במשטרה חושדים כי קוטייר עודה, שנעצר לפני יומיים, המשיך לנהל מתוך הכלא את ארגון הפשע שבראשו עמד. החקירה החלה בעקבות טעות שביצע קוטייר, שהובילה לבסוף למעצרו, ובנוסף למעצר ראש ארגון הפשע נאסר חרירי ועורכת דין המקורבת לקוטייר. אמש האריך בית משפט השלום בראשון לציון את מעצרו של עודה בשישה ימים.
החוקרת חשפה בדיון כי בעת שהיה עצור בתא הפרדה בכלא "איילון", נמצאו בתאו של עודה טלפונים סלולריים ואמצעי תקשורת שונים עם גישה לאינטרנט. לדבריה, עודה איים על קצין באגף המבצעים של מחוז מרכז בשב"ס במהלך החיפוש שנערך בתאו.
המשטרה מייחסת לעודה עבירות של סחיטה באיומים, החזקת אמצעים אסורים בתא ושיבוש הליכים. סנגוריו של עודה, עורכי הדין משה יוחאי ואיתי כהן, תהו מדוע רק ארבעה חודשים לאחר שהתרחשו האירועים עודה נעצר, ו"אם הוא כל כך מסוכן מדוע זה לא קרה הרבה לפני כן".
בתגובה טענה החוקרת כי התנהלה חקירה סמויה שרק בימים האחרונים הפכה לגלויה. על פי החשד עודה הורה לאנשיו לזרוק רימונים על מתקנים של שב"ס כנקמה על תנאי כליאתו. הסנגורים הכחישו שעודה הורה לאנשיו לזרוק רימונים על בית המעצר אבו כביר וכלא הדרים זמן קצר לאחר שהועבר לכלא קציעות.
"לא דיברתי עם אף אחד", טען עודה בשיחה עם סנגוריו. לטענתם, הוא בכלל מנותק מהעולם החיצון ומבודד כך שאין לו יכולת, גם אם היה רוצה, לנהל ארגון פשע או לדבר עם חייליו ולהורות לאנשיו מה לעשות בשטח.
הדיון של עודה נערך באמצעות זום. הוא טען בפני השופט שהוא מבודד מאוד וביקש לאשר לו פגישה עם עורך דין. השופט אישר לו להיפגש עם עורך דין אבל לא עם עורכת הדין שנחקרה בפרשה ושוחררה.
עודה, וסנגוריו הסכימו שמעצרו יוארך בהסכמה בשישה ימים. במשטרה מתכוונים לבצע מעצרים נוספים של חשודים בפרשה.
חקירת הפרשה החלה לפני כארבע חודשים. עודה, המרצה עונש של 18 שנות מאסר, הוחזק בתא הפרדה בכלא איילון. עימו בתא היה אסיר נוסף. על פי החשד אחד הסוהרים בכלא הבריח לתאו של עודה טלפונים סלולריים ומטענים, שבאמצעותם הצליח לתקשר עם העולם החיצון ואנשיו בשטח. הוא שלח מסרונים לאנשיו ולמעשה ניהל את ארגון הפשע מהכלא.
"ההודעות שנמצאו בטלפון סייעו להתקדמות החקירה ולמעצרים", אמר קצין משטרה. "הוא עשה טעות גדולה שהשתמש בטלפון שהוברח אליו כדי זה הביא לנו מודיעין טוב שקשור אליו ואל החיילים שלו".
חקירת המשטרה הובילה גם למעצרו של ראש ארגון הפשע נאסר חרירי שארגונו פועל במרכז הארץ. חרירי נחשב לבעל ברית של עודה.
מיד לאחר תפיסת הטלפון בתא של עודה הוא הועבר מידית לכלא קציעות, שבו מוחזקים מחבלי נוח'בה, והאסיר שהיה עימו הועבר לכלא הדרים. הטלפון ושאר הציוד האלקטרוני שהיה בתאו נלקח לבדיקה, ממנה הפיקה המשטרה מידע רב על פעילות ארגון עודה.
החוקרים חושדים ששני עבריינים הקשורים לארגון זרקו רימון לבית המעצר אבו כביר בתל אביב ולכניסה לבית המעצר הדרים כנקמה ואזהרה על מעצרו של עודה וכדי להעביר מסר שהם לא יעברו לסדר היום על הגלייתו לכלא קציעות. זריקת הרימונים נועדה להטיל אימה על בכירי שב"ס ובתי הכלא כדי שיירתעו מעודה ולא יפגעו בזכויותיו.
בלשי ימ"ר מרכז ויאחב"ל עצרו את אחד החיילים של עודה ששהה בחדרו בבית מלון במרכז הארץ כשברשותו אקדח טעון. החוקר מטעם ימ"ר מרכז טען בדיון שהיה השבועבבית משפט השלום בראשון לציון כי אין להם ראייה ישירה שהוא זרק את הרימון לבית הכלא הדרים, אבל מעצרו עם נשק מחייב את המשך השארתו במעצר. בית המשפט האריך את מעצרו בשמונה ימים.
חשוד דומיננטי נוסף בפרשה שהוא תאמר קזמאר, מהקרובים ביותר לעודה. המשטרה מייחסת לו את זריקת שני הרימונים לאבו כביר והדרים. "פיזית, הוא מעורב בזריקת הרימון להדרים, אך כלל האירועים קשורים אחד לשני", גילה החוקר, "בעקבות חיפוש שבוצע בתאו של קוטייר עודה בוצעה זריקת הרימון. מי ששלח אותם לבצע הוא קוטייר עודה".