במסגרת פרויקט חדש שהושק לאחרונה על מנת לתגבר את תחושת הביטחון של תושבי תל אביב, רושתה העיר במאות מצלמות. כל מי שהולך בעיר יידע מעתה כי יש מישהו הצופה בו מלמעלה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"עיריית תל אביב-יפו הגיעה למסקנה שהיא אינה יכולה שלא לפתח יכולות שלא היו לה בעבר", מסביר ראש עיריית תל אביב-יפו רון חולדאי. "זה חשוב מבחינת השליטה על המרחב הציבורי בעיר".
בעירייה מספרים שהמצלמות הן רק חלק ממערך אבטחה שלם, שיכלול גם תוספת סיירים עירוניים וניידות פיקוח. מדובר במצלמות מתוחכמות מאוד שיודעות בעצמן להתריע על אירועים חריגים שמתרחשים ברחובות. ויש חידוש נוסף: מוקדני העייריה יכולים לא רק להסתכל על התמונות באופן פסיבי, אלא גם לקרוא בכריזה למפרי החוק.
בקרב הציבור יש שמתנגדים למהלך
בעירייה בטוחים שהמצלמות יובילו לשיפור בתחושת הביטחון של תושבי העיר, אך בד בבד נשמעים גם קולות המתנגדים למהלך בטענה כי מדובר על פגיעה משמעותית בזכויות הפרט.
"הפגיעה שנוצרת בפרטיות היא לא מידתית", מדגיש עו"ד יהונתן קלינגר, מומחה למשפט טכנולוגי. "במקום להשקיע את הכסף במאבטחים ואכיפה, אנחנו מגיעים לעולם שבו אומרים נשים מצלמה והכל יהיה בסדר".
במשטרה מצדם מברכים על המצלמות. התמונות שהן מקליטות בהחלט יוכלו לסייע להם במניעת הפשעים ובלכידת העבריינים. אך כמובן שעולה השאלה, באיזה מחיר, והאם הציבור מוכן לשלם אותו.