חג החנוכה, המכונה גם חג האורים, הוא הזדמנות מצוינת לשחק באש, אבל במובן הטוב והיצירתי. לכבודו, החלטתי השנה להאיר את חדרי הבית עם מאורות קטנים שמכניסים הרבה שמחה וחום לכל חלל. אספתי רעיונות יפים מהרשת, הוספתי כמה רעיונות מקוריים משלי ויצרתי מקבץ מעוצב של נרות, עששיות וגופי תאורה רומנטיים ומאירי עיניים. לסיום, וכדי שאוכל להגיש כמה מהיצירות במתנה לחבריי ובני משפחתי, יצרתי אריזות יפות בטעם של פעם. אתם מוזמנים להצטרף אליי, ולנסות להכין כמה רעיונות בעצמכם.
נרות: בקליפת ביצה או ספל
בחנויות היצירה ניתן להשיג פתיתי שעווה, פתילים ואם רוצים - גם צבעים וריחות לנרות. ממיסים את פתיתי השעווה בבן מארי (סיר קטן, המונח בסיר גדול ובו מים רותחים - כמו שממסים שוקולד), עד שהכל הופך לנוזל שקוף. יוצקים לתוך כלי שבוחרים, כשלפני היציקה מניחים את הפתיל במרכז. בחנויות ניתן למצוא פתילים קשיחים עם בסיס מתכת - מה שמקל על ההנחה של הפתיל באמצע הכלי ועל היציבות שלו.
הרעיון הוא למצוא כלים זמינים ויפים, לתוכם אפשר לצקת את השעווה. אני יצקתי לתוך ספל בסגנון וינטג' עם תחתית, לתוך קליפות ביצה ריקות שהועמדו על ביציות יפות, לתוך קאפקייקס (עטרות נייר) יפות של גרין גייט (כאן, למען הבטיחות, הוספתי בתחתית שכבת נייר כסף ורק אז יצקתי את השעווה), ובשל התחביב הידוע שלי - להסתובב בחנויות חומרי בניין, אפילו מצאתי חלקי מתכת מתחום הצנרת, עליהם כתבתי בסטנסילים את הספרות 1,2,3. התוצאה נראית לי מתאימה מאוד לסגנון הווינטג'-תעשייתי שמאוד פופולרי היום.
עששיות ופמוטים: ממלחיות או צנצנות ריבה
העששיות והפמוטים שיצרתי, נעשו בחלקם מכלי פלסטיק דמוי מתכת שמצאתי בחנויות לכלים חד פעמיים בשקלים בודדים - מלחיות הוסבו לפמוטים אחרי שריססתי אותן בספריי צבע, וקופסאות קטנות הפכו לעששיות דמוי תחרה - גם הן קיבלו צבע חד.
ניתן להשתמש בצנצנות ריבה ריקות - אני השתמשתי בנייר מספר ישן, גזרתי פיסת נייר בהיקף ובגובה הצנצנת, מאחור הדבקתי בדבק סלוטייפ, קשרתי למעלה סרט בד יפה. בצנצנת השנייה השתמשתי בוואשי טייפ (נייר אורז מאויר ודביק) מעלף של גרין גייט שלא יכולתי לעמוד בפניו . סביב הידית ליפפתי חבל תכלת. את הוואשי טיים ניתן למצוא היום כמעט בכל חנויות היצירה.
גופי תאורה: מגרילנדת מנורות או קערת גומי
גם בתחום גופי התאורה אפשר לעשות לבד דברים מקסימים. הראשון והפשוט: קניתי גרילנדת מנורות קטנות בחנות צעצועים. לכל נורה חיברתי פיסת סרט תחרה באורך ארבעה ס"מ. ליפפתי את הסרט סביב הנורה וסביבו הדבקתי וואשי טייפ עשוי בד (וואשי נייר יקרע ולא יחזיק מעמד).
לצורך גוף התאורה הוינטג'י הזה שוב הסתובבתי בחנות לחומרי בניין. הפעם מצאתי קערת גומי שחורה שמשמשת לערבוב גבס. הקערה הזו עלתה לי שקלים בודדים. צבעתי אותה בסטנסיל עם המילה HOME, קדחתי בתחתית שלה חור בקוטר 10 מ"מ עם מקדח עץ והשחלתי את כבל החשמל. אם אתם אוהבים וינטאג' בסגנון ראסטי - זה ודאי יתאים לכם.
ולמטיבי לכת או למי שלא מפחד להתנסות - אפשר להכין גוף תאורה לקיר - כזה שיעלה כמה מאות שקלים בחנויות, אבל רק כמה עשרות שקלים בודדים, אם תעשו את זה לבד. לקחתי מסגרת פוליאסטר, אותה צבעתי בצבע לבן, מעליה בקצוות הוספתי צבע חום בטיפופי ספוג כדי ליצור מראה מיושן. קדחתי חור בקוטר 10 מ"מ. עשיתי זאת עם מקדח שמתאים לעץ (חשוב לייצב את המסגרת על פיסת עץ ישרה שאינכם זקוקים לה ולקדוח כך, על מנת שהמסגרת לא תישבר).
חיברתי את מסגרת המנורה ואת הוו עם ההברגות המתאימות שקניתי בחנות ואז השחלתי את כבל החשמל וחיברתי לפי ההדרכה שקיבלתי בחנות. תוכלו למצוא את חלקי החשמל בחנויות המתמחות למשל בסוף רחוב נחלת בניימין בתל אביב יש כמה כאלו (לא במדרחוב, אלא בצד השני של הרחוב). אם אינכם בטוחים תוכלו לפנות לכל חשמלאי שיחבר לכם את הכבל.
לארוז למתנה: עם חותמת שעווה
ולסיום, איך נארוז יפה למתנה את כל מה שלמדנו כאן? על נייר העטיפה אפשר לטפטף עם נר דולק טיפות שעווה (בזהירות כמובן), רצוי עם נר צבעוני. כשהשעווה עדיין נוזלית יש להניח עליה חותמת גומי שתבחרו, להמתין כחמש דקות עד שהשעווה תתקשה לגמרי ורק אז להסיר את החותמת. לי זה מייד עושה תחושה של פעם, כמו שהיו חותמים על מכתבים ישנים.
במדור הקודם: לשדרג בקלות מגפיים פשוטים
לכל כתבות עשה זאת בעצמך
דנה ישראלי, מומחית ליצירה טרנדית, בעלת בלוג, צלמת, מעצבת ומנחת סדנאות. מפגישה בן חומרי גלם זמינים להברקות עיצוב. כותבת הספר "סדנה פרטית עם דנה ישראלי" ובעלת סטודיו וחנות אינטרנטית לחומרי יצירה מקוריים.