כדורסל, כדורגל וטניס הם תחביבים נחמדים להעביר איתם את הזמן הפנוי וגם להוריד קצת את הכרס. אבל ברחבי העולם קיימים ענפי ספורט מטורפים הרבה יותר, כאלו שידרשו מכם כוחות פיזיים ומנטליים רבים כדי להגיע בשלום אל קו הסיום. מגלישה על גל בגובה 15 מטר ועד צלילה למערות תת קרקעיות לא יציבות – חמישה ענפי ספורט שנכחיש לנצח שסיפרנו לכם עליהם.
מפולות שלגים בגבהים מטורפים: סקי מסוקים
באופן כללי, גם כאשר הספורט הזה מבוצע בדרך המקורית שבו הוא אמור להתנהל, מדובר באחד הדברים המסוכנים יותר שניתן לבצע בשעות הפנאי. אחרי הכל החלקה במדרון תלול וחלק במהירות גבוהה, תוך ניסיונות מתמידים להתחמק מעצים, סלעים וגולשים אחרים, לא נועדה להיות הדרך הקלאסית שבה בני אדם נעים במרחב. עכשיו קח את כל התובנות האלה והכנס אותם לגרסה המטורפת הזו לסקי המסורתי.
אתרים רבים ברחבי העולם מציעים למשוגעים לדבר מדרונות עצומים להתרסק בהם בניחותא. אלא שכמו בהרבה מקרים אצלנו, בני האדם, מה שנמצא בהישג יד לא באמת מספיק. זו הסיבה להיווצרותו של סקי המסוקים (או בכינויו הנכון יותר "Heli-skiing"). במסגרת הספורט הזה עולים פסיכים עם תעודות על מסוקים וממריאים אל פסגות שבהם לא דרכה עדיין רגל אדם. שם, בגובה מטורף, על גבי שלג בתולי ותוך סכנה תמידית ממפולות, הם מרגישים בנוח לגלוש במורד.
כמות הקורבנות בקרב המשתתפים, כפי שניתן היה לשער, מטפסת בקצב מהיר. במרץ האחרון נהרגו מדריך סקי וגולשת במפולת שלגים קטלנים, שהפתיעה אותם לאחר שירדו מהמסוק. חמישה קורבנות נוספים נרשמו בשנת 2011.
פול גז במשך 24 שעות: מרוץ לה מאן
מבין עשרות מרוצי המכוניות המסוכנים והקטלניים בעולם, מרוץ 24 השעות של לה מאן נחשב לאכזרי מכולם. מאז המרוץ הראשון ב-1923 איבדו 130 משתתפים את חייהם לאורך המסלול. המטרה העיקרית של המרוץ היא לצבור כמה שיותר מיילים, מה שמכריח את הנהגים לנסיעה מהירה בתנאים קשים (המרוץ נערך לרוב בחום כבד, כשהנהגים סגורים ברכב ללא מיזוג בטמפרטורות גבוהות).
גם הצופים במרוץ מציבים את עצמם בסיכון רב, שכן היציעים נמצאים במרחק מזערי מהמסלול עצמו וכל טעות עשויה להסתיים באסון. מקרה כזה התרחש ב-1955 כשנהג קבוצת מרצדס, פייר לבג' התרסק עם מכוניתו אל תוך היציע והביא למותם של 83 בני אדם.
כוח קטלני בגובה 15 מטרים: גלישה על גלי ענק
ענף הגלישה נהנה מאד ומעולם מתדמית סקסית במיוחד, על אף שבאופן רציונלי, ניסיון להתגבר על כוחו של הים בעזרת בגד ים צמוד וקרש מעוצב, נראה די מטורף. אבל אם הניסיון להתגבר על הגלים בחופי תל אביב עוד מתקבל בהבנה כלשהי, מגיעות התמונות האלו מרחבי העולם וחושפות אנשים שכנראה ממש משתוקקים לקבל הצצה מוקדמת אל העולם הבא.
ה-Big Wave Surfing, נערך באתרים ספציפיים ברחבי העולם, בהם מגיעים הגלים לגבהים חסרי תקדים כמו הוואי וניו זילנד. אלא שהמשתתפים בו כבר מזמן הפכו את המסגרות הרשמיות להמלצה בלבד ומתמקדים ב"צייד גלי ענק" ברחבי העולם כולו, כאלו שמתנשאים לגובה של 15 מטרים ויותר ומוכרים לנו יותר כגלי צונאמי. עוצמת ההרס של גל כזה יכולה להחריב במכה אחת שכונות שלמות. עכשיו רק תחשבו מה הוא מסוגל לעשות לצפלון הקטן שניסה לרכב עליו, ולא הצליח לברוח בזמן.
יורדים אל הלא נודע: צלילת מערות
אם תשאלו אותנו, כל חדר חשוך מהווה פוטנציאל לצרות. בטח ובטח כשמדובר במערה, ועוד כזאת שנמצאת מתחת למים. כמות הדרכים שניתן לקפח בהן את החיים במקרה הזה נראית בלתי נגמרת. אבל יש כמובן את מי שלא מסכימים עם הגישה שלנו, ורואים במקומות האלה יעדים לגיטימיים לחלוטין. זה הזמן להדגיש שמדובר במקומות שנמצאים 30 מטרים ויותר מתחת לפני המים, ושמעט מאד רגלי אדם דרכו בהם, אם בכלל.
שאלת חזרתם של הצוללנים שנכנסים למקומות הללו תלויה בעיקר במה יפגשו שם למטה. האזורים המסתוריים הללו מכילים לעיתים קרובות יצורים קטלניים, לחץ מים שעשוי לגרום נזק חמור לעמוד השדרה, המוח והריאות, קריסה של מבנה המערה ועוד מגוון של כיף לא נודע. לפי דיווחים שונים קיפחו מעל 500 אנשים את חייהם במהלך הצלילות הללו, מאז החל ב-1960.
בכוח הזרוע בלבד: טיפוס צוקים
זוכרים שפעם, כשהייתם קטנים, נהגתם לטפס על כל דבר וההורים היו נזעקים לחלץ אתכם מנפילה קטלנית? אז טיפוס צוקים הוא בדיוק כזה, רק על גבהים גדולים הרבה יותר ובלי אימא שתציל אתכם מלהפוך לפירה בתחתית המצוק. ועד כמה שזה נשמע מטורף, דווקא הענף הזה – מכל יתר הענפים ברשימה הזו – מוכר על ידי הוועדה האולימפית הבינלאומית כספורט רשמי לכל דבר ועניין.
תחרויות טיפוס שונות נערכות ברחבי העולם על פני מצוקי ענק, הנמצאים הרחק מהישג ידם של גורמים רפואיים, מסוקים או כל אמצעי אחר שיוכל לסייע במקרה הצורך. המשתתפים נדרשים לטפס במעלה או במורד המצוק בעזרת כוח ידיהם בלבד, ללא כל אבטחה. העומס הפיזי והמנטלי וכן תנאי מזג האוויר המשתנים גרמו לאורך השנים למקרים רבים של מוות, כאשר בארצות הברית לבדה נרשמים כ-20 קורבנות מדי שנה.