את הסיפור של הבית שלפניכם כתבנו בין אזעקה לאזעקה, בין נפילה לנפילה, ולפעמים גם בזמן ישיבה בממ"ד. קצב העבודה שלנו, מעצבות פנים בדרום, הואט מאז תחילת מבצע "עמוד ענן". התחושה הייתה שאם לא חייבים, אז לא יוצאים מהבית. מיעטנו לקיים פגישות עם לקוחות ולהסתובב בין חנויות, והשתדלנו לסגור כמה שיותר קצוות בטלפון. עכשיו אנחנו מקוות שהחיים יחזרו במהרה למסלולם.
הדיירים: בני זוג. ילדיהם בגרו ועזבו את הבית.
הבית: ממוקם באחד מיישובי הלוויין של באר שבע, גודלו כ-250 מ"ר על שטח של כ-600 מ"ר. מתוכם כ-70 מ"ר יחידת דיור. הבית נבנה לפני כ-25 שנה והושכר במשך שנים רבות. שהדיירים קנו את הנכס הוא היה מוזנח מאוד ונדרש שיפוץ יסודי במבנה ובתשתיות. בעלת הבית זיהתה את הפוטנציאל ואהבה במיוחד את המבנה הבסיסי שלו, גודלו ואת צניעותו, והחליטה שכדאי להשקיע בו.
אילוצים: האילוצים העיקריים שעמדו לפנינו: מבנה מיושן, מטבח סגור, ריבוי של חדרים קטנים, וחלל שסגור לגינה הגדולה ולנוף היפה הנשקף מחלונותיו הקטנים.
החזון: בני הזוג ביקשו לעצב לעצמם בית מודרני, חם ומזמין שיתאים לאירוח הילדים והנכדים. בין הדרישות: לפתוח את הבית לגינה ולנוף, לאפשר יציאה מהסלון והמטבח לפינת אירוח חיצונית, להעביר את חדר השינה המקורי לחדר שפונה לנוף המרחבים הפתוח. כמו כן, ביקשו לעצב חדר שינה מרווח כולל חדר ארונות גדול וארון לאוסף הנעליים של בעלת הבית פלוס מרפסת קטנה. לעצב חדר לאירוח הילדים והנכדים שמגיעים בסופי השבוע וחדר עבודה.
משך השיפוץ: כשבעה חודשים לתכנון ולביצוע.
עלות השיפוץ: כ-800 אלף שקלים שכוללים תכנון ועיצוב, החלפת תשתיות, עבודת קבלן, נגרות, ריהוט, וגינה חדשה.
תיאור כללי של השיפוץ: גודלו המקורי של הבית לא השתנה. השינוי העיקרי נעשה בתכנון הפנימי ובפתחים. את השיפוץ התחלנו ביחידת הדיור שבמקור היו בה שני חדרי שינה לילדים וחלל פתוח. בנוסף לחדרי השינה, הוספנו מקלחת וחדר כביסה, סלון ומטבח. לאחר שסיימנו את שיפוץ היחידה, בני הזוג עברו להתגורר בה לתקופת השיפוץ בשאר חלקי הבית. קירותיו הפנימיים והחיצוניים של הבית נצבעו בצבע לבן שמשדר ניקיון ומרחב.
שביל הכניסה לבית מוביל לדלת הנפתחת למבואה. ממנה אפשר לפנות ימינה לחלל ציבורי או שמאלה לגרם מדרגות קטן שמוביל למפלס החדרים, או לגרם מדרגות היורדות ליחידת הדיור. דלת הכניסה המקורית מעץ מיושן, חודשה ונצבעה בצבע שחור. הזכוכית החומה הוחלפה בזכוכית חלבית לבנה, שהותאמה לעיצוב העכשווי.
חדר ההורים המקורי הפך ליחידת אירוח לילדים הבוגרים, פינת הטלוויזיה נסגרה והפכה לחדר עבודה. המקלחת וחדר הכביסה נשארו וחודשו.
המפלס הציבורי: כולל את המטבח, פינת האוכל והסלון. באזור זה פתחנו פתחים גדולים ליציאה למרפסת גדולה ומקורה, שנבנתה לאורך כל הבית.
המטבח: בנוי כשני קווים מקבילים. ארון גבוה עשוי פורניר קסטניה בצבע ערמונים מיוחד. אי גדול ומרווח משמש גם כמשטח עבודה עם כיור וכיריים וגם כדלפק לארוחות קטנות והוא צבוע בתנור (שליפלאק) בצבע מבריק לבן, גם השיש הנבחר למטבח הוא לבן (מטבחי "פנל" בבאר שבע).
המטבח פונה לסלון ולפינת האוכל, דבר שמשווה לו תחושת מרחב ואפשרות לשמור על קשר עין עם היושבים בחלל הציבורי. מהמטבח דלת גדולה היוצאת למרפסת מקורה בה שולחן אוכל. חלון נוסף במטבח נפתח לנוף היפה של גבעות להב ולבוסתן הפורח. עמוד שהתגלה במטבח במהלך שבירת הקירות, הפך ליתרון. הוא הורחב באמצעות גבס וצופה בלבני סיליקט במראה מיושן ומשמש כאלמנט דקורטיבי שמסתיר את הכיור במטבח.
פינת האוכל: שולחן האוכל הוזמן מנגר והוא עשוי מעץ טיק, עם אפשרות לשמש כ-18 סועדים, הכיסאות נרכשו בחנות וינטג' בשוק הפשפשים, ומנורת הארטישוק מחנות איטמס בשוק הפשפשים. שוב שילוב של ישן וחדש.
הסלון: חלונות גדולים ודלת יציאה למרפסת עם פינת ישיבה סלונית. ריהוט הסלון נקנה בחנויות שונות: ספה חדשה, שתי כורסאות וינטג' ששופצו ורהיטי מעצבים. שטיח ארמני שחור עם ורדים אדומים.
שידה מיוחדת נבנתה על ידי נגר אומן, המראה יוצרה על ידי זגג על פי תכנון של המעצבת, ונוספה מנורה משוק הפשפשים היוצרת אווירה. במבואה המובילה לחדרי השינה נבנתה נישה המכילה אוסף כלים דקורטיביים.
חדר העבודה: משקיף על ידי חלון פנימי לחלל הציבורי ולכניסה לבית ואפשר לראות ממנו גם את שער הכניסה לחצר.
חדר השינה: שלושה חדרי שינה חוברו יחדיו והפכו ליחידת הורים גדולה ומרווחת הכוללת חדר ארונות ומקלחת גדולה. בקיר שבגב המיטה הודבק טפט אפרפר עם טקסטורה, ולצדי המיטה שתי מנורות שנרכשו בשוק. מחדר השינה אפשר לצאת למרפסת תלויה עם פרגולה. במרפסת שולחן ושני כסאות מהם ניתן לשבת ולהשקיף על נוף ההרים המהמם.
חדר הרחצה מחולק לשני תאים נפרדים: מקלחון ותא שירותים, שביניהם מקשר ספסל עץ ארוך. בתחתית הספסל הוצמד פס לד לתאורת אווירה. הרצפה חופתה בחלוקי נחל, והקירות חופו באריחי קרמיקה לבנים למראה נקי. ארונות המקלחות מפורניר אקליפטוס.
שירותי אורחים: החלל לא השתנה במבנהו המקורי שהוא יחסית קטן וצפוף. בניגוד לשלושת חדרי הרחצה בבית המעוצבים בקו נקי, אריחי קרמיקה גדולים, ארונות כהים ושיש לבן, שירותי האורחים מעוצבים באווירה יותר רומנטית עם נגיעות וינטג'. הטפט שהודבק על כל קירות החלל מרצפה עד תקרה נותן רקע ואווירה והמנורה נרכשה בשוק הפשפשים אצל מאירה.
הרבה מחשבה ותכנון הוקדש לעיצוב התאורה. מרבית גופי התאורה הם גופים טכניים בצבע לבן שנקנו אצל דורי קימחי (קיבוץ גלויות 32 תל אביב) להם נוספו גופי תאורה מעוצבים וגופים ישנים משוק הפשפשים. גופי התאורה הם התכשיטים שמקשטים ומחממים את הבית.
דבר המעצבות: הדיירת של הבית היא חלומו של כל מעצב. יודעת מה היא רוצה, החלטית ובאותה מידה מוכנה להתמסר ולסמוך. העבודה הייתה חוויה משותפת נפלאה לאורך כל הדרך. משלב החלום, דרך התכנון ההתלבטות, בחירת החומרים והשיפוץ עצמו.
עיצוב הבית משלב בין ישן לחדש, בין פריטים יקרים יותר לכאלו שהיו זולים או רק חודשו הבית נעשה באהבה רבה של כל השותפים וזה גם קסמו.
טיפ: לא כל אלמנט צריך להחליף. אפשר ורצוי להשתמש בדברים שקיימים בבית, לחדש ולשפץ כמו שעשינו עם דלת הכניסה. חפצים ישנים שיש לבעלי הבית הם בעלי ערך רגשי הם הנשמה של הבית, הזיכרונות, הסיפורים חשוב למצוא להם מקום. בית שמורכב משילוב של ישן וחדש משילוב של מה שיש לבין פריטים חדשים שנקנים הוא בית מעניין בית עם נשמה בית שהדיירים מרגישים בו בבית.
לכל שיפוץ יש תקציב. לא הכל צריך להיות יקר אפשר וצריך לאזן בין פריטים יקרים יותר לבין דברים שאפשר לנצל או לקנות זול ועדיין ליצור עיצוב מרשים.
תכנון ועיצוב פנים: אורלי מגן וטל ספיר, אינטריו - עיצוב ואדריכלות פנים
במדור הקודם: פתרונות אחסון חכמים בדירה קטנה
לכל הכתבות במדור בשיפוץ
מעצבים ודיירים, יש לכם בית שעבר שיפוץ ואתם רוצים להציג אותו במדור? כתבו לנו