אי אפשר לתאר את ההיסטוריה של המוזיקה המזרחית במדינת ישראל מבלי לכלול בה את מועדון "הפלקה" הותיק, מקום הנחשב במשך כ-25 שנות קיומו לבית המקדש הים תיכוני, להיכל התרבות של המזרחית. עשרות רבות של כוכבי הז'אנר הים תיכוני, מזוהר ארגוב, עופר לוי, מרגול צנעני וחיים משה ועד לאייל גולן, שרית חדד, שלומי שבת וישי לוי הופיעו במועדון, שהפך לאחד מסמלי הזרם המזרחי במוזיקה ושמו הפך לשם נרדף למושג "מועדון מוזיקה מזרחית". אמרת "הפלקה" - אמרת הכל.
בשנתיים האחרונות עמד המקום סגור, ועתה תחת ניהולו של המפיק המנוסה שלום דדוש, מנהלו של הזמר גיא יהוד, צפוי "הפלקה" המיתולוגי לחדש את פעילותו. זה יקרה בעוד כשבועיים, בערב פתיחה מלא בכוכבים. את המופע המרכזי תספק הזמרת ג'ולייטה עם נגניה, גם גיא יהוד צפוי להופיע. כמו כן צפויים להגיע לאירוע מיטב כוכבי הז'אנר הים תיכוני - אייל גולן, שרית חדד, משה פרץ, דודו אהרון, קובי פרץ, ליאור נרקיס, עומר אדם ועוד רבים וטובים.
"המחאה שלי היא שהזמרים הכוכבים עפו במחירים יותר מדי גבוה"
"אני אחד המנהלים הראשונים ב'פלקה'", אומר שלום דדוש בשיחה עם mako. "החזרה שלי לענף היא אחרי שלוש שנים. המחאה שלי היא בקטע שהזמרים הכוכבים עפו במחירים יותר מדי גבוה ולכן זמרים צעירים - ג'ולייטה וגיא יהוד - יפתחו את הערב והזמרים הגדולים לא יפתחו איתי".
-אבל הזמרים הגדולים מוזמנים.
"הגדולים מוזמנים, כולם מוזמנים. זה הבית שלהם, הם גדלו שם. בגדול זו מעכשיו במה לזמרים הצעירים. זה הבמה של המדינה, תמיד מזכירים את 'הפלקה' בתקשורת ולא שוכחים ואני מקווה שזה יחזור להיות ככה. כיום אין מועדונים מזרחיים אותנטיים כי לזמרים יש בעיה לעבוד, ולא מבחינת סכומים. אני בדקתי את הנושא ובאתי אליהם עם סכומים של 60 או 70 אלף שקל, אבל זה לא הכסף, יש דברים אחרים מסביב שגורמים לזה, שהם לא מעניינים ולא מוצדקים, אבל בסדר. אמרתי להם מה אני חושב".
"לאנשים אין כסף לאניות ולקיסריות ולאייל גולן"
"הזמרים צריכים להבין שיש אנשים שאין להם כסף ללכת לאוניות או קיסריה, הם רוצים לראות זמר במועדון ומגיע להם. הם לא יכולים לשים 3 ו- 4 אלף שקל לסוף שבוע במלון באילת, או 5 או 6 אלף שקל באניה בשביל לראות את אייל גולן. הם רוצים ב-150 שקל לראות זמר, לשתות, להינות מהמוזיקה והאווירה, ואין להם אפשרות. זו המחאה שלי. אני אלך עם הדור הצעיר שישמעו אותו, זה הקטע שלי. הצעירים יפתחו איתי את המועדון, כדי לתת להם במה".
"אני אומר לך שמשה פרץ התחיל אצלי בערב שנקרא 'ערב לכל כיס' במוצאי שבת, שהיה מיועד למי שמרוויח משכורת מינימום, 3000- 4000 שקל. בגלל של'פלקה' היתה תדמית נוצצת בנינו גם ערב אחד בשבוע למעוטי יכולת, לאנשים שקשה להם. בן אדם כזה היה משלם 40 שקל בכניסה, שותה ב-40 שקל ונתן עוד טיפ, ומתחיל עם בחורה, סוגר בילוי במאה שקל ונהנה כל הערב. ומשה פרץ התחיל איתי ב-20 דקות הופעה, וקיבל עליהם 300 שקל. היום הוא רוצה 45 אלף שקל וזה לא פשוט".
"אצל הספרדים 'עבד כי ימלוך'... אם אשכנזי לא היה מנהל - לא היתה 'הפלקה'"
"אני בתעשיה הרבה שנים ואני ממורמר", ממשיך שלום דדוש. "אני ספרדי שגדל עם אשכנזים. אצל הספרדים 'עבד כי ימלוך'. הם נהיים גדולים ושוכחים מאיפה הם באו. אני מנהל מאפיה ועובד עם אשכנזים, שמה אין את הדברים האלה, יש פרגון. אצל הספרדים זה לא קיים. מורי ורבי זה אשכנזי שעבד בפלקה 25 שנה. המועדון עבד עם בעל בית אשכנזי, שלא אזכיר את שמו, ואני כתלמיד שלו. ואני אומר לך שאם לא היה אשכנזי שמנהל - 'הפלקה' לא היתה קיימת. ככה אני חושב, ואנחנו צריכים ללמוד מהם הרבה עדיין, גם בזמרה".
"אני אומר דברים שאני עומד מאחוריהם. אני בתעשיה, מכיר אותה. 'הפלקה' היה קיים עד לפני שלוש שנים, עשינו את זה בגדול, ואז בא מישהו והרס אותה. מפריע לי כל מה שקרה. המוזיקה עלתה, אבל אל תשכחו מאיפה באתם".