שלושה עדי מדינה, שהפעילה היחידה המרכזית במשטרת מרחב הנגב, הביאו להפללתם של ראש ארגון הפשיעה הגדול בנגב, ניבי זגורי ושל ראש ארגון הפשיעה הגדול בצפון, מיכאל מור. עדי המדינה הפלילו את השניים בכך שחייליהם דאגו לבצע את החיסולים של עד המדינה, טל קורקוס שהפליל את זגורי וגרם לו לרצות שבע שנים בכלא ושל עד התביעה, אלישע סבח, שהפליל את הרוצח הסדרתי, אדם איטל המרצה ארבעה מאסרי עולם.

חוקרי ימ"ר נגב בפיקודו של סנ"צ יגאל קמיליאן עקבו במשך שנה וחצי אחר זגורי, מור וחייליהם ואספו מידע רב המפליל אותם לגבי מקרי הרצח. המשטרה גייסה שתי עדות מדינה שחשפו כי דירת ההימורים באשקלון הוכנה מראש כדי לפתות את קורקוס להגיע למקום ולחסל אותו כשייצא ממנה. על פי החשד, אריק איטל ועד מדינה מרכזי תכננו את יחד את הרצח.

אריק איטל וניבי זגורי (צילום: פייסבוק\אריק איטל)
אריק איטל וניבי זגורי, בקוסמוי | צילום: פייסבוק\אריק איטל

במשטרה חושדים שאיטל, ששימש כחייל בארגון של זגורי, היה זה שהפעיל את המטען שהוצמד למכונית של קורקוס וגרם לחיסולו. כאמור, קורקוס וסבח חוסלו כנקמה על כך שהעידו נגד זגורי ואדם איטל והביאו להפללתם.

המשטרה ביצעה האזנות סתר רבות למעורבים, איכונים לטלפונים הסלולריים שלהם ושל בני משפחותיהם ויירטה שיחות מפלילות בין כמה מהמעורבים ששהו בסין ובתאילנד, שחלקם אף איימו לפגוע בנציג ישראל במזרח הרחוק, סנ"צ יוני חג'ג, רק משום שהעז לאסוף ראיות נגדם.

הפרשה שזכתה לשם 'חוק וסדר 80/17' התנהלה באופן סמוי בחודשים האחרונים בעוד שזגורי שוהה בסין ובטוח שהוא לא יוסגר למדינת ישראל. פרקליטות מחוז הדרום תגיש כתבי אישום נגד זגורי, מור, איטל ושלושה עבריינים נוספים בגין עבירות רצח וניסיונות רצח.

יחד עם זאת, רצח דבורה הירש - אשתו של קורקוס, שאירע לפני כשנה וחצי טרם פוענח, אבל במשטרה מאמינים שגם בתיק זה יימצאו הרוצחים ויועמדו לדין.

מוקדם יותר השנה, ערכנו כתבת פרופיל על ניבי זגורי, אשר המשטרה כינתה כאחד העבריינים הכי מסוכנים בישראל - למרות שהוא כלל לא שהה כאן. הנה הכתבה המלאה:

***

בשלישי שעבר, בשלוש ושמונה עשרה לפנות בוקר, בזמן שמכוניתו של עד המדינה טל קורקוס התפוצצה כשהוא בתוכה נשרף למוות, בצד השני של כדור הארץ, בסין, ישב העבריין ניבי (יניב) זגורי ועבד על שדרוג אימפריית הרהיטים שלו. "ניבי בטח לא בכה כששמע על החיסול של טל קורקוס, קשה לי להאמין שהזיל דמעה על האיש ששלח אותו לשבע שנות בכלא. אבל תכל'ס אין לו שום קשר למקרה. לטל היו המון אויבים חוץ מניבי שחיפשו אותו", סיפר השבוע מקורב של זגורי, "ניבי עסוק בעסקי הרהיטים בסין. פתח דף חדש. טל ממש לא מעניין אותו, מה שחשוב לו זה להצליח בעסקים".

בשנה וחצי האחרונות חוסלו שלושה אנשים שהיו קשורים לפרשות זגורי. ראשונה היתה דבורה הירש, גרושתו של טל קורקוס, שנרצחה כמה מטרים מתחנת משטרת מרחב הנגב על ידי מתנקש שירה בה לעיני שני הילדים שלה; לפני שלושה חודשים ירה רוצח שכיר באלישע סבח במסעדת "הפיתה" בנתניה; ולפני עשרה ימים חוסל עד המדינה טל קורקוס בעצמו. הזוג השאיר שלושה ילדים יתומים.

"בלי קשר לחיסולים, הארגון של זגורי מזמן חצה את כל הקווים האדומים. זריקת רימון לבית עיתונאי, הנחת מטען ליד דלתו של קצין שב"ס, וגם הצתה של משרדי עורכי דין", אומר פרקליט בפרקליטות מחוז הדרום, "הם לא חוששים לנסות לפגוע באף אחד".

 והעדות של קורקוס ז"ל, שהיה הזרוע המבצעית של זגורי, רק מחזקת את התפישה: "ניבי לא משאיר בחיים את מי שיודע עליו. כל מי שהיה בסביבה שלו נעלם. הייתי בסכנת חיים, ידעתי שימיי ספורים. ידעתי הכול על זגורי והבנתי שיהיה לזה מחיר, החיים שלי".

טל קורקוס (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של דבורה הירש)
חוסלו בשנה וחצי האחרונות והשאירו 3 יתומים. דבורה הירש וטל קורקוס ז"ל | צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של דבורה הירש

בשנה וחודשיים האחרונים זגורי יושב בסין. במאי שעבר עצרה רשות המסים את אשתו מיכל לחקירה. כמה ימים לאחר מכן יצא ניבי לטיול במזרח. בהתחלה סיפרו כי נסע לביקור בתאילנד וסין, אבל בשלב כלשהו השתקע שם - כולל ביקורים קבועים במשחקים של ערן זהבי - והקים עסק של ייבוא רהיטים לישראל עם שותפים מקומיים. מאז נוסעים אשתו והחברים הקרובים לבקר אותו בכל כמה שבועות, אבל ניבי עצמו לא חזר לביקור מולדת אפילו פעם אחת. "הוא לא ברח לשום מקום. הוא מנהל עסקי רהיטים באופן חוקי", טוען אחד המקורבים, "הוא בקשר טלפוני עם בני משפחה וחברים. הוא יודע שהמשטרה מאזינה לשיחות שלו אבל אין לו מה להסתיר כי הוא לא עשה כלום". אם יחזור ארצה, ייעצר זגורי מיד, מפני שהוא מבוקש לחקירה בפרשת רצח דבורה הירש, גרושתו של קורקוס, ועל ידי רשות המסים.

אצל ניבי כסף זה דבר חשוב בחיים

איך הפך ניבי זגורי לאחד העבריינים המבוקשים על ידי המשטרה, ולמה בית המשפט התעקש שהוא לא עומד בראש ארגון פשע קלאסי, וכעת לא מצליחים לתפוס אותו? זגורי בן ה- 44, אב לשלוש בנות, נולד בבאר שבע. "כילד הוא היה תמיד אחד שהוביל, מנהיג. אחד שהולכים אחריו", סיפר חבר ילדות, "ניבי תמיד עזר לי כנער, ומי שהעז לתקוף אותי או לפגוע בי חטף ממנו. הוא יצר סביבו חבורה כמה נערים שהיו מצייתים לו. ואם לא היה מתעסק בפשע  בטוח היה שחקן כדורגל ברמה גבוהה".

כשהיה בן שנתיים, ואחיו חגי בן ארבע – שלימים יהפוך לראש ארגון פשע בפני עצמו – נפרדו הוריהם. הילדים גדלו אצל הסבתא והדודה שלהם. "ניבי הקטן היה ילד מצוין, הלך לבית כנסת והתנדב לסדר כיסאות שם", סיפר האב יוסף בראיון ליגאל סרנה בידיעות אחרונות לפני כמה שנים, "חגי היה אחר לגמרי, אם מישהו היה לוקח לו משהו, הוא היה מתפוצץ עליו. ילד קשה, מפחיד".

דבורה הירש אשתו של קורקוס (צילום: יחסי ציבור)
נרצחה לעיני שניים מילדיה. דבורה הירש ז"ל, גרושתו של קורקוס | צילום: יחסי ציבור

בשנות העשרים לחייו עסק בעבודות מזדמנות, פה ושם ביצע עבירות רכוש קטנות, עד שהתגלגל לפשע. "לולא ניבי וחגי אהבו כסף, הם לא היו מגיעים לפשע", הוסיף האב באותו ראיון. "אצל ניבי כסף זה דבר חשוב בחיים, בתור כאחד שגדל בתנאים לא קלים", הוסיף מקורב לשעבר. נכון להיום האימפריה של ניבי זגורי מגלגלת - על פי הערכות של גורמי מודיעין - כמה עשרות מיליוני שקלים, ופועלת במקביל לארגון של אחיו.

"ניבי תמיד פעל מהמוח. חגי מהבטן. ניבי תמיד היה מתוחכם, חשב על כל מהלך כמה פעמים, חגי היה יותר אימפולסיבי. אלים", הסביר קצין מודיעין במשטרה, "כמעט אף פעם לא היה שיתוף פעולה ביניהם".

באמצע שנות העשרים לחייו זגורי הכיר את מיכל דבש, בתו של שחקן הכדורגל האגדי של הפועל באר שבע, עופר אליהו. דבש, הוכתרה בזמנו כמלכת היופי של המקומון 'שבע'. "יש שם אהבה גדולה ומאז ועד היום. מיכל היא הדבר הכי חשוב בעולם עבור ניבי. אהבת חייו", אומר מקורב לשעבר, "הוא סומך עליה בעיניים עצומות". על צווארה עונדת מיכל שרשרת זהב משובצת ביהלומים שמאייתים באנגלית את השם "ניבי". ווילת המשפחה – שכרגע מאכלס את מיכל והבנות – נמצאת בשכונת נאות לון בבאר שבע.

טל קורקוס (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של טל קורקוס)
חוסל לפני עשרה ימים. עד המדינה טל קורקוס | צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של טל קורקוס

במהלך השנים זגורי אסף סביבו חבורה של כעשרים חיילים נאמנים. הוא השתלט על עסקי ההימורים בעיר (אנשיו ניהלו עשרות בתי הימורים עם מכונות מזל), והתפרנס מהלוואות בשוק האפור, דמי חסות מבעלי עסקים וניכיון צ'קים ומדי פעם גם שימש כבורר. "ניבי התעצם מתחת לרדאר של המשטרה. התמקדנו יותר באחיו חגי שנחשב מסוכן יותר ובעבריינים כמו בני מורדו (שחוסל מאוחר יותר), בלש לשעבר שחצה את הקווים, אורן אלקיים (גם הוא חוסל לאחר מכן) ואחרים", נזכר בלש ותיק במשטרה, "ניבי עבד בשקט, בשכל, לא משך אש".

בפעם הראשונה עלה שמו של ניבי כיעד שמחייב מעקב של יחידה מרכזית רק לפני 13 שנה. מאז ניסו שוב ושוב להפליל אותו, והוא הצליח לחמוק, עד שבסוף ישב בכלא, אם כי באופן חלקי מאוד ביחס לחשדות. "בכל פעם הוא חמק לנו מהידיים", הודה חוקר במשטרה, "הוא נתן לאנשים אחרים ללכלך את הידיים בשבילו. "היו לו אנשי קש שניהלו את עסקי ההימורים. כשעצרנו חיילים שלו שניהלו מועדוני הימורים הם שתקו, לא הזכירו את שמו והחקירות נתקעו. מידע מודיעיני בלי ראיות לא מספיק כדי להפליל עבריין בסדר גודל כזה".

חגי זגורי (צילום: יהודה לחיאני באדיבות מעריב)
פעל בנפרד מאחיו. חגי זגורי | צילום: יהודה לחיאני באדיבות מעריב

אחיו חגי הסתבך הרבה לפניו, כשנתפס בדרך לחסל את היריב שלו בני מורדו ואת משפחתו, ונידון לעשר שנים בכלא. ב-2006 חוקרי ימ"ר נגב עצרו את זגורי בחשד לניסיון לשידול קטינה בת 17 לשימוש בסמים. זה היה המעצר הראשון הרציני של זגורי. הוא הכחיש את החשדות, אבל כתב אישום חמור הוגש נגדו. השופט נתן זלוצ'ובר החליט לזכות את זגורי בנימוק שהיו מחדלים חקירתיים, וכי בעדותה הנערה סיפרה שהבריכה בביתו של זגורי הייתה בצורת לב, כשבפועל בכלל הייתה מלבנית. לאחר ארבעה חודשי מעצר זגורי שוחרר והגיש באמצעות עו"ד איתי יצחק תביעה נגד המשטרה על מעצר שווא. בית המשפט פסק לו פיצוי של 84 אלף שקל.

נמאס לי לפגוע באנשים ולגרום להם עוול

קפיצת המדרגה הבאה הגיעה בזכות ברית שיצר ניבי עם העבריין שלום דומרני, שהיה בשיא עוצמתו, נגד השלוחה של איציק אברג'ל שאיימה להשתלט על הטריטוריות שלהם. "הברית של זגורי עם דומרני עזרה להם להפוך לכוח פשיעה דומיננטי שאי אפשר להתעלם ממנו בדרום", הסביר קצין מודיעין במשטרה.

במשטרת מרחב הנגב חיפשו דרכים להפליל אותו, קציני ההערכה ניתחו את הארגון לעומק כולל תיק מודיעיני מעמיק על כל חייל בניסיון לחפש את נקודת התורפה.

בין 2007 ו-2008 באר שבע רתחה: רימון רסס נזרק לבית העיתונאי ארצי חלפון שכתב על זגורי. כלבתו נהרגה; פיצוציית "בונבון" הוצתה. הבעלים, אלישע סבח היה מסוכסך עם אנשי זגורי; משרדי עורכי דינו של איתי יצחק, מי שייצג את זגורי בתביעה נגד המדינה על מעצרו, הוצתו. החשד היה שיצחק התעקש לקבל מזגורי שכר טרחה על ייצוגו בתיק; ורימון רסס הונח ליד ביתו של קצין מודיעין בכלא אוהלי קידר שהסתכסך עם החיילים שלו. המשטרה התקשתה לפענח את הפשעים.

עבריינים בדואים שעימם הסתכסך זגורי ירו על הבית שלו כאות אזהרה. כמה חודשים לאחר מכן המעורבים בירי, מוחמד אבו גליון ועטווה אבו סעלוק חוסלו בירי על ידי אדם איטל. המשטרה לא הצליחה להוכיח שלזגורי היה קשר לרצח הכפול. כשהמשטרה שאלה את ניבי במה הוא עוסק, הוא הציג בפניהם תלוש שהראה כי הוא שכיר במפעל שיש ומשתכר כ-10,000 שקל בחודש.

אלישע סבח (צילום: יחסי ציבור)
נרצח במסעדת "הפיתה" בנתניה. אלישע סבח | צילום: יחסי ציבור

בדיוק כשנראה שאין דרך להגיע לזגורי, גילו במשטרה את הפוטנציאל המקופל בטל קורקוס. "טל היה האיש למשימות מיוחדות של ניבי. זה שעשה את כל העבודות השחורות. הוא היה צמוד אליו כל הזמן", טען עבריין לשעבר שהספיק לחזור בתשובה.

בינואר 2008 קורקוס נתפס כששלף אקדח ממסתור ליד גן ילדים. הוא נלקח לחקירה, שמר על זכות השתיקה והוגש נגדו כתב אישום חמור. קורקוס הבין שהוא הולך לשבת לפחות שש שנים בכלא, נלחץ, הרגיש נבגד על ידי זגורי, ולאחר שהתייעץ עם משפחתו, חתם על הסכם עד מדינה נגדו.

בהסכם נקבע שקורקוס יקבל 120 אלף דולר, הוא, ילדיו ואשתו יוטסו לחו"ל, יקבלו הגנה של המשטרה ותישקל בחיוב הכנסתו לרשות להגנת עדים שבאותם ימים הייתה בתכנון. "פחדתי להיות הבא בתור", הסביר, "פחדתי שיחסלו אותי כי ידעתי יותר מדי על ניבי. חוץ מזה נמאס לי לפגוע באנשים ולגרום להם עוול. ניבי שלח אותי לזרוק רימון על הבית של ארצי חלפון כי הוא מציק לו. הוא הציע שנרצח את אלישע סבח. לא הסכמתי. אמרתי לו שאני לא מוכן".

בפוסט שפרסם זמן קצר לאחר שהפך לעד מדינה כתב קורקוס: "הבנתי שניבי שילם הרבה כסף כדי שיפגעו בילדים ובאשתי בזמן שהייתי בכלא. איבדתי את הזכות לחיות בעולם הפשע שבו חשקתי מאז הייתי ילד. אם הייתה לי אפשרות להחזיר את הגלגל אחורה הייתי מוכן לעבוד פועל בניין תמורת 5,000 שקל, העיקר לא להיות פושע".

אלישע סבח מודעת אבל (צילום: שמעון איפרגן)
מודעת האבל של אלישע סבח | צילום: שמעון איפרגן

זגורי וחמישה מחייליו נעצרו והוגש נגדו כתב אישום חמור. האישום החמור ביותר: עמידה בראש ארגון פשע, מה שהיה אמור לשלוח אותו ללא פחות מ-13 שנות מאסר. בדיון הראשון, מיכל זגורי אשתו עשתה טקס שחור באולם בית המשפט ופזרה אבקה שחורה כדי לסייע בזיכוי בעלה.

"כשחקרתי את ניבי לא פחדתי ממנו. גם כשראיתי את הטקס שעשתה אשתו חייכתי. עצם זה שגייסנו עד מדינה נגד ארגון כל כך אלים נחשב להישג ענק", הסביר נגד בדימוס חיים דידי, ששימש כחוקר בצוות.

פרקליטיו טענו שקורקוס שקרן כרוני והשופטים החליטו לזכות את זגורי וחייליו מאישום של עמידה בראש וחברות בארגון פשיעה מפני שמצאו סתירות בעדויותיו. "אין כאן ארגון פשע קלאסי", פסקה השופטת שרה דברת, "לא הוכח שלארגון משאבים כספיים לבצע את העבירות. אין כאן ארגון פשע, יש כאן עזרה הדדית בין עבריינים. בארגון פשיעה כולם סרים למרוות של ראש הארגון וקיימת צייתנות מוחלטת, אלא שכאן לא הוכחה צייתנות מוחלטת. אם אכן מדובר בארגון פשיעה הכיצד עד המדינה הגיע כמעט לפת לחם?"

הפוסט של קורקוס לנקמה (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של טל קורקוס)
הפוסט שכתב קורקוס על רצח הירש | צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של טל קורקוס

זגורי הורשע בקשירת קשר, עבירות נשק, סחיטה באיומים והשחתת רכוש ונדון לשבע שנות מאסר. הפרקליטות הגישה ערעור על זיכויו מעבירה של ראש ארגון פשע אך הוא נדחה. יותר מכך, השופטים הפחיתו תשעה חודשים מעונשו של זגורי בגלל מחדלים שהתגלו בחקירה ועיכובים בהעברת החומרים לעורכי דינו.

"אנחנו עשינו מה שיכולנו מבחינת השגת ראיות. השופטים החליטו מה שהחליטו וזו זכותם. אני חולק על ההחלטה שהוא לא היה ראש ארגון פשע. הרי גם בכלא הוא לא ישב בחיבוק ידיים. הארגון שלו פרח. החיילים שלו עבדו בשטח", אמר דידי.

שנתיים אחרי שנכנס לכלא הופלל גם אחיו, חגי וכמה עבריינים נוספים, על ידי ארבעה עדי מדי שהפלילו אותו בעבירות של רצח, הלבנת הון ושימש כראש ארגון פשיעה. עד המדינה המרכזי נגד חגי, יניב בובליל חשף איך הורה ניבי זגורי לחסל את אביו של קורקוס באמצעות קוד ששיגר לאחד מחייליו בתום אחד הדיונים בבית המשפט. חגי זגורי, נדון ל-15 שנות מאסר בפועל כשחלק מהאישומים נגדו בגין רצח והלבנת הון נמחקו.  הוא הורשע בעבירות של קשירת קשר לרצח וחבלה בכוונה מחמירה.

ניבי התאקלם בכלא מהר וטוב, ועבר את המאסר כמעט ללא עבירות משמעת. בינתיים ניהלה אשתו מיכל – שבבעלותה חנות למוצרי בית – את העסקים החוקיים של המשפחה: השכרה של שתי מאפיות ודירות. במקביל היא סיימה לימודי משפטים ועשתה התמחות במשרד עורכי דין.

ובאשר לעסקיו הפחות חוקיים, כמה מחייליו עזרו לו לשמור על השליטה בעיר. באחד המקרים, אחד העבריינים היה מעורב בזריקת רימון לעבר בית של קצין משטרה בכיר לשעבר בגלל שבנו ניהל פאב וסירב להכניס אותו לשם. התיק נסגר מחוסר ראיות.

עוד אורי בן נתן (צילום: באדיבות המצולם)
מרשי מנהל את עסקיו בחו"ל כשנתיים ועסוק בענייניו. עו"ד אורי בן נתן | צילום: באדיבות המצולם

לפני כשנה וחצי ניבי זגורי שוחרר מהכלא, והחליט להוריד פרופיל. אשתו מיכל סיפרה כמה חודשים לפני כן בבית המשפט שהם מתכוונים לעבור להתגורר במושב ולרכוש אדמה חקלאית אבל בסופו של דבר התכנית לא יצאה אל הפועל. ניבי נותר בבאר שבע. הוא כמעט לא יצא מהבית, ובילה זמן איכות עם אשתו ובנותיו. פה ושם שיחק עם הכלבים בחצר, רכב על סוסים וטרקטורונים. גם בתקופתו מעצרו ולפני כן היה אחד מחסידיו של הרב אלעזר אבוחצירא (שנרצח לפני כמה שנים על ידי אחד מחסידיו) ואף תרם למוסדותיו. הוא נהג להגיע עם אשתו להילולות של רבנים ולקבל ברכות.

"ניבי תורם בסתר לנזקקים, לבתי כנסת. לרבנים. אשתו והוא תורמים לילדים חולי סרטן ועוזרים להם להרים ערבי התרמה. הוא רצה לפתוח דף חדש בחיים. הוא איש עסקים לגיטימי אבל המשטרה כל הזמן מציקה לו", סיפר מקורב, "הוא שילם את חובו לחברה. שיניחו לו". אבל במשטרה לא התכוונו לוותר כל כך מהר. בלשי ימ"ר נגב ויחידות מובחרות במשטרה עקבו אחריו ואחרי חייליו. ביום ששוחרר, עוכבו לתשאול כמה מחייליו שיצאו ממסיבת השחרור שנערכה בביתו. ביום בו נרצחה אשתו של קורקוס, ניבי זגורי תושאל לגבי האליבי שלו בזמן הרצח ואז חזר לביתו. אחרי חודש כבר נחת בסין ומאז לא שב.

עד המדינה טל קורקוס המשיך לכתוב בעמוד הפייסבוק שלו שלא ינוח עד שינקום את מות גרושתו דבורה. "הצדק יעשה גם יעשה!!! לא אשקוט  עד שיעשה הצדק. השם ייקום דמך אהובה שלי!!! לא אשקוט עד שאראה שזה קורה!!!", כתב קורקוס. הופץ סרטון שבו נראה אדם יורה בתמונות של זגורי ואשתו. זמן קצר לאחר מכן הופץ סרטון שבו נראה אלמוני יורה בתמונתו של קורקוס. ומהר מאוד קורקוס עצמו חוסל. שלוש פרשות הרצח – הירש, סבח וקורקוס - עדיין נחקרות במשטרה תחת איפול (הירש, סבח וקורקוס).

עו"ד אורי בן נתן המייצג את ניבי זגורי מסר בתגובה: "מאז סיים מרשי את לרצות את עונשו בגין הפרשה שבמסגרתה העיד נגדו עד המדינה חלפו כחמש שנים. מרשי ריצה את עונשו ולא היה לו כל עניין לפגוע במר קורקוס ז"ל. מרשי מנהל את עסקיו בחו"ל כשנתיים ועסוק בענייניו. ראוי שמשטרת ישראל תבצע חקירה עניינית ומקיפה ולא תיתפס לאפיק חקירה אחד. באשר לרצח דבורה הירש, מר זגורי כבר תושאל ביום הרצח על ידי המשטרה. הוא שיתף פעולה בחקירה ומסר אליבי שנבדק על ידי החוקרים כך שלא נמצא בסיס לבקש את מעצרו. בשעתו הוא עדיין שהה בארץ, לא ברח לחו"ל ורק כעבור שלושה חודשים נסע לטיול במזרח הרחוק, שם השתקע בשל הזדמנות עסקית. יש להצטער על כך כי משטרת ישראל ממשיכה לרדוף את משפחת זגורי השכם וערב, בהתייחס אל מר זגורי כראש ארגון פשע, וזאת על אף שבית המשפט זיכה את מר זגורי מניהול ארגון פשע. פסק דין זה אושר גם על ידי בית המשפט העליון".