בשכונת הגולף, בחלקה הגבוה ביותר של קיסריה, על מגרש ששטחו 650 מ"ר, בנוי ביתם של בני זוג חובבי גולף. מן הקומה העליונה של הבית, שנקרא "House H" בגלל צורתו, נשקף נוף לים ומקומת הקרקע מבט פנורמי של היישוב. שטח הבית 350 מ"ר והוא מתפרש על שלוש קומות: קומת מרתף, קומת קרקע וקומה ראשונה. הוא תוכנן במיוחד כך שאזור הבריכה והחללים המשותפים יפנו לכיוון הים במערב.
בבית גרים איש עסקים ואשתו, שאוהבים לברוח מהעיר בסופי שבוע. בני הזוג מגיעים לקיסריה בשם אהבתם הגדולה לגולף, הם משחקים גולף באופן קבוע ואף משתתפים בטורנירים והבית מאפשר להם קרבה למגרש הגולף בקיסריה.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
- לכל הכתבות בערוץ living
- הגמר הגדול: 10 הבתים הכי יפים של 2016
- מציצים להם: בבית של יובל שרף ושלומי שבן
פאטיו מרשים בכניסה לבית
בכניסה לבית נבנה פאטיו מקורה שהוא מעין חלל כניסה אל הבית, ואליו נכנסים משער ברזל שחור המתכתב עם גדר החזית של הבית. בכניסה לבית קמין גדול וסביבו הסלון. "מעבר לשימוש הפונקציונלי שלו, הקמין הוא נקודת פוקוס בתכנון הכללי של החלל ומספק את אפקט 'מדורת השבט' שקצת חסר בבתים המודרניים", מספר האדריכל ישראל נוטס.
לאורך הצלע הימנית של הבית תוכנן מטבח לבן גדול בצורת ח' עם אי במרכזו ולצדו שולחן ארוחת בוקר קטן. בקצהו השני נמצאת פינת המשפחה שבה סלון בצורת ר', שולחן קפה עגול ופינת טלוויזיה. פינת המשפחה משקיפה לנוף הבריכה באמצעות קירות מסך. לאורך הצלע השמאלית חלל מדרגות המחבר בין שלוש הקומות, שירותי האורחים ופינת אוכל הממוקמת קרוב לאזור הבריכה. הקומה כולה רוצפה באריחי שיש שחורים מסוג Nero marquina.
האילוץ שהפך לרעש פכפוך
בחוץ תוכננה בריכת שחייה המתחברת והופכת לבריכת רביצה רדודה אשר בסופה מפל גלישה "אינפיניטי". הבריכה רוצפה באריחי קרמיקה פשוטים בצבעי כחול כהה ובהיר וכך נוצר משטח "דמקה" מרצד בעזרת המים. במאונך לבריכה נבנתה פרגולה ארוכה המספקת צל לשולחן אוכל ארוך, המתאים ל-12 איש.
"כיוון שהבית ממוקם במקום הגבוה ביותר בקיסריה, הבית הצמוד אלינו מכיוון מערב נבנה כארבעה מטרים מתחת לקו האפס שלנו", מתאר נוטס את אילוץ התכנון שהפך ליתרון. "כדי לשמור על גינה בגובה אחיד היינו צריכים להפקיע רצועה ברוחב מטר לאורך הגדר לטובת בניית חומה מדורגת. על מנת לא לבזבז את הרצועה הזו רק לטובת הדירוג, השתמשנו בה לתעלת גלישה של הבריכה. הבדלי הגובה יצרו מעין מפל המייצר רחש נעים של פכפוך מים".
חדרי שינה מקושרים בגשר
בקומה הראשונה תוכננו שתי יחידות חדרי שינה לאורחים, לכל יחידה אמבטיה פרטית ונוף הפונה לחזית הבית. לאורך החלק הפונה לבריכה ולכיון הים תוכנן חדר הורים גדול עם מיטה רחבה ופינת ישיבה עם יציאה למרפסת. ביחידת ההורים נבנה גם חדר ארונות גדול וחדר אמבטיה רחב עם מקלחת ואמבטיה פרי סטנדינג. הקומה העליונה חצויה על ידי חלל כפול והמעבר בין החדרים מתבצע בעזרת גשר מרחף עם מעקות ברזל משולבים זכוכית. ההפרדה בין החדרים באמצעות הגשר המרחף מאפשרת פרטיות מוחלטת בין החדרים.
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?
פתחים רחבים אל חצר אנגלית
קומת המרתף תוכננה מההתחלה כקומת אירוח ומשחק ובמרכזה שולחן ביליארד עם בר משקאות לאירוח. גם בקומת המרתף תוכננה פינת ישיבה עם מערכת קולנוע ביתי וממ"ד (כדרוש בחוק). לקומת המרתף נבחר חיפוי של פרקט אלון בגוון טבעי. הקומה מוארת באמצעות אור טבעי המושג על ידי פתחים רחבים אל חצר אנגלית.
"העיקרון שעומד לנגד עיניי בתכנון בתים הוא רצון הלקוח", מסכם נוטס, "אדריכלים נוטים להתווכח רבות ולנסות להעביר את הרעיונות שלנו לכדי ביצוע אבל בסופו של דבר המילה האחרונה היא תמיד של הלקוח. בתכנון הבית הזה הייתה לנו יד יחסית חופשית והלקוחות ראו איתנו עין בעין ברוב תהליך התכנון".
תכנון הבית: אדריכל ישראל נוטס
עיצוב פנים: ליאורה שטרנפלד