עבדתם עד הדקה האחרונה? בישלתם בלי סוף ולא הספקתם לתכנן את סידור השולחן? רגע לפני שאתם מגישים את המנות, החלטנו לעזור לכם לקשט את השולחן באופן הכי חגיגי שיש ומבלי להגזים בהוצאות של קניית סט כלים חדש, מפה, או אגרטלים תואמים לסידורי הפרחים. כל מה שצריך זה תפוחים, שקיות נייר, פרחים לבנים, נייר צבעוני, גרגירי רימון - ויש לכם שולחן מרשים, חגיגי ומושקע. ראשית הלבישו את השולחן במפה לבנה, סדרו את הצלחות שיש לכם בבית (אנחנו השתמשנו בסט לבן), הניחו את הכוסות והסכו"ם, ואנחנו נלווה אתכם בצעדים הבאים. חג שמח.
פרחים בשקית: הכנת סידורי הפרחים
במקום לרכוש כשישה אגרטלים זהים או לחפש כאלה שישתלבו בהרמוניה - סידורי הפרחים בשקיות הנייר יקנו לשולחן אחידות מרשימה ואסתטית. השקיות הלבנות הן שקיות שנועדו לדברי מאפה, הן דקות ונוחות לקיפול.
חומרים: שקיות נייר לבנות או ממוחזרות (להשיג בחנויות אריזה או במאפייה הקרובה), כוסות גדולות, צנצנות (כל מה שיש בבית), זרי פרחים לבנים (3 זרים הספיקו ל-6 סידורים ולקישוט התפוחים).
הוראות הכנה:
1. יוצרים מהזרים הגדולים שרכשתם 6 זרים משולבים לפי טעמכם
2. שמים כל זר בכוס או צנצנת (לא משנה במה תבחרו, לא יראו את הכלים כשהם יהיו בתוך השקית) וממקמים את הסידור בתוך שקית הנייר.
3. גוזרים שני פתחים (כדי שיהיה קל לקפל) ומקפלים את השקית משני צצדים, כדי לשוות לה מראה מעוצב. ניתן לקשור סרט או חוט רפיה דקורטיבי, או להשאיר אותה כמו שהיא.
סידור מיוחד לכל סועד
הפתעה קטנה ומקושטת תשמח כל סועד וכמובן שתוסיף עוד אלמנט מקשט לשולחן, בעלות של תפוח אחד ירוק, שמשדרג כל צלחת פשוטה.
חומרים: תפוחים ירוקים (אחד לכל סועד), פרחים לבנים (קוטפים מתוך הזרים פרח או שניים לכל תפוח).
הוראות הכנה:
1. בעזרת סכין מסמנים עיגול במרכז התפוח ובעזרת כפית מוציאים בתנועה מעגלית את שאריות התפוח ופוערים פתח עגול וחלול.
2. ממקמים את הפרחים במרכז התפוח ממש כמו אגרטל קטן. אפשר להשתמש בקסמים כדי לקבע אותם.
3. כך זה נראה כשהם מוכנים, רגע לפני צירופם לשולחן.
תגיות שם: על המזלג של כל אורח
הוספת תגיות עם שמות לשולחן האוכל מעניקה תחושה של יחס אישי וחגיגי. התגיות הפשוטות עשויות מנייר ומתלבשות על המזלג של כל סועד.
חומרים: נייר צבעוני או מצויר (בחרו איזה צבע שתרצו, אפשר גם פרחוני או עם פסים), מספריים, שבלונה (מחומרי היצירה של הילדים או מהשבלונות של העוגיות, או אפילו מכוס עגולה), כלי כתיבה (טוש או עט).
הוראות הכנה:
1. ציירו צורה משבלונה וחזרו עליה כמספר הסועדים. גזרו את הצורות.
2. כתבו על כל אחד את שמו של הסועד והשחילו אותו בין שיני המזלג.
דג תפוח בדבש: שנהיה לראש
את מנהג טבילת התפוח בדבש אפשר לשלב עם ראש הדג (שתהיו לראש ולא לזנב), כאלמנט עיצובי שיהפוך את התפוח לדג ואת הטבילה למשעשעת.
חומרים: תפוחים אדומים (תפוח לכל דג שתרצו להכין), שיפודי עץ (שיפוד לכל דג), לימון.
הוראות הכנה:
1. חצו את התפוח לחצי
2. חתכו לחצי האחד פה, ושמרו את השארית (שתשמש כזנב)
3. ישרו את צורתו המעוגלת של הראש
4. את החצי השני של התפוח פרסו לשתי חתיכות רוחביות
5. חתכו את החלק ללא הקליפה לשלושה חלקים שישמשו כגוף הדג
6. טבלו את כל החתיכות במי לימון כדי שהתפוח לא ישחיר
7. חרצו לדג עין בעזרת סכין והשחילו אותו על שיפוד העץ
ולסיום: תוספת קטנה ומרעננת לגביעי השתייה
בכוסות המשקה הגישו קוביות קרח עם גרגירי רימון, שיוסיפו צבע וטעם. שימו לב לטריק שיהפוך את קוביות הקרח לצלולות ושקופות מתמיד.
חומרים: תבנית קרח, גרגירי רימון.
הוראות הכנה:
1. מלאו את מגש הקרח במים רותחים כדי שתקבלו קוביות יפות, צלולות ושקופות.
2. חכו מעט עד שיצטננו והוסיפו לכל קובייה גרגירי רימון. הקפיאו את המגש וחלצו את הקוביות המרהיבות ישר לכוסות המשקה, רגע לפני שיושבים סביב לשולחן.
הפקה וצילום: דידי רפאלי
הפרחים לשולחן לדוגמה באדיבות zer4u
במדור הקודם: 4 עטיפות שישדרגו כל מתנה
לכל הכתבות במדור עשה זאת בעצמך