הוא מתוק וממכר, מגיע במגוון עצום של טעמים ומרקמים, צבעים וצורות ומתאים את עצמו לכל אירוע וגיל. השוקולד, לא משנה כמה אחוז מוצקי הקקאו שבו, עבר הרבה גלגולים מאז גילה אותו שבט המאיה במאה ה-5 לספירה, אבל השוקולטיירים (אמני השוקולד) לא מוותרים עד היום על ההילה המסתורית והחושנית שדבקה בהכנתו לאורך ההיסטוריה. בעבודתם הם נדרשים ליצירתיות וכישרון בפיתוח טעמים וטקסטורות חדשים, ומסתבר, שגם החנויות שלהם מעוצבות בהתאם: כבית מהודר והולם ליצירות הממכרות שהם רוקחים. הצטרפו לסיבוב בין חמש חנויות מתוקות במיוחד.
Patrick Roger, פריז: מערות של שוקולד
מכורי השוקולד ודאי מכירים את אמן השוקולד הצרפתי, פטריק רוג'ר, אשר התפרסם בזכות פסלי השוקולד הכי גדולים, יצירתיים ושערורייתים שניתן לדמיין. בין שלל עבודותיו הידועות, שיתף האמן פעולה עם מעצב האופנה קרל לאגרפלד, בתכנון סוויטה שלמה שעשויה כולה משוקולד במלון צרפתי, לצורך פרויקט צילומים. ברחבי צרפת פזורות שבע חנויות בוטיק לשוקולד פרי עמלו. האחרונה שבהן נפתחה לא מזמן בכיכר מדלן שבפריז.
עיצוב החנות בקונספט של יער, קונספט שחוזר על עצמו בכל שאר החנויות, נעשה בשיתוף עם משרד האדריכלות הצרפתי X-Tu Architects. אלמנטים וצבעים המאפיינים את היער מגדירים את כל חנויות הבוטיק של האמן, אך בכל חנות ישנה אינטרפטציה קצת שונה, שמייחדת אותה. החלל הפנימי של היער החדש מורכב ממערות (נישות), העשויות מצינורות מתכת פשוטים, אשר נחתכו והורכבו לכדי קונסטרקציה אמורפית. חלונות החזית תוכננו במיוחד כדי להגן על גורילות עשויות שוקולד שמקבלות את פני הנכנסים.
Cioccolato, מקסיקו: לאכול את החלל
בעיר המקסיקנית מונטריי, בצפון מזרח מקסיקו, עוצבה חנות הבוטיק Cioccolato, שמתמחה במאכלים מתוקים, שרק הגשתם מעוררת התפעלות וחשק לטעום. בסטודיו לעיצוב המקומי Savvy studio, לא הסתפקו בשוקולדים ובמתוקים שמוצגים לראווה על מדפים בחנות - הם שילבו ברחבי החלל חלקי רהיטים שמתחשק לנגוס בהם, כמו רגל שולחן שמצופה מפל ורוד ומגרה שנשפך לרצפה, מסגרות של תמונות גולשות במתיקות מהקירות, וגוש גדול של שוקולד ניתז מדלפק הממתקים. החלל הנקי והסטרילי, שעוצב ברובו כמו בית מרקחת, מקבל בעזרת נגיעות שובבות, הרבה אופי וקסם. זהירות: אחרי סיבוב קצר בחנות, יש סיכוי טוב שתשכחו את פירושה של המילה קלוריות.
Maison des maîtres, בלגיה: צבעי קקאו עשירים
בתרגום חופשי נקרא המבנה השוקולדי שלפניכם, "בית המאסטרים של אמני השוקולד הבלגי" (maison des maîtres chocolatiers belges). הבוטיק היפיפה נמצא במרכז בריסל, ובו באה לידי ביטוי המסורת והיצירות של אמני השוקולד המובילים בבלגיה. במוסד השוקולדי ניתן ללמוד על אמנות השוקולד, לזכות להדגמות חיות של ייצור שוקולד, לערוך אירועים וכמובן ליהנות מקניית שוקולד משובח.
חברת העיצוב Minale Design Strategy, היתה אחראית על עיצוב החלל שמזמין את המבקרים לחוויה רב חושית וויזואלית חד פעמית. החלל הפנימי צבוע בצבעי קקאו עשירים, הקירות בעלי זוויות תלת מימדיות בשילוב הדפסים גרפים נועזים, מקנים לאורחים תחושה שהם נמצאים בתוך מערת שוקולד אמיתית. השוקולדים מסודרים על גבי מדפי זכוכית שצפים במרחב.
The Candy Room, אוסטרליה: כמו חוברת צביעה
אלו עמי ותמי היו מקימים חנות ממתקים בשנות ה-2000 אולי יש סיכוי סביר שהיא הייתה נראית כמו החנות הזו. חברת העיצוב האוסטרלית, Red Design Group החליטה לעצב את חנות השוקולדים כסביבה סוריאליסטית שמחה ומשעשעת. המטרה: להזכיר לכל מי שייכנס לחנות את הילד הפנימי שבו. מדפי החנות נראים כאילו נגזרו מתוך חוברת צביעה. כל קירות ואביזרי החנות מאוירים בגרפיקה שחורה ופשוטה, כך למשל מטבח ובו סיר מבעבע על הכיריים, לצד דיוקן ממוסגר של ילד. החלל צבוע בלבן, ורק הריהוט שמצויר על גבי היחידות הלבנות ושלל המתוקים המגוונים מכניסים צבע לחלל.
Maison Cailler, שוויץ: השוקולד והאישיות
משנת 1819 מייצרת חברת Maison Cailler, שוקולד אגדי בהרים של שוויץ. חנות הדגל הראשונה של מותג השוקולד צמודה למפעל שלה בעייירה ברוק, בדרום מערב שוויץ. על עיצוב ותכנון המבנה, בצורה שמזכירה ארמדיל (יונק דמוי חפרפרת), אחראים המעצב הצרפתי Mathieu Lehanneur, והאדריכלית Ana Moussinet. המבנה נבנה על פי שיטות הבנייה המסורתיות בשוויץ, שמרבה להשתמש ברעפי עץ. את הרעפים חוצה חזית מזכוכית שמוסיפה אלמנט מודרני וחדשני למבנה המסורתי, והכיפה הזהובה ומשדרת יוקרה, כאילו מדובר בחנות תכשיטים. המקום משמש כמרכז לקבלת פנים, בו האורחים מוזמנים לגלות מהו השוקולד שמתאים לאישיות שלהם, על ידי דגימות משתנות של שילובי חלב, קרמל, אגוזים, פירות וקקאו.