תושבת נתניה בשנות ה-20 לחייה נעצרה אתמול עם נחיתתה בארץ, על ידי שוטרי מרחב נתב"ג. היא נחקרה במשרדי יחידת ההונאה והפשיעה המקוונת, בחשד שהתחזתה לשוטרת מיחידת 105 בשיחות שביצעה לקורבנות, לפני שגנבה מהם כסף באמצעות קבלת הקוד שלהם לוואטסאפ. 

בשבועות האחרונים ניהלה יחידת ההונאה והפשיעה המקוונת חקירה סמויה, עם קבלת תלונות על אישה שיצרה קשר עם אזרחים בשיטה זו. בהקלטת שיחה עם אחד הקורבנות נשמעת החשודה אומרת "שלום, הגעתי לשירה? היי מדברת רון ממערך ההגנה והסייבר של משטרת ישראל, ממוקד 110 (הטעות במקור)".

אחרי שנענתה ב"אוי ואבוי, מה קרה?", השיבה "רון": "יש פה קפיצה של אירוע פריצה, אני רוצה רק לוודא, את משתמשת במכשיר סמסונג גלקסי?". החשודה הוסיפה וציינה אז כי "יש פה איזה ניסיון פריצה לוואטסאפ - יש פה כניסה שהייתה כבר לפני שעה ועשר דקות, ועכשיו הם מנסים שוב, כלומר כל פעם שאת מתחברת זה מנתק אותם", אמרה החשודה, והמשיכה: "זה ככל הנראה פריצות מאיראן, זה מה שבדרך כלל קורה", לפני שציינה כי "יש להם את השיטות שלהם".

השיחה, שעוררה חשדות בצד השני, ביתר שאת כשנשאלה החשודה "איך אני יודעת שאת לא האיראנים?", המשיכה כשהיא הוסיפה כי "כשיש VPN לא מזוהה ולא מהארץ, הוא קופץ", לפני שווידאה שם, תעודת זהות – ושלחה הודעת סמס מוואטסאפ, עם קוד בעל 3 ספרות, שאותו ניסתה לקבל.

החשודה, ששמרה על קור רוח לאורך השיחה, אף אמרה כי ניתן לאמת את דבריה מאחר ש"זה מוקד של המשטרה ועכשיו הקראתי לך את הפרטים". אולם האישה סירבה לתת לה את הקוד.

על פי החשד, היא המשיכה לבצע את העבירות המיוחסות לה גם בחו"ל. במשטרה חושדים כעת כי מדובר בעשרות מקרים ומבקשים, ככל שישנם קורבנות נוספים שסיפקו פרטים בשיטה זו, להגיש תלונה. בהתאם לממצאי החקירה וצרכיה מעצרה כאמור הוארך, עד יום שני. החשודה, שהכחישה קשר לפרשה, מיוצגת על ידי עורכי הדין ירון פורר ושי רודה.

עורכי הדין ירון פורר ושי רודה
עורכי הדין ירון פורר ושי רודה. מייצגים את החשודה