהם גם אנשי ציבור וראש הממשלה היום ביניהם. ח"כ נתניהו שלא שימש אז בתפקיד שר, נעתר לבקשת בית החולים לערוך בארה"ב ערב גיוס תרומות שהניב סכום נכבד ששימש לרכישת מכשיר 'אקו' לילדים ותינוקות. אגודת ידידי בית החולים בארה"ב השתתפה במימון חלקי של הוצאות הלינה של מר נתניהו שסייע להביא תועלת ורווחה למטופלי בית החולים.
באשר לתלונת שני עובדים לשעבר בחברת אמין - לא אוכל להתייחס לתלונה שלא ראיתי, אך בהחלט אוכל להתייחס לאחד המתלוננים שפוטר מחברת "אמין" בשל חוסר אמינות. הוא פנה אל בית המשפט עקב פיטורין אלו ובית הדין לעבודה קבע כי אכן שיקר. דומה כי אין צורך להוסיף על כך.
מתקשורת ראש הממשלה נמסר בתגובה:
על פי הנחייתו של ראש הממשלה הוקם צוות לבחינה וסינון של מועמדים לתפקיד נציב שירות המדינה. יודגש כי מבחינה משפטית, הקמת הצוות לא היתה מחויבת המציאות, שכן ראש הממשלה, כשר הממונה על נציב שירות המדינה רשאי היה להחליט על המינוי, ללא הליך חיפוש.
לאור חשיבותו ורגישותו של התפקיד, מונה צוות בלתי תלוי המורכב מבכירי השירות הציבורי: מנכ"ל משרד רה"מ; ראש אג"ת; המשנה ליועץ המשפטי לממשלה ; מנכ"לית המשרד לתרבות וספורט.
הצוות פעל באופן מקצועי על פי כללי מנהל תקין ובהנחיה משפטית צמודה של המשנה ליועץ המשפטי לממשלה.
הצוות בחן, לאורך תקופה ארוכה כ-150 מועמדים, ואל מול האתגרים שלדעתו ניצבים בפני נציב שירות המדינה החדש, ראיין הצוות מספר מועמדים, מתוכם המליץ לראש הממשלה על ארבעה מועמדים סופיים.
בנוסף, יזם ראש הממשלה הקמתה של ועדה נוספת בראשות השופט (בדימוס) דן ארבל לבדיקת כשירותו והתאמתו של המועמד שבחר. ככל שתהיינה טענות בעניין כשירות של המועמד לתפקיד, הדבר ייבחן על-ידי הועדה.
כמו כן, אסתר דומיניסיני ביקשה להבהיר כי לא הגישה את מועמדותה לתפקיד.