הקירות צבועים, הסלון מרוהט, גופי התאורה תלויים, המדפים מלאים בכל טוב. בקיצור הבית מושלם - אבל אז, בין חלל לחלל מפרידות דלתות ישנות ורעועות שאינן קשורות לעיצוב היפה, שלא לדבר על כך ששומעים הכל גם כשהדלת סגורה. אז מה שווה כל השיפוץ אם הדלת משבשת את התמונה? אל דאגה, בשביל זה אנחנו כאן. ביקשנו ממעצבות הפנים מיטל צימבר ואולה אלישר טיפים שיעזרו לכם לבחרו את הדלתות שהכי מתאימות לחדרים שלכם.
"אני ממליצה לשלב דלתות פנים עם קו אפס עם המשקוף", אומרת צימבר. "אם הבית כפרי, מומלץ לבחור דלתות פנים עם עיטורים. לעתים גם ניתן לשלב דלתות עם זכוכית חלבית סבתא שנותנת אופי עיצובי ומתאימה לחללים כפריים. למראה מודרני מומלצת דלת חלקה בגוון בהיר, ולהוסיף חריצים של גובה שנותנים תחושה של גובה. חשוב לדעת שאם עושים פתח קיר 80 ס"מ, מפתח הדלת הכנף עצמה יהיה 70 ס"מ - לכן צריך לשים לב לגודל מפתח הדלת. בחלק החיצוני של הדלת אפשר לבחור משהו מאוד קלאסי שתואם את גון הקיר של הבית, ובחדר הפנימי ליצור משהו צבעוני ואחר - למשל בחדר הילדים, חדר השינה וכו'. בנוסף, יש דלתות כיס (הזזה) שמייצרות פתח מלא בין החדר לחלל הנוסף וזה מייצר משהו הרבה יותר נקי ואלגנטי".
אלישר ממליצה לבחור בדלת גבוהה מהסטנדרט: "זה מגדיל את החלל ועושה רושם של תקרה גבוהה יותר. כמובן יש אופציה לדלתות עם משקוף ואופציה ללא משקוף, תלוי בעיצוב של החלל. אם החלל מודרני כדאי לבחור ללא משקוף כדי לדבר באותה שפה של עיצוב, בנוסף יש דלתות עם משקופים שמתאימות לסגנונות שונים".
אלישר מזכירה לא לשכוח ידיות בעיצוב אישי, שמספקות לדלת אמירה, במיוחד כאשר מדובר על דלת במיקום מרכזי. בנוסף, קיימים היום הרבה חיפויי דלתות כמו פורמייקה או צבע בתנור או דמוי בטון, והבחירה תלויה בלוק. חשוב לבחור חומרים עמידים ופרקטיים, עם דגש על חללים רטובים.
מבידוד ועד עיצוב - איך לבחור דלתות פנימיות
ועכשיו לתכלס. כאשר אתם מגיעים לבחור דלת פנים, שימו לב לפרטים הבאים:
גודל הדלת: הגודל הסטנדרטי בארץ הוא רוחב 90-80 ס"מ וגובה 205-210 ס"מ. כמובן שאתם יכולים לבחור להזמין דלתות בגודל מיוחד. המחיר כנראה ישתנה בהתאם, קחו זאת בחשבון.
בידוד: דלתות הפנים בבית צריכות לבודד מרעשים ולכן חשוב שהן יהיו עשויות מחומרי גלם טובים, עם מילוי וציפוי עמידים שיצרו בידוד אקוסטי. פלקסבורד, לדוגמה, הוא מילוי מלוח שעשוי משבבי עץ וסיבי פשתן דחוסים שיחד יוצרים בידוד אקוסטי ותרמי.
הציפוי: הציפוי קובע לא רק את מראה הדלת אלא גם את העמידות שלה. הציפויים הנפוצים הם למינציה, פורמיקה, פורניר וצבע בתנור. לכל אחד מהם יתרונות וחסרונות. לפורניר, לדוגמה, יש מראה של עץ, הוא מאוד עמיד אך גם יקר יותר מציפויים האחרים. הפורמיקה עמידה יותר בפני מים ושריטות, וצבע תנור מאפשר לבחור ממגוון צבעים אך הוא עמיד פחות מהפורמיקה.
עמידות למים: אם מדובר על דלת לחדר הרחצה, כדי לשמור עליה מנזקים וחשוב שהיא תהיה דלת WPC עמידה למים.
פרזול: צירים וידיות. ידיות הן כמובן עניין של טעם, כדאי שישתלבו בעיצוב הכללי היות והן יכולות לשדרג בקלות גם את הדלת הכי פשוטה. חשוב לוודא שיש מנגנון טריקה שקטה לדלת ולשקול להוסיף מנעול בחדרי הרחצה.
עיצוב: בדגמי דלתות שונים אפשר להוסיף פסי חירוץ או פרופילים בולטים או שקועים. פסי החירוץ מתאימים לסגנון מודרני ופרופילים לסגנון כפרי.
משקופים: בדרך כלל משקופי פלסטיק הם עמידים יותר ומונעים חדירת לחות. אפשר למנוע חדירת מים גם באמצעות החיבורים. כדאי לוודא שמתקין הדלתות יצפה את החיבורים בין המשקוף לדלת בפלסטיק ובין המשקוף לקיר בסיליקון.
כעת נותר רק לתאם את המדידה של הפתחים ואת התקנת הדלתות. הזמינו את ספק הדלתות כשהפתחים מוכנים למדידה והריצוף והחיפויים מוכנים. את ההתקנה עצמה רצוי לבצע רק בסוף הבנייה או השיפוץ ולאחר שהסתיימו כל העבודות בבית כדי למנוע פגיעה בדלתות.