אביצח שוורץ קיבל לפני כשבועיים את החלטת הפרקליטות הצבאית להסכים לשחרורו המוקדם של שחר מזרחי, אותו חייל שלפני כ-24 שנה שמר על האוהל שבו שלושה חיילים אנסו אותו באכזריות רבה. מזרחי אמור להשתחרר כבר במהלך הימים הקרובים לאחר שריצה 4.5 שנות מאסר בכלא.
"הוא רצח לי את הנשמה, את החיים שלי והוא ישתחרר בעוד כמה ימים כאילו לא קרה כלום, אני אמשיך להילחם על הקיום שלי. כל יום זו מלחמת הישרדות עבורי. אני מאוכזב מאוד מההחלטה לשחרר את שחר מזרחי. הוא היה צריך לשבת בכלא עד שארית חייו. בגללו אנסו אותי, בגללו שניים מהנאשמים זוכו כי הוא ברח מהארץ ולא הגיע להעיד נגדם", קבל שוורץ בקול רועד ונסער מעט, "אז עכשיו באים ונותנים לו פרס על מה שהוא עשה לי. אני מאוכזב מאוד מזה שהוא משתחרר, מתחיל בחיים חדשים. כל יום שעובר ואני שורד זו מתנה עבורי".
לפני כשבועיים שוורץ קיבל את הבשורה לפיה בכוונת הפרקליטות הצבאית להסכים לשחרורו המוקדם של מזרחי. "קיבלתי הודעה שהם מתכוונים להסכים לשחרור שלו, ומאז אני חי בפלאשבקים, מתקשה לישון בלילות. אני לא עובד, נלחם על הקיום שלי. בלי תמיכה של המשפחה שלי והעובדת הסוציאלית בדיור המוגן, רונה מרדכי לא יודע איפה הייתי היום", ציין שוורץ. "אני מנסה לשרוד וזה לא קל בכלל בשבילי. כל שנייה ודקה אני חי את האונס הזה".
פרשת האונס שאירעה ב-1999 בבסיס 'זיקים' שבנגב נחשפה לראשונה במגזין mako לפני 4.5 שנים ועוררה סערה ציבורית גדולה מאוד. שוורץ היה טירון בבסיס זיקים. ב-5 אוקטובר 1999 הוא נכנס לאוהל בבסיס, כשלפתע נכנסו פנימה ארבעה חיילים שהטיחו בו האשמות שהוא הלשין על כמה מהם למפקדם שהם עישנו סמים ועקב כך הם נעצרו, נשפטו ולמחרת יוכנסו לכלא. "הם טענו שבגללי הם הולכים לשבת בכלא. חשבו שאני הלשנתי עליהם ואני בכלל הייתי בבית. לא היה לי מושג בכלל מה הם רוצים ממני", טען שוורץ.
אחד החיילים, שחר מזרחי, נדרש לשמור על הכניסה לאוהל בעוד שלושת החיילים האחרים החליטו לנקום בשוורץ. "אחד החיילים בשם יהונתן לקח את הרובה שלי, הכניס מחסנית ודרך אותו. הוא הוריד לי את המכנסיים והתחתונים ופתאום הרגשתי שמכניסים את הרובה לתוכי. כאבי תופת, עוד רגע אני מת. ירד לי דם ובכיתי מלא. צעקתי אבל אף אחד לא שמע", אמר שוורץ בזמנו בראיון בלעדי למגזין mako. "אחרי כמה שניות הוא הוציא את הנשק ואז התחיל לאנוס אותי כשהרובה מונח לי על הצוואר. יהונתן אמר לי: 'אם אתה עושה שטויות אני יורה לך כדור בראש'. אחד מהחיילים החזיק אותי. לא יכולתי לעשות כלום. בסוף אחרי שהכול נגמר יהונתן אמר לי שאם אתלונן נגדם הוא יהרוג אותי. רציתי למות".
הארבעה עזבו את המקום, ושוורץ נצר את הסיפור וחשש לחשוף אותו במשך שנה וחצי עד שנפגש עם קצין בכיר בחיל האוויר שנחרד למשמע מה שעבר וסייע לו להגיש תלונה במשטרה הצבאית החוקרת נגד ארבעת החיילים. שוורץ התעמת עם החיילים בחדרי החקירות, הם הכחישו ולבסוף הפרקליטות הצבאית הגישה נגדם כתבי אישום חמורים ביותר בגין אונס. מזרחי הצליח לברוח מהארץ, והבריחה שלו הובילה לזיכויים מחמת הספק של שני מהנאשמים בפרשה. הנאשם המרכזי, יהונתן קרישבלום הורשע באונס ונדון לשש שנות מאסר בפועל ולפיצוי של 6,000 שקל לשוורץ.
לפני כארבע שנים חשפנו ב-mako שמזרחי הגיע לארץ ובעקבות החשיפה שוטרי מצ"ח והמשטרה עצרו אותו והוא הועמד לדין בגין חלקו בפרשה. מזרחי נדון ל-55 חודשי מאסר בפועל ותשלום פיצוי של 80 אלף שקל. שוורץ ופרקליטו עו"ד עופר רון התנגדו לאורך כל השנים לשחרורו של מזרחי לאור חומרת המעשים שלו. "אם הוא לא היה בורח מהארץ שני הנאשמים האחרים היו מורשעים ויושבים בכלא. הוא אשם בזה שהם זוכו במשפט", טען שוורץ.
השבוע החליטה וועדת השחרורים הצבאית לשחרר את מזרחי, לקצר את עונשו בשלושה חודשים והוא צפוי להשתחרר בימים הקרובים לאחר שעבר תהליך שיקומי וטיפולי ממושך. לטענת חברי הוועדה שחרורו של מזרחי בתום ריצוי עונשו המלא היה משאיר אותו ללא קורת גג ופרנסה וקיים חשש שיחזור לעולם העברייני. "זה מרתיח אותי מאוד. זו החלטה מקוממת. גם העונש שנגזר עליו היה קל יחסית למה שהוא עשה לי. אני אחיה עד יום מותי את האונס הזה שעברתי", אמר שוורץ.