בלוח השנה שלנו לא חסרים חגים, מה שאומר שיש אין ספור סיבות לחגוג, לארח ולהתארח. ליצירתיים שבינינו מדובר בעוד הזדמנות להתפרע ולהפגין כישורים לעיצוב שולחן מקורי. לעומתם, לאלו מאיתנו שאוהבים לארח אבל מתקשים לחדש בכל פעם זו יכולה להיות משימה מורכבת ומתסכלת. כדי להקל עליכם את המלאכה, ולסייע לכם לערוך שולחן מזמין ואטרקטיבי, אספנו 10 טיפים שימושיים לעיצוב שולחן חגיגי בשילוב כלים חד פעמיים. זכרו, הסוד הוא בערבובים ובשילובים. ולא פחות חשוב: אל תפחדו לאלתר עם קישוטים שיש לכם בבית.
1. קבעו קונספט: חשבו על קונספט או מקור השראה. לרוב עיצוב השולחן ייגזר מהחג ומנהגיו מהם תוכלו לקבל השראה לגבי הגוונים שתבחרו והקישוטים בהם תשתמשו. חג השבועות שהוא גם חג הקציר, מאופיין במוצרי חלב וביכורים מכל טוב הארץ ולכן כדאי לשלב כאלמנט מרכזי בעריכה ובקישוט הרבה ירק ואלמנטים טבעיים.
2. אל תתאמצו מדי: חשבו אסוציאטיבית ואל תחתרו לערוך שולחן שנראה מתאמץ מדי. ברוב הבתים נהוג לערוך את שולחן חג השבועות בלבן, אבל גם שולחנות בשילוב של לבן וירוק, שולחנות בשילוב כלים מתכלים במראה טבעי ושולחנות פרחוניים בהחלט מתאימים.
3. ערבבו והתאימו: אל תחששו לערבב בין כלים יוקרתיים שיש לכם בבית, לבין כלים חד פעמיים בשלל צורות, גוונים והדפסים. פתחו את ארונות המטבח וחפשו פריטים שיתאימו למראה שבחרתם, כך שתיווצר על השולחן הרמוניה מעניינת ונעימה. זכרו שהרמוניה נוצרת גם משילוב של גוונים משלימים (אדום, כתום, צהוב) וגם משילוב של גוונים מנוגדים (אדום וירוק). אותו דבר לגבי דוגמאות. ניתן לשלב בין דוגמאות של פרחים בגדלים שונים ומאידך, בין פסים ונקודות.
4. חשבו חד פעמי שייזכר לעד: ההיצע של כלים חד פעמיים הוא כל כך רחב ובהם אפילו כלי פלסטיק נהדרים וכלים דקורטיביים במראה דמוי זכוכית. כלים חד פעמיים הם כבר לא אותן צלחות לבנות מתקמטות של ערב כיתה. היום הכלים מגיעים בשלל איכויות, גדלים, גוונים חלקים, עם נקודות, פסים ושלל דוגמאות. רבים מהכלים ניתן אפילו לנקות ולשמור לשימוש חוזר. תוכלו גם לרכוש כלי מלמין צבעוניים, חלקים או עם הדפסים יפהפיים, ולהגדיל מדי פעם את האוסף, כך שבכל פעם יוסיף עוד נקודות צבע לשולחן.
5. בתוך ומחוץ לקופסא: נסו להוציא דברים מהקשרם ולחשוב מתוחכם ומקורי. לצד המפה והסידור הרגילים, הוסיפו פריטים שלאו דווקא מגיעים מתחום המזון והשולחן. תוכלו למשל לקנות או לקטוף עלים עצומים (אוזן פיל לדוגמא) ולהניח מתחת לצלחות. תוכלו להשתמש בתכשיטים או אבזמי חגורות כחבקי מפיות, בסרטי מתנה ורפיה סביב רגלי כוסות היין והסכו"ם ובקופסאות שימורים שטופות, כמעמדים לנרות.
6. תמיד פרחים: גם אם תערכו את השולחן באופן הכי פשוט, פרחים תמיד יוסיפו צבע נהדר ומראה משמח, לא רק לשולחן אלא לחלל כולו. לא תמיד צריך לקנות סידורים או זרים מוכנים. ניתן לקנות סוג אחד או שניים של פרחים ולהם להוסיף שלל פרחי שדה שאינם מוגנים ושקטפתם בסביבת הבית. ערבבו בין סוגי פרחים, בין גוונים שונים ובית כלי קיבול כמו כוסות, בקבוקים ואגרטלים קטנים בגבהים שונים.
7. הפתעות והקדשה אישית. האורחים שלכם ישמחו מאוד לדעת שחשבתם על כל אחד ואחד מהם בנפרד. רכשו או הכינו פתקי שמות לצד כל צלחת. תוכלו לגזור בריסטול בצורת עלה או פרפר, או אפילו להכין פתק עם צילום המוזמן במחשב. הכינו לכל אורח מפית וסכו"ם וחשבו איך תוכלו לעצב את הנחתם באפן מעניין. תוכלו למשל לאגד מפית וסכו"ם באמצעות חלקים מעניינים כמו טבעות מתכת שתקנו בזול בחנויות סדקית ולהם לצרף שיבולים, פרחים וקישוטים אחרים, כיד הדמיון.
8. השתמשו במה שיש בבית: כלי הגשה יכולים להיות גם סלי קש בגדלים שונים, ארגזי עץ קטנים, מתקני שתיים ושלוש קומות (שאפשר אפילו להשיג כאלה עשויים קרטון) שהופכים את השולחן למהודר, דליי פח קטנים, עציצים ריקים, קופסאות נעליים, כובעים, מזוודות קטנות ועוד ועוד.
9. קישוטים ממוחזרים: עיטורים יכולים לבוא בדמות שרשראות פרחים מהתחפושת של בת הוואי בפורים, קיסמים מקושטים, שרשראות דגלים שניתן לרכוש או להכין בקלות לבד, פונפונים, צדפים, חלוקי נחל, עפרונות צבעוניים, נוצות, קריסטלים, פירות נהדרים, עששיות, פנסים סיניים וכמובן נרות.
10. סיבה למסיבה: ולא פחות חשוב - הומור ושיתוף בני המשפחה, כל אחד לפי גילו ויכולותיו. קחו את סידור ועריכת השולחן כחלק הכיפי של הכנת החג והאירוע שבו אתם יכולים לעוף על כנפי הדמיון ולבטא את אישיותכם וטעמכם. בתום החגיגה אחסנו במקום מרוכז את כל הפריטים והקישוטים שתוכלו לעשות בהם שימוש נוסף בהקשר ובשולחן שתעצבו בהזדמנות אחרת.
כמה זה יעלה לכם?
הילולה: כלי פלסטיק חד פעמי: 17-30 שקלים לעשר צלחות בגדלים שונים; כלים ידידותיים לסביבה: 15-16 שקלים לעשר צלחות בשני גדלים; חבילות סכו"ם: 7 שקלים, כוסות מעוטרות: 28 שקלים לחבילה של 8; מפות וראנרים: החל ב-18 שקלים; מפיות: 18-20 שקלים לחבילה; סלסילת קש: 15 שקלים; עיטורי פרחים: 13 שקלים ל-12 יחידות; דלי מקושט לשבועות: 16 שקלים; עששית: 12 שקלים; שיבולים: 5 שקלים לחבילה.
פנלופה: צלחות חד פעמיות: 6.50-10 שקלים לחבילה; כוסות פרחוניות לשתייה חמה: 15 שקלים ל-25 כוסות; קערת סלט אישית: החל ב-3 שקלים למארז; קערת סלט: החל ב-9 שקלים; מגשים: החל ב-5 שקלים; מפיות: החל ב-5 שקלים לחבילה.
Bebestore, פריטים של Talking Tables: צלחות פרחוניות: 29 שקלים לחבילה של 12; כלוב הגשה ציפורים / מעמד שתי קומות: 99 שקלים; מעמד שלוש קומות: 69 שקלים; מעמד ארבע קומות: 89 שקלים; קישוטים לבנים לקפקייק: 49 שקלים ל-10 יחידות; שרשרת דגלים: 49 שקלים; תגי שם פרפרים: 35 שקלים ל-10 יחידות.
סופי: צלחות מלמין מעוטרות: 59-78 שקלים ליחידה; צלחת מלמין קטנה: 29 שקלים; צלחת זכוכית רטרו מנה עיקרית: 15 שקלים; צלחת פלסטיק שקופה: 11 שקלים; צלחת הגשה מנוקדת: 189 שקלים; צלחת הגשה קרמיקה: 190 שקלים; כוסות מלמין מודפסות: 35 שקלים; כוסות זכוכית: 59 שקלים; כוסות יין: 24 שקלים; מגש שלוש קומות: 224 שקלים; מגש עוגה על רגל: 249 שקלים; קערת מלמין: 240 שקלים; קערת מלמין פסים: 99 שקלים; סכו"ם: 169 שקלים לסט של 24 חלקים; מפיות: 12-14 שקלים לחבילה; סלסלת פלסטיק: 24 שקלים; אגרטל: 69 שקלים; קנקן: 99 שקלים; חבקי חיות: 78 שקלים.
סייעו עם טיפים משובחים: רוני אריאלי ויעל זולטי מ"הילולה" חנות שמספקת כל מה שצריך למסיבות וחגיגות. קלאודיה לפיד וגליה צורי מ"פנלופה – משהו חד פעמי", החרש 8, רמת השרון.
ורגע לפני שהאורחים מגיעים: איך תפיצו ניחוחות נעימים בבית?