קציני מודיעין במשטרת ישראל ושירות בתי הסוהר מתנגדים נחרצות לקצר את עונשם של עבריינים שמזוהים עם ראש ארגון הפשע בני שלמה שחוסל לפני כחודש וחצי - מחשש שאם ישתחררו הם ייצאו למסע נקמה וינסו לפגוע ביריביהם, ראשי הארגונים שלום דומרני ועמוס לביא.
על פי מסמך מסווג שהגיע ל-mako, אסיר שמרצה עונש בגין אירוע קטטה חמור שהתרחש באחת הערים בדרום הארץ לפני כארבע וחצי שנים ביקש מוועדת השחרורים לקצר את עונשו בשליש ולאפשר לו להשתחרר. במסמך, עליו חתומים קציני שב"ס ומשטרה נכתב בין השאר: "האסיר מסווג בקטגוריה א' בגין מעמדו, משויך לארגון פשיעה מוכרז. לארגון אליו משויך האסיר קשרים רבים עם עבריינים בכירים ומנגד סכסוכים אלימים ונפיצים. סכסוכים הכוללים פגיעות וחיסולים הדדיים בין הצדדים. יש לציין כי לאחרונה הסכסוכים מתעצמים על רקע חיסול של בכיר מהארגון ומעצם היותו משוייך לארגון, קיים חשש כי עם שחרורו כוונות הנקם יעמדו על הפרק".
במסמך המסווג, המשטרה חושפת לראשונה את ענפי הפעילות של הארגון של שלמה: "הארגון מוכר וידוע בפעילות הפלילית שלו בתחום האלימות, גביית כספים, הימורים, כולל סחיטה דמי חסות וכדומה".
בסוף המסמך המשטרה מזהירה כי אם האסיר ישוחרר הוא יחזור לפעילות פלילית ונשקפת סכנה גדולה ממנו וכלפיו על ידי יריביו. "קיים חשש כבד מאוד שהם ייצאו למסע נקמה ואזרחים חפים מפשע ייהרגו", הסביר קצין משטרה בכיר. "השטח גם ככה בוער וכל ניסיון חיסול או חיסול עלולים לגרום למלחמה שתגלוש למקומות אחרים ברחבי הארץ וגם לחיסולים של ראשי ארגוני פשע בתוך בתי הכלא".
בית המשפט אמור לדון בעתירה שהגיש האסיר בעקבות התנגדותה של ועדת השחרורים לקצר את עונשו. תשובות דומות קיבלו חברים נוספים בארגון הפשיעה של שלמה.
"יש חשש כבד מאוד שהשחרור שלהם יגרום לחיסולים ברחובות ישראל. הנקמה על רצח בני שלמה תלווה אותנו הרבה מאוד זמן. מצד שני גם היריבים שלו מחפשים בכל דרך לחסל את היורש אייל נגר ואנשיו. יש חשש כבד מאוד למרחץ דמים", הזהיר קצין משטרה.
החשש מחיסולים הדדיים כה גבוה, עד כי בלשי היחידה המרכזית במשטרת מרחב לכיש עצרו בסוף השבוע שעבר את העבריין אייל נגר בעת שנחת מספרד. נגר, שנחשב ליורשו של בני שלמה, תכנן על פי החשד לחסל את אחד מיריביו הבכירים. החשד הוא שמדובר בראשי ארגוני הפשע עמוס לביא ושלום דומרני.
"החשד הוא שאייל נגר התכוון לחסל את אחד מיריביו כנקמה על רצח חברו הטוב בני שלמה ולכן הוא נעצר", ציין גורם במשטרה. מאז ששלמה חוסל בתחנת הדלק באזור על ידי חוליית חיסול הקשורה למשפחת הפשע ג'רושי ברמלה אנשיו ובהם נגר על פי החשד החליטו לנקום את הרצח.
כפי שחשפנו בימים האחרונים ב- mako, המשטרה הזהירה את בכירי העבריינים באזור לכיש והשפלה שלא להוציא חיסולים אל הפועל אלא לשמור על שקט, אחרת הם ייעצרו. המשטרה הזהירה את נגר, דומרני ועוד עבריינים שלא לנקום או לפגוע מחשש שחפים מפשע ייהרגו או ייפגעו. השניים נחקרו בתחנת משטרת אשדוד. נגר שמר על שתיקה רועמת ולא ענה לשאלות החוקרים.
הפגישה בתחנת הדלק שהסתיימה ברצח
החיסול של שלמה אירע ב-3 באוקטובר השנה בשעה 14:30 בצהריים, כשהגיע לפגישה עם עבריין ממשפחת הפשע ג'רושי טרם טיסתו חזרה לספרד. במקום נכחו שני אנשים הקשורים למשפחה, אבל הפגישה מעולם לא התקיימה.
בעיצומה של הפגישה של שלמה עם אנשי ג'רושי הגיעה למקום חוליית המחסלים שמנתה ארבעה אנשים, שניים מהם עבריינים המזוהים עם משפחת ג'רושי. אחד מהם שלף אקדח תשע מ"מ, ככל הנראה מסוג "גלוק", ורדף אחרי שלמה והמאבטח שלו. כששלמה נפל תוך כדי ריצה המחסל ירה בו ובמאבטח תשעה כדורים, נכנס למכונית המילוט מסוג מאזדה 3 לבנה ונמלט. שלמה נפטר בבית החולים וולפסון, המאבטח נפצע קשה מאוד.
קצין מודיעין ממשטרת מחוז תל אביב, שהיה בתחנת הדלק באותם רגעים דרמטיים, הבחין בהם נמלטים וניהל אחריהם מרדף דרמטי שגרם להם לעשות שורה של טעויות. המחסלים החליפו מכונית בחולון, העלימו את האקדח וחלק מהבגדים שלבשו ונמלטו לכיוון גדרה שם הם נתפסו בשעות הלילה על ידי בלשי היחידה המרכזית במשטרת מרחב לכיש.
השתלשלות האירועים הזו חושפת כשל מודיעיני משמעותי של משטרת ישראל. שלמה הוגדר כיעד מודיעיני וסומן לחיסול היה אמור להיות תחת מעקב של המשטרה כדי למנוע את חיסולו או לכל היותר לעצור את המחסלים בזמן אמת, אבל בפועל זה לא קרה. לכן לא ברור כיצד שלמה חוסל מתחת לאפן של היחידות המרכזיות של לכיש ותל אביב.