אז לקחנו פטיש, לקחנו מסמר ובנינו לנו סוכה מהר. ישבנו, קישטנו, עיצבנו והשקענו ואחרי שבעה ימים נפרק ונזרוק הכל לפח? לא חבל? לכן ביקשנו משבע בלוגריות ומעצבות ללמד אותנו להכין קישוטים שיישארו איתנו עוד הרבה זמן אחרי שסוכות ייגמר.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
- לכל הכתבות בערוץ living
- הברקת השנה: 100 טיפים לניקוי קל ויעיל
- בדקנו לאיזה פריט יש את האימפקט הגדול בבית
אהיל ושרשרת פונפונים
נועה קליין בעלת הבלוג i'm on leave יצרה אהיל ושרשרת מפונפונים וגדילים, עם מראה אתני צבעוני ושמח שיכול לקשט גם את הסוכה ולאחר מכן למצוא מקום של כבוד בתוך הבית. את הפונפונים אפשר כמובן להכין לבד, אבל הרבה יותר קל ומהיר פשוט לקנות שקית של פונפונים במגוון צבעים בחנויות היצירה או במחלקות היצירה בחנויות המקס למיניהן.
שרשרת פונפונים - מה צריך:
2 חישוקי מתכת בשני גדלים
פונפונים במגוון צבעים וגדלים
חוטים צבעוניים ליצירת הגדילים (עדיף חוטי כותנה)
חוט לתלייה (אפשר להשתמש בחוט דיג שקוף, אבל ממש לא חובה)
וואשי טייפ או סרט דביק
מספריים
מחט
שרשרת פונפונים - מה עושים:
משחילים את הפונפונים על חוט ומחט, שומרים על המגוון הצבעוני ומערבבים בין הפונפונים הגדולים לקטנים. עכשיו יוצרים את הגדילים: גוזרים רצועת חוט ומניחים אותה לרוחב מלבן קרטון. מלפפים חוט באמצע המלבן. לקבלת גדיל עשיר ליפפתי 35 פעמים. קושרים את רצועת החוט היטב ומהדקים את כל שכבות החוט שליפפנו על המלבן יחדיו. גוזרים ומשחררים את החוטים בחלקו התחתון של המלבן. בעזרת רצועת חוט נוספת קושרים ומהדקים היטב את הגדיל בערך סנטימטר מחלקו העליון. יוצרים גדילים בכמה צבעים וקושרים את הגדילים לאורך השרשרת.
אהיל פונפונים - מה עושים:
משחילים את הפונפונים על חוט ומחט. יוצרים מספר שרשראות (מינימום 10 שרשראות) בגדלים שונים הנעים בין 10 ל-20 ס"מ. על כל אחת משחילים 2-4 פונפונים בגדלים שונים ברווחים. מלפפים את הוואשי טייפ מסביב לחישוקי המתכת. גוזרים רצועות חוט שוות באורכן ובעזרתן מחברים את החישוק הגדול לחישוק הקטן. גוזרים עוד 4 רצועות חוט וקושרים אותן לחישוק הקטן (העליון) ב-4 מקומות במרווחים שווים, ומחברים אותן בקשר בקצה העליון שלהן - כך יוצרים את לולאת התלייה של האהיל. מחברים את שרשראות הפונפונים לחישוקים, חצי ממספר השרשראות לחישוק העליון וחצי לתחתון. אפשר כמובן להוסיף גם גדילים.
עציצוני פימו
אביבית ירקוני-כהן, אמא לארבעה, יוצרת ומעצבת, כותבת תוכן וכותבת את הבלוג "הכל טוב" יצרה עבורנו עציצוני פימו לסוכה וגם לבית.
מה צריך:
פימו - חמר פולימרי בכל צבע שרוצים, חבילה אחת לכל קונוס קטנטן
מערוך לרידוד החומר (לא מערוך שמשמש לאוכל)
שיפוד עץ
ניירות אפייה
סכין יפנית
מספריים
חבל דק או כל חוט אחר שאוהבים
מה עושים:
לשים את הפימו ביד עד לריכוך החומר. העיבוד מרכך את החומר, מקל את העבודה וגם מונע היווצרות סדקים. מרדדים לעלה אחיד בעובי 2-3 מ"מ. בעזרת סכין יפנית חותכים מעין צורת משולש פיצה רחב (משולש עם קצה מעוגל). מסירים את שאריות החומר מסביב לחיתוך. במידת הצורך, מיישרים בעזרת האצבע חריצים ובליטות בחומר.
מגלגלים ליצירת קונוס ומעלים מעט את קצה העלה על גבי הצד השני. מחוררים משני צדי הקונוס למעלה בעזרת שיפוד. בעדינות. מניחים בתבנית על גבי נייר אפייה. כדאי להכניס גם כדור קטן של נייר אפייה לתוך הקונוס כדי שהצורה שיצרנו תישמר בזמן האפייה. אופים בתנור לפי הוראות היצרן – אצלי זה היה 130 מעלות במשך 60 דקות. לאחר שמתקרר משחילים חבל לתלייה בין החורים. מכניסים אדמה, שותלים שתילים קטנטנים (אפשר גם סוקולנטים!), תולים בסוכה ואז... מעבירים הביתה.
אהיל לסוכה
לימור אורן, מעצבת פנים, מלבישת בתים ובעלת הבלוג "סודות של סטייליסטית", הכינה לנו הדרכה לאהיל ססגוני שיקשט את תאורת הסוכה המרכזית.
מה צריך:
אהיל נייר
דבק חם
רצועות לבד בצבעים שתבחרו. אני בחרתי בשני גוונים של ורוד ולבן
שבלונה ליצירת עיגולים (אני השתמשתי בצילינדר זכוכית, ניתן בכל כלי עגול אחר)
עיפרון
מספרים
מה עושים:
שרטטו עיגולים על פני רצועות הלבד. חזרו על הפעולה בכל צבעי הרצועות שבחרתם. גזרו את העיגולים. פתחו את אהיל הנייר. תלו את האהיל במקום גבוה אם כי נגיש, מכיוון שהדבקת העיגולים מתחילה מחלקו התחתון של האהיל לכיוון מעלה. החליטו לגבי הצבעוניות, מרחו דבק והחלו להדביק את עיגולי הלבד בצורה מעגלית, עד לציפוי מלא של כל האהיל. התקבל אהיל צבעוני וחגיגי - תלו אותו בסוכתכם, הכניסו את חוט החשמל המחווט והבריגו נורה.
קישוטי נייר גיאומטריים
שירה גנני, בעלת הבלוג אבן נייר ומספריים, יצרה עבורנו הדרכה לקישוטי נייר גיאומטריים ומרשימים שנעים ברוח ומשובבים את הלב.
מה צריך:
ניירות עבים (בריסטול או קארדסטוק) בגוונים שאוהבים
מספריים
מכונת תפירה
חוט תפירה
מה עושים:
בוחרים ניירות עבים (בריסטול או קארדסטוק) בגוונים שאוהבים. אני בחרתי גוונים קרובים והרמוניים, אבל אפשר גם לבחור בניירות צבעוניים ושמחים. גוזרים צורות גיאומטריות - משולשים, חיצים, מעוינים, עיגולים - מה שמתחשק. אפשר להיעזר בכלי בית לסמן את הצורות על הנייר: כוסות וצלחות, תבניות אפייה. כדאי שהצורות יהיו גדולות יחסית כדי שהקישוטים יהיו מרשימים ובעלי נוכחות.
מסמנים את מרכז הצורה בעזרת סרגל ועפרון. מדליקים את מכונת התפירה ומתחילים להזין את הצורות בזו אחר זו, כשהמחט תופרת לאורך הקו המסומן. תופרים עד שהשרשרת ארוכה מספיק לטעמכם. גוזרים את החוט ומתחילים שרשרת חדשה באותו האופן. לא שוכחים להותיר מעט חוט באחד הקצוות לצורך תלייה. תולים על קירות הסוכה ונהנים מתנועת השרשראות ברוח. אחרי החג ניתן לתלות את הקישוטים בתוך הבית, על הקיר או מהתקרה. בגלל משקלם הקל של הקישוטים אפשר להשתמש בוואשי-טייפ לתלייה (נייר דבק יפני), מבלי להזיק לצבע.
שרשרת חרוזי עץ וגדילים
שירה פורר, בעלת הבלוג PrettySimpleLife, יצרה עבורנו הדרכה לשרשרת חרוזי עץ וגדילים (טאסל).
מה צריך:
חרוזי עץ בשני גדלים (ניתן לרכוש בחנויות יצירה)
צבע אקריל (עד שלושה צבעים לשרשרת. אם אתם אוהבים את המראה הטבעי לא חייבים לצבוע)
חוט ניילון וחוט רקמה (עדיף בצבע התואם לאחד מצבעי האקריל)
וואשי טייפ
שיפודי עץ
צלחת חד פעמית
מספריים
מכחול עבה
מספריים
חתיכת קרטון (באורך חמש אצבעות)
מה עושים:
צביעת חרוזי העץ: מחליטים על מבנה השרשרת (אני בחרתי בסדרה חוזרת של שלושה חרוזים קטנים, חרוז אחד גדול) ומתחילים בצביעת החרוזים בהתאם. עוטפים שיפוד בוואשי טייפ ומשחילים חרוז. הוואשי טייפ אמור למנוע את נפילת החרוז. באמצעות מכחול עבה, מכסים באופן מושלם את החרוז בצבע הנבחר. מעמידים את השיפוד עם החרוז בכוס עד לייבוש מוחלט. חוזרים על הפעולה עד שכל חרוזי העץ צבועים (בהתאם למבנה השרשרת שבחרתם).
הכנת הגדילים:
מלפפים חוט רקמה סביב חתיכת קרטון שאורכה חמש אצבעות עד לעובי הגדיל הרצוי. משחילים חוט רקמה תחת האזור המלופף בחלקו העליון של הקרטון ועושים קשר כפול. גוזרים את החוט המלופף בחלקו התחתון של הקרטון ומשחררים. מלפפים חוט רקמה נוסף סביב הגדיל ושוב עושים קשר כפול. חוזרים על הפעולה לפי מספר הגדילים הרצוי.
הרכבת השרשרת:
משחילים את החרוזים בהתאם למבנה הרצוי על חוט ניילון. ממקמים את הגדילים בין החרוזים וקושרים את הקצוות לחוט הניילון. תולים על קיר הסוכה או על תקרתה (תלוי באורך השרשרת שבחרתם). לאחר החג, השרשרת יכולה לשמש כקישוט מקסים בחדר הילדים או בכניסה לבית.
טיפ: ניתן להשתמש בשרשרת כמתלה לדברים רבים ולא רק לגדילים: לחבר אטבי עץ קטנים ולהצמיד אליהם ניירות או תמונות, לתלות אלמנטים עיצוביים התלויים על חוט מחומרים שונים ואפילו להשחיל מתלים!
מתלה פרחים
תמר בהרב בעלת הבלוג טרונצ'ו הכינה עבורנו הדרכה למתלה פרחים. את מתלה הפרחים נכין מפרחי בד שאפשר למצוא בחנויות לכלים חד-פעמיים וקישוטי שולחן. כדאי לחפש פרחים במספר צבעים שייצרו שילוב מעניין, ולוודא שמצורפים אליהם גם עלים שיוסיפו עניין.
מה צריך:
פרחי בד
במקל או ענף קצר
מספריים
חוט
מה עושים:
בעזרת מספריים מפרידים את הפרחים מגבעולי הפלסטיק וחותכים את הקצוות שלהם ממש עד עלי הכותרת. דרך החור שנחשף במרכז הפרח משחילים את החוט (ניתן להיעזר במחט) וקושרים קשר מעליו ומתחתיו. משחילים עוד כמה פרחים במרווחים שווים עד שמגיעים לאורך הרצוי (אפשר ליצור קישוט ארוך ודומיננטי או קצר ועדין).
אחרי שמסיימים להשחיל את הפרחים על החוטים קושרים אותם למקל. כדי לתלות את הקישוט בסוכה - בסוכת עץ ניתן לתקוע שני מסמרים ולהניח עליהם את המקל, ובסוכת בד אפשר לחבר חוט נוסף למקל שישמש לתלייה.
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
שרשרת דגלונים וסרטי סאטן בסטייל בוהמי
נילי גולץ ואורטל טרביטש עזוז, בעלות מגזין היצירה והלייף סטייל Craft & Dreams, יצרו עבורנו הדרכה לשרשרת דגלונים בסגנון בוהמייני.
מה צריך:
בד יוטה
סרטי סאטן בשלל צבעים
ניירות יפים
חרוזי עץ
חוט שמשון
דבק
מחט עבה
מספריים
עיפרון
סרגל
מה עושים:
מציירים שבלונה של דגלון על בריסטול או דף נייר עבה, וגוזרים אותה. מעתיקים את השבלונה לבד היוטה עם עיפרון. אנחנו העתקנו את השבלונה שלוש פעמים כדי ליצור שלושה דגלונים. בוחרים כמה ניירות יפים וגוזרים מהם את הצורה הרצויה. אנחנו בחרנו לגזור צורת חץ, ועל כל אחד מהדגלונים להדביק שלוש צורות כאלו.
מסדרים את הצורות על הבד ומתחילים להדביק. אנחנו השתמשנו בדבק שקוף רגיל. אחרי שכל הדגלונים מוכנים נתחיל ליצור את השרשרת שלנו, שמורכבת מדגלונים, מחרוזים ומסרטי סאטן. התחילו מתפירת הדגלון הראשון. נקפל את הקצה של הדגלון, ובעזרת מחט עבה נתפור את הקצה המקופל עם חוט השמשון בתפר רץ. חוט השמשון הוא בעצם גם הבסיס שעליו נתלה את שאר הקישוטים של השרשרת. השחילו כמה חרוזים, ותפרו דגלון נוסף. אנחנו השתמשנו בשני חרוזים בין דגלון לדגלון.
כשסיימתם לתפור את כל הדגלונים ולהשחיל את החרוזים, המשיכו לקשט בסרטי סאטן. גזרו סרטי סאטן צבעוניים באורכים שונים, וקשרו אותם על חוט השמשון. תלו את השרשרת - בסוכה, בבית או בכל מקום אחר שתחפצו, והתפעלו ממעשה ידיכם.
ויש לנו גם רעיונות לקישוטים מטריפים שלא פוגעים בסביבה