לפעמים, כשאתה לא עסוק בניתוח מעמיק של אלבומי תמונות מתאילנד, יוצא לך לתהות כמה קל היה להתחיל עם בנות לפני עידן הרשת החברתית, בלי סטטוסים, בלי צ'אטים ובלי פוקים: קריצות, שריקות, תנועות מוגזמות; בסוף תמיד הצלחת למשוך את תשומת ליבה. אבל היום העסק הפך למסובך הרבה יותר, וכדי להתחיל איתה בצורה אפקטיבית אתה צריך ללמוד את המערכת מקרוב ולתכנן. במיוחד בשבילך, דון ז'ואן מתוסכל שכמוך, יצרנו את המדריך לפיק אפ בפייסבוק .
הודעה פרטית
מארק צוקרברג כנראה לא יאהב לשמוע את זה, אבל יש דברים שלא תמיד כדאי לחלוק עם העולם. נכון שהפייסבוק הוא המקום האידיאלי לשתף בכל מה שעובר עליך, אבל מצד שני יש דברים שאולי לשמור לעצמך. כלומר אתה יכול לכתוב סקר חדש על ה-Wall שלך בסגנון: "חם על מיטל אש, אבל היא כל הזמן מסננת אותי, מה אתם חושבים שאני צריך לעשות?", יש אפילו מצב שתקבל כמה תשובות יצירתיות, אבל אם היא חלק מרשימת החברים שלך או שיש מישהו שיידע להעביר לה את זה, תדע ששום דבר כבר לא יעזור.
בדיוק בגלל המקרים האלה הומצאה ההודעה הפרטית, האמצעי שבעזרתו אתה יכול לפנות למישהו בצורה דיסקרטית ולחלוק איתו דברים שלא כולם חייבים לדעת. זה המקום לפנות למיטל אהובתך ולומר לה בדיוק מה אתה מרגיש כלפיה, להצהיר על העניין שלך בה ולשאול האם תהיה מעוניינת להיפגש איתך לקפה. במקרה הגרוע היא תגיד לא, אבל לפחות תכבד אותך על העובדה שאזרת אומץ ופנית אליה בצורה הזו. רק קח בחשבון שיכול להיות שהיא לא דיסקרטית כמוך והיא דווקא כן תפרסם סקר על הסיכויים שלך בקיר שלה. לדעתנו זה שווה את הסיכון.
שימוש לא נכון: "אז תגידי מיטל, מה נסגר עם האלבומי תמונות שלך? כבר חצי שנה לא העלת תמונה בביקיני! מה קרה?"
שימוש נכון: "הי מיטל, שמתי לב שכבר הרבה זמן לא היית בים, בא לך לקפוץ איתי לשם בשבת?"
תמונות
כל כך הרבה כבר דובר וסופר על המהפכה התקשורתית שעשה הפייסבוק בעולם, אבל בוא נודה על האמת: עם כל הכבוד לארגון הפגנות מחאה במצרים, איחודי משפחות מרגשים והפיכת העולם לכפר גלובלי, היתרון הגדול באמת שהפייסבוק העניק לך הוא התמונות. אם נדקדק יותר מדובר בעשרות שעות של הנאה וכאבי לב לנוכח תמונות של ידידות (וסתם חברות של ידידות) לוהטות בבגדי ים או בפוזות חושניות מול המראה, וכמובן הדרך שלך ללמוד עליה מעט יותר.
אגף התמונות בפייסבוק מציע לך עשרות דרכים לתקשר איתה: תחמיא לה בתגובות (עם זאת זכור, צמד המילים: "את מהממת", מכניס אותך אוטומטית לקטגוריית הגייז), תן לה לייק על תמונה איכותית במיוחד ותייג אותה בדרכים יצירתיות. זכור שהעלאת תמונות היא לא דבר של מה בכך, העניין הזה של חשיפת תמונות לעיני כל דורש לא מעט אומץ. תהיה עדין ומתחשב גם אם לא ממש אהבת את מה שראית.
שימוש לא נכון:
אתה (מגיב על תמונה שלה מהטיול לתאילנד): "אני מקווה שעשית קצת מסעות בטיול הזה, ולא רבצת על החוף כמו פדלאה. חבל, חמש קילו פחות ואת נראית פיצוץ"
שימוש נכון:
אתה (מגיב על תמונה שלה מהטיול לתאילנד): "עשית לי חשק לטיול. מתי נוסעים ביחד?"
תגובה
אין דרך טובה יותר לתפוס את תשומת ליבה של אישה מאשר להקדיש זמן כדי להקשיב למה שהיא אומרת. למזלך הפייסבוק מאפשר לך לקבל את הדברים האלה בתמצות ובקצרה, בניגוד לגברים בעבר שנדרשו לשבת ולשמוע אותה מפטפטת אותם למוות. יתרון נוסף של העניין הזה הוא שאין לחץ, יש לך זמן מספיק כדי לתכנן ולשפץ את התגובה שלך כך שתשיג את המטרה שאתה מעוניין להשיג. נצל את היתרון הזה לטובתך.
זה המקום להפגין את היצירתיות, חוש ההומור שלך והערכים הטובים שאספת במהלך חייך. רק קח בחשבון שמדובר במקום שבו - בניגוד להודעה הפרטית - כולם יכולים לראות את התגובות שלך, כך שלדברים שתכתוב יהיו השלכות גם לגבי בנות אחרות שיקראו אותם. לכן תגובות כמו: "איזה חופרת את!! יש לך מזל שאת נראית טוב, אם היית גבר כבר מזמן הייתי מקבלת ממני איגנור", עלולות ליצור לך מוניטין מעט בעייתי.
שימוש לא נכון: היא (מפרסמת תמונה ושואלת) – "קניתי שמלה לבנה סקסית עם מחשוף מאחור, מה אתם אומרים?".
אתה: "מה את סתומה? עבדו עלייך, המחשוף בצד הלא נכון! איך נדע אם את סקסית עכשיו?"
שימוש נכון: היא (מפרסמת תמונה ושואלת) – "קניתי שמלה לבנה סקסית עם מחשוף מאחור, מה אתם אומרים?"
אתה: "תתחדשי, נראה מעולה! בא לך לבוא איתי לפאב הערב ולהשוויץ לפני כולם?"
Poke
פעם, לפני עידן הרשתות החברתיות ואתרי ההיכרויות, הדרך לגרום לבחורה לשים אליך לב הייתה הרבה יותר פשוטה: היא עוברת לידך במסדרון? אתה מושך לה בצמה; היא מרימה את האצבע לענות בכיתה? אתה מושך לה בצמה; היא אומרת לך להפסיק? אתה מהנהן בהסכמה ואז מושך שוב. כך נוצרו עשרות סיפורים של שנאה הדדית, שהתפתחו מאוחר יותר לאהבה. אבל הזמנים, כאמור, השתנו וגם המציאות. היום יש סיכוי לא רע בכלל שאם תיגע למישהי בשיער תמצא את עצמך למחרת באבו כביר, מפקיד ערבות על הטרדה מינית.
ה-Poke הוא למעשה הפרשנות האינטרנטית לאקט המשיכה בצמה, היכולת להציק לה באופן וירטואלי עד שתשים לב לקיומך המעצבן: העלתה פוסט חדש? פוק; עשתה לייק לפוסט של מישהו אחר? פוק; חסמה אותך בפייסבוק? כניסה מיוזר של חבר ו...פוק. יש רק הבדל אחד מאד מהותי בין המשיכה בצמה לבין הפוק. היא לא חייבת לענות לך, למעשה היא יכולה להתעלם כליל מקיומך מבלי שזה יעלה לה בנשירת שיער מוקדמת. בכלל, אם הגעת למצב שזו הדרך היחידה שלך למשוך תשומת לב של בחורה, יש לך הרבה בעיות אחרות לפתור לפני שתתחיל להתעסק עם נשים.
שימוש לא נכון: לעשות פוק.
שימוש נכון: לא לעשות פוק.
צ'אט
זה ממש לא מקרי שהאתרים והתוכנות שהובילו את האינטרנט בעידן שלפני הפייסבוק עסקו בצ'אט. זהו, כאמור, המקום שבו יש לך סוף סוף אפשרות לדבר איתה אחד על אחת בלי הפרעות ובלי עיכובים. יש לזה גם יתרון אחד מאד משמעותי: היא לא רואה אותך, ולא מודעת לעובדה שממש ברגעים אלו אתה סובל מדפיקות לב מואצות, מתנשף ומזיע כמו רץ מרתון קנייתי. לא פחות חשובה היא היכולת שלך להתחרט, למחוק ולערוך את מה שאתה רוצה להגיד. בעולם האמיתי, ברגע שאמרת משהו, אי אפשר להחזיר את הגלגל לאחור.
אם אתה יודע שאתה עומד לנהל איתה שיחה הערב (או אפילו תוך כדי השיחה), זה בדיוק הזמן ללמוד עליה קצת יותר: גלוש לפרופיל שלה ובדוק לאיזו מוזיקה היא אוהבת להאזין; גלה מהו הספר האהוב עליה; איזה סרטים היא אוהבת לראות ומה היא נוהגת לעשות בשעות הפנאי, או בקיצור - נסה למצוא נושאים משותפים שעליהם תוכל לדבר איתה באופן חופשי. הנקודה הזאת חשובה מאד כשניגשים לצ'אט עם בחורה שאתה מעוניין בה, אמנם זה נורא נחמד שאתה מנסה להראות מומחה בסוגי בגדים אבל אם הבד היחיד שאתה מכיר הוא חוטיני, כדאי שלא תיכנס לזה.
שימוש לא נכון:
אתה: "אז מה דנה, מה קורה?"
היא: "הכל טוב, מה איתך?"
אתה: "וואלה, בסדר, מה העניינים?"
היא: "טוב...מה איתך?"
אתה: "וואלה בסדר, אחות שלי, הכל דבש! מה איתך?"
היא: מתנתקת מהפייסבוק
שימוש נכון:
אתה: "הי דנה, מה קורה?"
היא: "הכל בסדר, מה איתך?"
אתה: "מעולה, בדיוק מחפש סרט טוב לצאת אליו, חשבתי על החדש של וודי אלן"
היא: "אני מתה עליו"
אתה: (מופתע לחלוטין) "באמת? אז אולי בא לך לקפוץ איתי, יש הקרנה בעוד חצי שעה? אני אאסוף אותך"