עם כל הכבוד לחגיגה הדמוקרטית שמתרחשת מסביבנו בימים אלה, בין רשימות שהורכבו בדילים לסתם כאלה שנקבעו על ידי דיקטטורים, אנחנו לא ממש מרגישים את ההתרגשות ברחובות. מעבר לכל הסיבות הרגילות מה שמפריע כאן הוא בעיקר שכולם לוקחים את עצמם נורא ברצינות. אז ליברמן, יאיר, שלי ושאר החבר'ה, קבלו כמה דוגמאות לייצר עניין אמיתי במשחק הכיסאות שלכם.
מפלגת הערפדים והמכשפות (ארה"ב)
זה אולי נראה שהם מסתדרים לבד, אבל גם יצורי לילה זקוקים למישהו שייצג אותם, ידאג לאינטרסים שלהם ויבנה מגרשי חנייה למטאטאים. ג'ונתון "המשפד" שארקי, החליט לקחת על עצמו את האחריות הכבדה הזו ולהתמודד לנשיאות, לקונגרס ולתואר מושל מינסוטה. חלק מהמצע שלו דווקא נשמע הגיוני: החזרת החיילים האמריקאים הביתה וביטוח בריאות לכולם. החלק הפסיכוטי היה קיום חיים של ערפד, כולל שתיית הדם של אשתו. במוקד המצע שלו הציע עונש ייחודי לטרוריסטים שנתפסו: שיפוד באמצעות מוט עץ חד. מוזר שהוא לא עבר אחוז חסימה.
מפלגת "השכירות הארורה גבוהה מדי" (ארה"ב)
כל יועץ פוליטי מתחיל יספר לכם שמסרים קצרים וברורים עושים מערכת בחירות מוצלחת. לפי ההיגיון הזה, השם הגאוני הזה למפלגה מניו יורק אמר את הכל. ג'ימי מקמילן, אקטיביסט חברתי ממנהטן, הקים את המפלגה מתוך רצון...ובכן, להוריד את גובה השכירות הארורה בעיר. לטענת אנשי המפלגה, הורדת השכירות תסייע למאבק בעוני וברעב בעיר. הבעיה נוצרה עם פתק ההצבעה שהיה קטן מדי מכדי להכיל את השם המלא. כך הוסרה המילה "הארורה" והמילה "מדי" (TOO) הוחלפה במספר 2. כנראה שזו הסיבה שהם מעולם לא הצליחו להיכנס לפרלמנט.
מפלגת ני (בלגיה)
לא בכל מקום בעולם בחירות הן תירוץ לטבח עם של כבשים בפארק. בבלגיה, למשל, לוקחים מאוד ברצינות את המחויבות הדמוקרטית של האזרח. החוקה במדינה קובעת כי בעל זכות בחירה שלא התייצב לממש את זכותו, יהיה נתון לעונשים שמתחילים בקנס ועשויים להסתיים בתקופת מאסר ממושכת. אבל זה שמוכרחים להגיע לקלפי, לא אומר שאי אפשר להוציא אצבע משולשת למערכת. מפלגת NEE ("לא" בהולנדית) הציעה למצביעים את ההזדמנות להצביע לאף אחד באופן מרוכז.
במצע המפלגה נכתב שחבריה יישבו בקונגרס המקומי מתוך מטרה ברורה להצביע נגד כל הצעה שתועלה בו, שזה כמעט כמו המפלגות החרדיות רק בלי לדרוש תקציבים. ב-2007 הפכה המפלגה לתופעה בינלאומית כשאחת מנציגותיה, טניה דבראו, הצטלמה בעירום על מודעה שהציעה 40,000 עבודות חדשות. מאוחר יותר שונתה המודעה לעבודות מסוג אחר לחלוטין (Blowjobs), שניתנו וירטואלית לכל דורש באתר האינטרנט של המפלגה.
מפלגת "לעבוד פחות" (קנדה)
נראה אתכם מצליחים לחשוב על עוד נושא שעליו יסכימו מנכ"ל חברת הייטק והילד הווייטנאמי שייצר לבדו את הנעל שלכם. ב-2007 הצליחה רשימה אחת בקנדה למצוא את הקישור הבלתי אפשרי בין השניים. המטרה העיקרית של המפלגה הייתה להוריד את מספר שעות העבודה השבועיות מ-40 ל-32. בזכות ההפחתה הזו, טענו ראשיה, לא רק נשפר את איכות חיינו, אלא גם נצרוך פחות, נתרום להצלת משאבי טבע, נחזק את הקשרים המשפחתיים ונעלה את שכר המינימום. רק בעיה אחת עם הייתה עם הרעיון המהפכני הזה: אנשים עדיין היו צריכים לצאת מהעבודה כדי להצביע להם.
מפלגת "מיס בריטניה" (איי קוק. סתם נו, בריטניה)
הצרה האמיתית עם "הגנה על הדולפינים" ו-"שלום עולמי" היא שנורא קשה להשיג אותם עם שנה אחת בלבד של כהונה. זאת בדיוק הסיבה שבגללה החליט מנהל התחרות בבריטניה להקים בית חם למיטב המתמודדות בעבר ובהווה. בתמורה התחייבו המשתתפות ברשימה לחקיקה שתסייע לנשים עובדות ואימהות, וכן לשפר אחת ולתמיד את המראה של הבריטים. בפועל הגיעה "מיס בריטניה" למקום האחרון מבין כלל המפלגות בבחירות 2008, כולל ההזויות שבהן. אבל איך אומרים אצלהן? כולן יפות, כולן מקסימות, כולן ימצאו עבודה.
מפלגת "לגמרי ברצינות" (אוסטרליה)
אם במפלגות שעברו כאן עד עכשיו העליתם על פניכם חיוך, אנחנו ממש מבקשים להפסיק עם השטויות. כי מפלגת "Deadly Serious", שהתמודדה בבחירות של סוף שנות ה-80, ממש לא צחקה כשטענה שהדרך היחידה להגן על חופי אוסטרליה מפני פלישה של ארגנטינה היא להציב בהם פינגווינים רצחניים. כמו כן שמה המפלגה לעצמה מטרה להציב אנשים טיפשים במיוחד בעמדות מפתח. רגע לפני הבחירות הסתבר שמדובר רק במתיחה, אבל דף המעריצים של המפלגה בפייסבוק מלמד שהיא הייתה יכולה להיכנס לפרלמנט אם הייתה לוקחת את עצמה באמת ברצינות.
מפלגת "אוהבי הבירה" (פולין)
בניגוד לכל יתר הרשימות שצוינו כאן, מפלגת אוהבי הבירה זכתה גם לראות את הפרלמנט מבפנים, ובגדול, עם זכייה בלא פחות מ-16 מושבים בבחירות 1991. זה התחיל בתור בדיחה שנועדה להילחם באלכוהוליזם במדינה, על ידי עידוד האוכלוסייה לצרוך בירה קלה במקום וודקה, אבל מהר מאד הפך ללהיט בקרב צעירי פולין. האמת? לא הייתם מצביעים למפלגה עם סלוגן כמו: "לא יהיה פה יותר טוב, אבל לפחות יהיה מצחיק"?
מפלגת הסקס (קנדה)
כנראה שהקנדים הם באמת עם קר נורא, אחרת לכו תסביר איך רעיון מהפכני כזה לא זכה לתמיכת ההמונים. "סקס זה טוב, בואו נעשה אותו טוב יותר", קבעה המפלגה והציעה למצביעים שורה של צעדים שיהפכו את החברה לצודקת ולוהטת יותר: הפיכת חינוך מיני למקצוע חובה, שילומד באופן הדרגתי לאורך כל שנות התיכון, לגליזציה של זנות, הקצאה של שטחי ציבור, פארקים וחופים לטובת הנודיסטים, הכשרה של כוח אדם סקסי לטובת הציבור ואספקה של צעצועי מין למחלקות אשפוז. מבאס, תמיד אמרו על גאונים שהם מקדימים את זמנם.
מפלגת חוק הטבע (ישראל)
שלא תגידו שכל עניין היצירתיות בפוליטיקה הוא רק עניין של הגויים. גם כאן בארץ הקודש זכינו להכיר כמה מקרים שהפכו את תקופת הבחירות המעיקה לקלה יותר. קחו לדוגמא את ד"ר גד תק, יו"ר מפלגת חוק הטבע, שהציע להפסיק עם כל הליכוד והמערך האלה, ולתת צ'אנס לתיקון עולם באמצעות חוק הטבע. לא ממש ברור לנו עד היום מה אמור לעשות החוק הזה, אבל איכשהו, עם קצת אמונה, מדיטציה טרנסצדנטלית ותעופה יוגית, כל העולם ייראה לכם פתאום ורוד.
מפלגת לידר (ישראל)
אתה יודע שהפכת לקאלט כש-833 אנשים מתוך שלושה מיליון בעלי זכות הצבעה בוחרים להכניס את הפתק שלך לקלפי. מפלגת לידר זכתה להגיע פעמיים ברציפות למקום האחרון במערכות הבחירות של ישראל ב-2003 וב-2006, אבל לא ויתרה ובזכות אלף קולות נוספים הקדימה עשר רשימות אחרות ב-2009. לא ממש ברור לנו אם גם הפעם מתכוון אלכסנדר רדקו, סוחר הדגים מאשדוד, לרוץ לכנסת או מה הוא מתכוון לעשות אם בטעות הוא באמת יגיע לשם, אבל היה ממש חשוב לנו שתדעו שיש לידר בישראל.