הועדה הסודית של רשות השידור בראשות יעקב נווה, שהמזכיר שלה הוא יואב גינאי, התכנסה הערב להצביע ולבחור את שמונת האמנים המועמדים לייצוג ישראל באירוויזיון 2012 שיתקיים במאי באזרבייג'ן. בסך הכל הצביעו הערב עשרת חברי הועדה על 28 שמות של אמנים. ל-mako נודע כי חברי הועדה רשמו שמות על פתקים, יצאו מהחדר, והשאירו את המזכיר יואב גינאי לספור את הקולות. גם יו"ר הועדה יעקב נווה יצא מהחדר ולא רצה להיות נוכח בזמן ההצבעה.
השמיניה הסודית
יואב גינאי ספר את הקולות ויש אפילו תוצאות, אבל אחרי שהחליטו ברשות השידור לשמור בסוד את שמות חברי הועדה (ביניהם יצחק זוננשיין, מירה עווד, גלעד שגב, נמרוד לב, רינת חכמון, דרור קבלרו ורוני ידידיה) החליטו הערב ברשות גם לא לפרסם מיהם שמונת הזמרים המועמדים, שצריכים להגיש לועדה שני שירים כל אחד. למה לא חושפים את השמות? מה יש להם להסתיר? האם את הקשרים האישיים שבין חברי הועדה לכמה מהאמנים המועמדים? האם מסתירים שכבר התקבלה החלטה?
בוסקילה חזרה לתמונה, למרות "לה לה לנד"
עם זאת, ל-mako נודע הערב כי הזמרת מאיה בוסקילה החליטה לוותר על התנאים המוקדמים שהציבה בהתחלה ולרדת ממעמד הדיווה שדרשה קדם אירוויזיון פרטי. בוסקילה הסכימה להיות מועמדת עם שאר הזמרים, מה שמגדיל מאוד מאוד את סיכוייה לנסוע לאירוויזיון 2012 באזרבייג'ן כנציגת ישראל. מקורבים לעניין טוענים הערב כי ברשות השידור לא ויתרו על בוסקילה ורצו מאוד שהיא תיכלל בשמיניה. לא ברור מי עשה זאת, אך טוענים כי לבוסקילה ולמנהלה אבי גואטה נרמז כי אם הזמרת תיכלל בשמיניה ותגיש שיר עם שאר האמנים, הדברים כבר יסתדרו לטובת הדיווה מנתניה, כלומר יהיה בסדר ומאיה תיסע.
אגב, מאיה בוסקילה הוכרזה הערב כמי שתשתתף במהלך החודש הבא בצילומי התוכנית "חי בלה לה לנד" בלוס אנג'לס יחד עם מושיק עפיה, שרית אביטן, שיר לוי, ליאת בנאי ואלי זולטא מלהקת "אלמנה שחורה". איך בדיוק תתכונן בוסקילה לאירוויזיון במאי בזמן שהיא בלוס אנג'לס - לא ברור. אבל כנראה שנזכה השנה להרבה מאיה בוסקילה - באירוויזיון ואחרי כך ב"לה לה לנד". עלמה זק מ"ארץ נהדרת" יכולה כבר לאוורר את החיקוי.
למאיה בוסקילה יש כבר 3 שירים מוכנים
שמות נוספים מתוך השמינייה הם (ככל הנראה) חן אהרוני, ולדי בלייברג, צביקה פיק, והשלישייה אילנה אביטל, אדם ומייקל הרפז. ג'ולייטה בחוץ וגם התבוריס של שימי תבורי. השמונה הנבחרים קיבלו הערב טלפונים עם הודעות על מועמדותם. יואב גינאי, שיכול לשפוך אור על תעלומת השמות, לא ענה הערב לטלפון. באסאמאסים הוא הפנה לתגובה מדוברות רשות השידור.
מרשות השידור כבר פנו, כאמור, לשמונת האמנים המועמדים וביקשו מהם להכין שני שירים כל אחד. במהלך חודש פברואר תתכנס הוועדה ותבחר את האמן והשיר שייצגו את ישראל בתחרות. למאיה בוסקילה יש כבר שלושה שירים מוכנים, רק צריך לבחור מהם, ובלי קדם פרטי, כי היא הרי טסה ללוס אנג'לס לצילומים.
לאן נעלמה השקיפות הציבורית
הסתרת שמות האמנים הופכת את תהליך בחירת האמן והשיר לאירוויזיון ל"אירוביזיון". אחרי הבלגן של קדם האירוויזיון בשנה שעברה, שהיה רצוף תקלות טכניות, גם השנה החליטו כנראה ברשות השידור להציג את עצמם באור בעייתי מבחינה ציבורית, אך הפעם בדרך של חוסר שקיפות. אחרי שניהלו במשך חודש וחצי משא ומתן עם המפיק חיים סלוצקי על הפקת קדם אירוויזיון, משא ומתן שנכשל, החליטו לוותר על הקדם ובמקום הליך בחירה שקוף לציבור ובהשתתפות הציבור עושים הכל מאחורי הגב ובמסתורין. כאילו מדובר בחנות מכולת פרטית, ולא בגוף ציבורי שממומן מכספי האגרה שכולנו משלמים.
תושבי מדינת ישראל, תעשיית המוזיקה, אמנים וחובבי אירוויזיון כנראה לא ראויים בעיני קברניטי רשות השידור לקבל הליך בחירה שקוף וראוי של הנציגות לאירוויזיון. במקום לקרב את הציבור לאירוויזיון, המשדר היחיד שעוד נצפה בערוץ 1 (פרט למונדיאל) עושים הרבה כדי להמאיס על הציבור את המותג. אלא שעם כל הכבוד לרשות השידור בסופו של דבר הייצוג באירוויזיון הוא של ישראל, כפי שזה מוצג לעיני כל העולם.
תגובת הרשות: "הליך הבחירה הוא כמו בפרס ישראל"
תגובת לינדה בר דוברת רשות השידור: "תהליך עבודתה של הוועדה המקצועית לבחירת השיר והאמן לאירוויזיון הוא ללא רבב. התהליך מתועד בפרוטוקולים ומלווה באופן צמוד על ידי עורכת דין, נציגת המחלקה המשפטית של רשות השידור, שמות חברי הוועדה יפורסמו כמובן מייד עם תום עבודתה. חיסיון זה, החיוני לשמירת תנאי עבודה ושפיטה ללא לחצים, נישמר גם בועדות ציבוריות נוספות כגון פרס ישראל, פרס אקו"ם, פרס סוקולוב ועוד".