מיכל מוטיל אמנם מתלבשת בעיקר בשחור, אבל נראה שכל מה שהיא נוגעת בו הופך מיד לצבעוני. המנות המיוחדות של מעצבת האופנה זכו לא פעם למחמאות נרגשות, ואפילו למחמאה אחת בלתי נשכחת מישראל אהרוני. רגע לפני הגמר הגדול של "מאסטר שף" (מוצ"ש אחרי החדשות, קשת 12) ביקרנו בדירה השכורה של מוטיל ובנה נוח והצצנו למטבח הביתי. השניים גרים בדירת שתי קומות ברמת גן, ומוטיל מספרת שבמטבח הפרקטיקה חשובה לה יותר מהאסתטיקה. "אסתטיקה זה החיים שלי, אבל כשאני מבשלת אם זה לא פרקטי ומהיר אין לי סבלנות", היא אומרת.
מה את הכי אוהבת במטבח? "שהוא מסודר לפני שאני מבשלת, כי אחרי הוא לא דומה לעצמו בכלל. היצירתיות באה מתוך הבלגן".
מה היית משנה בו? "עושה משטח גדול יותר לגז, כשאני מבשלת אני צריכה את הכל. הייתי מאוד שמחה לעוד כיריים".
מה המכשיר הכי שימושי שיש לך במטבח? "הסקוויזר של הלימון ביי פאר, אין משהו שאני לא שמה עליו לימון".
איך נראה מטבח החלומות שלך? "הוא לא צריך להיות פנסי, צריך שיהיה בו הרבה מקום, אי באמצע, מקרר גדול. חלום חיי הוא שוק פריז".
את שוטפת כלים בבית? "אז מי? הבן שלי ישטוף? כשבן זוגי פה הוא שוטף כלים".
מה נמצא אצלך במקרר אם נפתח אותו באמצע הלילה? "מלא פירות וירקות מסוגים שבכלל לא תזהי, קמחים, ביצים, חמאה טבעונית וטופו מכמה סוגים".
ומה בחיים לא יהיה בו? "מיונז לעולם לא יהיה אצלי".
מה התבלין הכי שימושי במטבח שלך? "זרעי כוסברה".
מה הגילטי פלז'ר שלך? "פונדנט שוקולד חם, לשים מעליו גלידה או קצפת קוקוס עם שברי פקאן וכמה אוכמניות".
את מקפידה על אכילה בריאה? "הכל אצלי בריא, אין אצלנו אוכל לא בריא, הדבר היחיד שאני לא מכינה זה שניצלים והבן שלי פריק שלהם. זה הדבר הכי משעמם בעולם לעמוד שעות ולטגן שניצלים".
את בן אדם של קפה בבוקר? "קפה פחות. כשיש לי זמן אני מכינה שייק. אני לא אוותר לעולם על מסחטת המיצים".
מה הטיפ שלך לשמירת מטבח נקי? "לא לבשל".