סוהר שהבריח סרטי פורנו ומשקאות אלכוהוליים לאסירים, ביניהם בכירים בארגוני פשע, לא יישב בכלא למרות חומרת העבירות שביצע.
גרשון גיא בר-זיו, שבמהלך שירותו הצבאי שירת כלוחם בסיירת מטכ"ל, השתלב בשב"ס לאחר שחרורו מצה"ל ובמשך כחמש שנים עבד באחד מבתי הכלא הקשים בישראל: "אשל" בבאר שבע. הוא תכנן להתקדם בסולם הדרגות בשירות בתי הסוהר, אבל לא עמד בפיתוי של הברחת חומרים אסורים לכלא תמורת כסף.
בר-זיו - כיום בן 31, נשוי בשנית ואב לשלושה - נקלע לפני כשנתיים למצוקה כלכלית עקב גירושיו. הוא לא עמד בתשלום דמי המזונות וננקטו נגדו הליכי הוצאה לפועל. בשלב זה הוא פנה להברחות כמקור להכנסה נוספת.
באחד המקרים פנה לבר-זיו האסיר משה בן-איבגי, רוצחו של נהג המונית דרק רוט שריצה עונש מאסר בכלא אשל. הוא ביקש מבר זיו להבריח עבורו אוכל, נעליים, בגדים, דיסקים וחפצים. ידוע על ארבעה מקרי הברחה שהסוהר חייב תמורתם את בן-איבגי בסכומים שנעו בין 400 ל-600 שקל.
במקרה אחר שילם אסיר לבר-זיו 2,000 שקל בתמורה להברחת אלכוהול וכדורים ששימשו כתחליף סם בתוך קפסולות של "אדוויל". האסיר עבר אגף ובר-זיו נאלץ להיפטר מהשקית שהיה אמור להבריח לו.
כמה שבועות לאחר מכן קיבל בר-זיו הצעה מחגי זגורי, ראש ארגון פשיעה גדול בדרום, להבריח עבורו סחורות שונות: סרטי פורנו, משקאות אלכוהוליים, נעלי ספורט, אוכל וטלפון סלולרי. בתמורה קיבל בר-זיו 7,000 שקל מחבר של זגורי. בהמשך נתן זגורי לבר-זיו הלוואה של 3,500 שקל, שלטענתו לא קיבל בחזרה.
בעקבות מידע שהגיע לשב"ס נעצר בר-זיו והוגש נגדו כתב אישום לבית המשפט המחוזי בבאר שבע בגין עבירות של קבלת שוחד, מרמה והפרת אמונים וקשירת קשר לביצוע פשע. הוא פוטר מעבודתו ובאחרונה חתם על הסדר טיעון באמצעות פרקליטיו, עורכי הדין ג'קי סגרון ונדב אלמוג. בהסדר נקבע כי בר-זיו יודה במרבית העבירות וכתב האישום נגדו יתוקן.
התובע, עו"ד שרון שוורץ, דרש מבית המשפט לגזור על בר-זיו עונש מאסר של שלוש עד חמש שנים – בהתאם לעונשים שנגזרו בעבר על סוהרים שהורשעו בעבירות דומות. הסנגורים טענו מנגד כי יש להתחשב בנסיבות חייו של בר-זיו, בעובדה ששירת בסיירת מטכ"ל ובמודיעין, וכי האינטרס הציבורי הוא לשקם אותו כך שלא יחזור למעגל הפשיעה.
השופט יואל עדן החליט לא לגזור על בר זיו עונש מאסר בפועל. הוא דן אותו לשישה חודשי מאסר שירוצו בעבודות שירות, שישה חודשים מאסר על תנאי וקנס של 5,000 שקל. "ההתרשמות הינה כי הנאשם אכן מכה על חטא ומגלה מוטיבציה לשינוי אורחות חייו ודרכי חשיבתו למען המשך מסלול חיים נורמטיבי", נימק השופט את גזר הדין.
הפרקליטות שוקלת כעת אם להגיש ערעור על גזר הדין לבית המשפט העליון.