ראש ארגון הפשע ריקו שירזי יישאר בכלא לעוד שנה וחצי ולא ישתחרר בימים הקרובים. ועדת השחרורים של שירות בתי הסוהר החליטה באחרונה שלא לשחרר את שירזי וקבעה שהוא יישאר בכלא.
שירזי, 60, נחשב לאחד העבריינים הבכירים בישראל "מהדור הישן". הוא מרצה 11 שנות מאסר בגין עבירות של הלבנת הון, הוצאת חשבוניות פיקטיביות בעשרות מיליוני שקלים והורשע בפרשה 512.
חלקו בפרשה התייחס למימון חיסולו של העבריין, גיא יחזקאל בגרמניה. מדובר על חיסול שהתרחש לפני יותר מ-19 שנה ונוסף במעורבותו בניסיון החיסול של ראש ארגון הפשע אסי אבוטבול בפראג, כשנזרק לעברו רימון רסס. מספר בני אדם נפצעו באותו אירוע.
שירזי נדון על התיקים בפרשה 512 לתשע שנות מאסר מהן שנתיים וחצי בפועל והשאר חופף לעונש שנגזר עליו בפרשת הלבנת הון והחשבוניות הפיקיטיביות (שמונה שנות מאסר בפועל).
בפרקליטות סירבו לקצר את תקופת מאסרו של שירזי בפרשת מימון החיסול של יחזקאל. הנימוק שלהם הוא ששירזי טס לגרמניה בשנת 2003, בעת שהיה אסיר ברישיון, לצורך נסיעת עסקים אבל בפועל תכנן והיה מעורב בחיסולו של יחזקאל ובניסיון לרצוח את אבוטבול.
"אין המדובר בבחינת עונש שמוטל על שירזי כי אם 'פרעון חוב'", נימקו חברי הוועדה את החלטתם. ההודעה על השארתו של שירזי בכלא היא בשורה עבור ראש ארגון הפשע הגדול בנתניה, ברוך בוקל, שאמור להשתחרר מהכלא בסוף החודש הזה. המשטרה הביעו חשש שמא שחרורם של השניים במקביל עשוי להבעיר את השטח בעיר.
שירזי שוהה במאסר מאז 2015, לאחר שהורשע בעבירות של הלבנת הון ועבירות מס. בדצמבר 2015 גזר בית המשפט המחוזי בתל אביב גזר על שירזי שמונה שנות מאסר בפועל וקנס של מיליון שקל.
השופט עודד מודריק ציין אז בגזר הדין: "אכן כבר היו לעולמים פעילויות עברייניות בתחום המס והלבנת ההון בהיקפים גדולים מאלה של הנאשם ושותפו ובכל זאת, יש לראות את הפגיעה שבאה מידי הנאשם באור מחמיר, משום שהמהלכים בוצעו תוך ניצול המוניטין של הנאשם כאדם מסוכן שיש לציית להוראותיו כדי למנוע פגיעה חמורה מידו".
במקביל למשפט שהתנהל נגדו באותן שנים על עבירות המס והלבנת ההון, נמשך משפטו בפרשה 512, כשהואשם בשידול לרצח וניסיון לרצח. לבסוף, כאמור, נידון בפרשה זו לתשע שנות מאסר, כאשר שבע שנים הן כעונש חופף בפרשת הלבנת ההון ורק שנתיים מהן הוא מרצה כמאסר בפועל.