יניב שחר הוא בשלן נשמה שחלם לצאת מגבולות המטבח הביתי ולהראות לכולם אילו ידי זהב יש לו. לאורך המסע הקולינרי שעבר ב"מאסטר שף", הוא הכין מנות מרהיבות, כאלו שמחממות את הבטן ולא פחות את הלב. רגע לפני שהוא יצא לקרב האחרון בהחלט על התואר הנחשק (הגמר הגדול במוצ"ש, אחרי החדשות, קשת 12), ביקרנו בבית שלו בירושלים והצצנו למטבח. שחר, זוגתו וארבעת ילדיהם מתגוררים בבית שכור עם חצר גדולה המשקיפה נוף מרהיב. יצאנו לנשום אוויר הרים צלול כיין, וחזרנו מהופנטים.
מה אתה הכי אוהב במטבח? "את הספייס שיש בו ואת האי שלי. יש בו משטח עבודה אחד גדול ואני יכול להתפרע עם כל הבצקים".
מה היית משנה במטבח? "אם הייתי יכול הייתי מגדיל אותו עוד".
מה יותר חשוב לך – פרקטיקה או אסתטיקה? "אני גבר, אז התשובה הזאת יחסית קלה. ברור שפרקטיקה, אבל הייתי בוחר מקום טוב באמצע".
מה המכשיר הכי שימושי שיש לך במטבח? "התנור עובד שעות נוספות, מזל שהוא פירוליטי ומנקה את עצמו, אחרת הייתי מתייאש".
יש כלי שאתה אוהב במיוחד? "יש לי פֶטיש לסכינים איכותיות, זה מאסט למי שמתעסק הרבה במטבח בקיצוצים וחיתוכים".
איך נראה מטבח החלומות שלך? "מאוד גדול, עם אי ענקי באמצע והמון משטח בישול כדי שלא אהיה מוגבל לארבעה סירים בבת אחת. כמובן שהוא יהיה מאוד דרמטי, כהה ועם משטח לבן".
מי שוטף כלים בבית? "מי שמבשל שוטף כלים, אצלנו לא עושים חצי עבודה. אני שוטף כלים תוך כדי הבישולים, וכשאני מסיים לבשל אין הר של כלים בכיור".
מה נמצא אצלך במקרר אם נפתח אותו באמצע הלילה? "מלא ירקות, גבינות, איזה סיר או שניים עם אוכל מבושל וכמובן פריזר שמלא בכל טוב".
ומה בחיים לא יהיה בו? "חזרת, אף פעם לא הצלחתי להתחבר לזה שהחריף עולה לאף".
מה הגילטי פלז'ר שלך? "בעיקר מתוקים, למזלי יש לי ארבעה ילדים שמחסלים את הכל מהר אז לא נשאר לי הרבה".
מה המטלה שאתה הכי שונא במטבח? "לסדר את הקניות במקרר ובארונות".
ומה הטיפ שלך לשמירה על מטבח מסודר ונקי? "תמיד לסדר ולנקות תוך כדי בישול. הרבה אנשים מתייאשים מהמטבח כי הם מבשלים ובסוף נתקעים עם כלים".
מעודדים בבית הרגלי אכילה בריאה? "כן, יש אצלנו מודעות למה בריא ומה לא. אנחנו אוכלים הכל מהכל, אבל במידה הנכונה".