הקוראת בל ראתה סרט בו השחקן היה צריך לעלות במשקל בכדי לגלם את תפקיד הגיבור, זה הצית את מוחה הקודח והיא שאלה: "מעניין אותי לדעת עד כמה אנשים הלכו רחוק כדי להתקבל לתפקידים? תודה רבה, בל"
אהלן בל, אז נכון, בשנים האחרונות ישנה תופעה בה שחקנים מעלים ומרזים אחוזים מטורפים ממשקל גופן בשביל לגלם תפקיד מסוים. לפני שאני אגיע למספרים הכבדים באמת, רק כדי לסבר את האוזן אני אזכיר שלא פעם ולא פעמיים שמענו על שחקנים שמעלים או מורידים בסביבות ה-27-30 קילוגרם בשביל לגלם תפקיד, טום הנקס וראסל קראו נמצאים ברשימה המכובדת הזו, אבל אנחנו לא נבזבז זמן עליהם מכיוון שמלך הדיאטות שאנחנו רוצים לדבר עליו הוא כריסטיאן בייל, מי שאנחנו מכירים יותר בתור באטמן. השחקן שגובהו מעל מטר ושמונים תמיד היה בחור גדול ושרירי, לתפקידו בסרט 'המכונאי' משנת 2004 בייל היה צריך להרזות מעט בכדי לגלם דמות מכונאי שסובל מנדודי שינה כרוניים אז הוא צנח למשקל של 55 קילו בלבד! הוא עשה את זה על ידי דיאטה שכללה 275 קלוריות ליום. הוא אפילו אמר שהיו ימים שהוא פשוט היה אוכל תפוח, וזהו. אבל בייל לא הפסיק פה, כי אנשים שלא יוצאים לדייטים על בסיס קבוע זוכרים ששנה לאחר מכן, בשנת 2005 הוא שיחק את באטמן בסרט 'באטמן מתחיל' ואני לא יודע כמה עולם הפשע היה משקשק מעטלף לטקס במשקל 55 קילו. אז כריסטיאן פשוט העלה כמעט 50 קילו בחמישה חודשים. מה שהחזיר אותו לסביבות ה-100+ קילו שריר שהוא רגיל אליו. אם זה לא היה ברור, אל תנסו את הדיאטה ההוליוודית הזו בבקשה, אני לא לוקח אחריות עליכם שוב.
"שמי אינו חשוב, כיוון שאני רק רוצה לשאול שאלה... לאחרונה חשבתי לי, אחרי מבט על הגיטרות שלי, למה הן בצורה כזו? האם הצורה הזו (שדי מזכירה קימורים של בחורה) משפיעה באופן מסוים על הצלילים המופקים?"
יש ויכוחים קשים מהו מקור הגיטרה, יש שיגידו כי הלאוטה (גיטרה קדומה סבבה?) מתקופת הרנסנס היא זו הביא את ההשראה לגיטרה אבל אחרים יאמרו שגם הלאוטה עצמה היא במקור ממשפחת העוד וכלי המיתר הערביים, אז זהו המקור האמיתי. אני אומר: חלאס לריב, יש תשובה להכול, הגיטרה כמו שאתה מכיר אותה התפתחה בספרד בסביבות ה-1800, קשה לשים את האצבע על שנה מדויקת כי הרבה עסקו בפיתוח של 'כלי חדש' עד שהם החליטו על הצורה שאתה מכיר ומאז הצורה נשמרת במסורתיות. כמה מסורתית? לא שמת לב שגיטרה דומה לכלים אירופאים מסורתיים לא פחות כמו הכינור והצ'לו? את צורת הכינור שמגיע אלינו עוד מתקופת הרנסנס מסבירים בכך שצורת הקימור העליון והתחתון מפיקים את צליל התעודה החזק ביותר שמתפרס לאורך החדר (כן, פעם לא היו מגברים) וגם המבנה הזה בצורת '8' הוא מבנה חזק ויציב מאוד כך שהוא יכול להחזיק את הלחץ העצום שהמיתרים המתוחים יוצרים. עכשיו לחוזק המבנה ולהפקת הצליל אתה צריך להוסיף עוד מרכיב לא פחות חשוב והוא הנוחות. הרי בגיטרה אתה מנגן בישיבה כאשר היא מונחת לך על הברך, בנינו, הקימורים האלה מאוד נוחים לתקוע את הברך שלך שם לא? אז אם נעשה מיקס של כל הנתונים למעלה, עם מעט ניסוי וטעייה בנגריות הספרדיות של 1800 לערך נגיע לצורה הייחודית של הגיטרה שלך.
בשבועות האחרונים שיגעתם אותי עם מלא שאלות שכולן מדברות על הגירוד. מה זה גירוד, איך הוא נוצר או למה אנחנו מגרדים, אז אחרי שכולי מתגרד כבר שבועות בגלל המחשבות על התשובה הזו, אני מבקש, להפסיק עם השאלות על הגירוד לאלתר, תודה.
אוקי, אז דבר ראשון בשביל להכניס את כולם לאווירה הנכונה (ובכלל שגירוד הוא אפקט פסיכוסומטי נפלא) אני רוצה שתחשבו על כינים, ועוד כינים, ועל כמה מגרד לכם עכשיו בפנים, וביד... כי יש כינים שמתהלכות עליכם... יופי, עכשיו כשכולנו מתגרדים, אפשר להתחיל:
גירוד מתרחש כאשר ישנו גירוי של תאי העצב התחושתיים בעור שלכם. הדבר המעניין הוא שלגירוד ולכאב ישנם הרבה דברים דומים, אבל שונים: כל עוד הגירוד מזמין אותך לבוא ולטפל בגירוי, הכאב מזמין אותך הרבה פחות להתעסק עם הפצע, הגירוד גם נעלם לאחר שאנחנו מגרדים, אבל במצב של כאב אתה יכול לגרד עד מחר. אז מכאן אפשר לומר שהגירוד הוא בעצם האחיין הרגוע של הכאב, העצבים שולחים אותות למוח שבנקודה מסוימת על גופך יש צורך בגירוד כאן ועכשיו. אתה שולח יד לאותו מקום, מגרד מעט, בעצם יוצר עוד יותר גירוי על העצבים ששולחים אותות חדשים למוח של "משהו הרבה יותר גדול קורה פה עכשיו!!" משמע שהגירוי הקודם כבר נדחק הצידה ונשכח ואז כשאתה מפסיק לגרד הכול בסדר. זה הזמן בו יקומו חלקכם וישאלו: "אבל למה בכלל נוצרת התחושה הזו של הגירוד מלכתחילה?" לאנשים מעצבנים כמותכם אני רק רוצה להזכיר: "כינים כינים כינים!" יופי. עכשיו כשאתם מתגרדים אפילו יותר, אז תיזכרו גם שכבר ענינו על זה בעבר וכנראה שבדומה לדגדוג מדובר בשארית אבולוציונית שבאה להזהיר אותנו שמשהו שלא אמור להיות במגע עם העור שלנו – נוגע. פעולת הגירוד עוזרת לנו להעיף טפילים קטנים, לנקות את עצמנו מחומר מסוכן או לומר "יופי מרפי, עכשיו אני יודע בדיוק איפה היתוש עקץ אותי". שיהיה לכל השואלים אחלה יום. וכינים כמובן.
חבר יקר וכותב מוכשר מאוד ניסה את מזלו השבוע ושלח לי את השאלה הבאה: "לאון היקר, קבל התקלה קשה: מדוע משתמשים בדגל שחמט כדי לסיים מרוצי אופנועים ומכוניות? גוגל לא הצליח לענות על זה. נראה אותך, אילן".
אילן היקר, כמו שלא מאיימים על ירקן עם מלפפון אתה לא תאיים עלי עם גוגל. דבר ראשון שתדע לך שזה לא דגל שחמט. אלא דגל דמקה אוקי? ועכשיו אתה מוזמן איתי למסע בזמן... במרוצי מכוניות כיום ישנם המון סוגים שונים של דגלים כי זו אחלה דרך לאותת כל מיני מסרים לנהגים, כמובן מאז שאיכות התקשורת האלחוטית השתפרה יכול להיות שזה כבר מעט מיותר, אבל עדיין, לא שוברים מסורת ברגע אחד. מטרת הדגל המשובץ הוא לסמן לנהג שבזה הרגע הוא סיים את הסיבוב האחרון שלו, אם במקרה הוא גם היה הראשון זה גם אומר שהוא גם המנצח. עכשיו, אחת הסברות שבגללן משתמשים בדגל המשובץ היא משום שבזמנים עברו כשיישבו את המושבות הראשונות במערב התיכון של ארצות הברית לא היו מועדוני לילה כמובן, אז אנשים היו ערים בשבת בבוקר ועורכים מרוצי סוסים שלאחריהם הייתה מוגשת סעודה. בכדי לסמן שהאוכל מוכן והגיע הזמן לסיים את המרוץ היו נכנסים עם מפה משובצת למתחם המרוץ ומנופפים בה, מה שהיה מסמן לסוסים (או יותר לאלו שרוכבים עליהם) שהגיע הזמן לסיים את המרוץ ולגשת לאכול. אגב אנחנו גם יודעים שאותו דגל משובץ היה נהוג במרוצי אופניים בצרפת של המאה ה-19. בשנים האחרונות ישנם קולות רבים שאומרים שזה הרבה יותר הגיוני מהסיבות שהזכרנו ושהדגל הוא בעל ניגודיות הצבעים הגבוהה ביותר, מה שמבליט אותו מכל הקהל שיושב מסביב, אבל בנינו, אני בספק שהם חשבו על ניגודיות הצבעים הגבוהה במסלולי האפר של מרוצי הסוסים. בקיצור אילן, הכי חשוב שתזכור, שכשאתה רוצה ליצור דגל כזה, הריבוע העליון ליד התורן צריך להיות שחור, אחרת מדובר בזיוף חובבני (באמת).
מתלבטים בין המפץ הגדול לבראשית א' או אולי בכלל החייזר של הסיינטולוגיה? אנחנו מחפשים אתכם! שלחו לנו שאלות בפייסבוק, השאירו שאלות בתגובות למטה או ב-men@mako.co.il ולאון קמלמן כבר ימצא בשבילכם את התשובה.