הדיירים: זוג בני כ-50, האישה מנהלת בית ספר והבעל בנקאי, ובנם הצעיר בן ה-25.

הדירה: דירת גן בת 15 שנים בשוהם, המשתרעת על כ-180 מ"ר ב-2 קומות. השיפוץ התמקד בקומת הכניסה הכוללת את הסלון, שירותי האורחים, פינת האוכל, יחידת הורים גדולה וחצר אחורית. הדירה היתה במצב יחסית שמור. הבעיה: התכנון בקומת הכניסה היה שגוי.

קיר תמונות (צילום: איתי סיקולסקי)
נכנסו למסגרת על קיר המדרגות. קיר ממורביליה | צילום: איתי סיקולסקי

החזון: הדיירים היו פתוחים וצמאים מאוד לשינוי דרמטי בדירתם. חלל הסלון המקורי היה ארוך ובלתי פרופורציונלי. יחידת ההורים (הגובלת בסלון) היתה קטנה וצפופה. הדיירים רצו להקטין את הסלון האורכי ולהגדיל את יחידת המגורים שלהם.
מגבלה נוספת היתה המטבח, שאותו ביקשו הדיירים לשמר משום שהוא היה במצב טוב, אך לא מאוד מודרני.

מטבח לאחר שיפוץ (צילום: איתי סיקולסקי)
המטבח רק נצבע ואובזר | צילום: איתי סיקולסקי
מטבח לפני שיפוץ (צילום: צילום ביתי)
לפני: כמעט ולא רואים את ההבדל | צילום: צילום ביתי

כיסאות בר (צילום: איתי סיקולסקי)
ובכל זאת, נראה מרווח ומזמין יותר | צילום: איתי סיקולסקי

משך השיפוץ: תהליך התכנון והשיפוץ ערכו כשלושה חודשים.

עלות השיפוץ: עלות הפרויקט כ-250 אלף שקלים. כולל תכנון, ריצוף, חיפויים, כלים סניטריים, פרקטים, דק, הנמכות גבס, גופי תאורה, פריטי ריהוט ופריטי נגרות משלימים.

תיאור כללי: השינוי המשמעותי ביותר בתכנון התרחש בחדר ההורים, שהפך ליחידה עם חדר ארונות וחלל רחצה. השינוי בחדר השינה השפיע ישירות על הסלון והפך אותו לחלל נעים. הנמכת התקרה בפינת האוכל יצרה אינטימיות וייחודיות. פריטים קודמים של הדיירים עברו שינויים קלים ושובצו מחדש בחלל. למשל, יחידת מזנון שעברה לסלון או ספריה ששודרגה באמצעות וטרינה חדשה.

חדר שינה עם טפט (צילום: איתי סיקולסקי)
גופי התאורה מתכתבים עם הטפט | צילום: איתי סיקולסקי
מסדרון ארונות (צילום: איתי סיקולסקי)
שביל הארונות מוביל לחדר הרחצה | צילום: איתי סיקולסקי

כיור לאחר שיפוץ (צילום: איתי סיקולסקי)
ששופץ קומפלט | צילום: איתי סיקולסקי

מסדרון שהוא ארון

כניסה: בכניסה לדירה מיקמנו פינת ישיבה לקריאה. מצידה הימני, חצי קיר המשמש כגב לדלפק הישיבה שנוסף למטבח. בקיר הכניסה תלינו את אוסף החמסות בצורה א-סימטרית.

סלון: הסלון כאמור הוקטן על חשבון חדר השינה והפך לחלל פרופורציונלי. את קירות הסלון צבענו בגוןן תכלת אפרפר. הצבנו ספה פינתית גדולה, שתופסת את רוב הסלון, ושני שולחנות דקורטיביים לאירוח. בסלון ישנה ספריה, ויחידת אחסון שהייתה בפינה האוכל הפכה ליחידת המדיה. כדי לא להעמיס, בחרנו להשאיר את הקירות עירומים ללא תמונות וקישוטים, למעט גופי התאורה.

מטבח: המטבח לא השתנה, אבל כדי להפוך אותו ליחידה שלמה עם טאץ' עכשווי, הוספנו לו דלפק ישיבה שגם משמש לאחסון. כמו כן, תלינו טלוויזיה והצבנו מקרר יינות. קירות המטבח נצבעו בצבע אפור סגלגל. 

קירות הבית: בקיר המדרגות תלינו תמונות של בני משפחה אהובים, שחלקם כבר אינם בין החיים. התמונות הממוסגרות היו מפוזרות בכל הבית והחלטנו לרכז אותן על גבי קיר אחד - מעין קיר ממורביליה. תלינו אותן בצורה מדורגת שנראית כמו יצירה אחת.

בפינת האוכל תלינו על הקיר את אוסף פריטי האומנות של בני הזוג מרחבי העולם. גם אלו היו מפוזרים ברחבי הבית והחלטנו לרכז אותם. דבר שיצר מראה נקי, יצירתי והומוגני. 

שעון (צילום: איתי סיקולסקי)
מרווח יותר ונעים | צילום: איתי סיקולסקי
פינת אוכל (צילום: איתי סיקולסקי)
אוסף עבודות אומנות על הקיר | צילום: איתי סיקולסקי

יחידת הורים: יחידת ההורים מתחילה מחלל השינה, כאשר המעבר לחלל הרחצה הוא מסדרון של ארונות קיר. חדר הארונות בנוי במעבר בין שני החללים, כאשר צד אחד בארון הוא שלו וצד אחד שלה. גם בחדר הרחצה ישנה חלוקה בין הכיורים לבני הזוג. את רצפת חדר השינה חיפינו בפרקט, וטפט עם דוגמה הודית מוזהבת על הקיר משתלב עם גופי התאורה שהיו קיימים בחדר. את שאר הקירות צבענו בצבע טורקיז בהיר (דגמנו גוןן מהטפט), דבר שהבליט את פריטי הריהוט הישנים.

חדר הרחצה: כל הסניטריה הוחלפה. מיקמנו שני ארונות, שני כיורים ושתי מראות לכל אחד מבני הזוג. הרצפה חופתה בחלקה באריחים מעוטרים בגווני תכלת ואפרפר.

שירותי אורחים: בשירותי האורחים נותרה המראה הישנה. הוספנו תמונות לקיר שהיו תלויות בחצר. צבענו את הקירות בצבע שליכט אקרילי בגוון טורקיז בהיר. אריחים מעוטרים מהרצפה ועד הניאגרה (במקום הפאנלים) יצרו מעין שטיח אוריינטלי ותרמו לאשלייית המרחב. .

שירותים מעוצבים (צילום: איתי סיקולסקי)
שירותים בגוון טורקיז ושטיח אריחים צבעוני | צילום: איתי סיקולסקי
שירותיפ לפני שיפות (צילום: צילום ביתי)
שירותים לפני שיפוץ | צילום: צילום ביתי

שירותים (צילום: איתי סיקולסקי)
אחרי: רק המראה נשארה | צילום: איתי סיקולסקי

דבר המעצב: קיבלתי דירה שהתכנון המקורי שלה היה לקוי. ברגע שהעלתי את התכנית למחשב, הפתרון היה קל לביצוע. הדיירים שיתפו פעולה לאורך כל הדרך והיו נוחים בבחירות ובקבלת ההחלטות.
לעיצוב אין חוקים. מה שמתאים ללקוח אחד לא יתאים לאחר, ולכן עיצוב ותכנון בית הם מאוד אישיים. הדרך להגשים את החלומות של כל לקוח היא לדבר והרבה, כך המעצב לומד לקרוא את הצרכים והשאיפות של הלקוח ולהתאים את החלל לצרכיו.

פריט אהוב: פריט אהוב הוא הטפט בחדר השינה של ההורים – טפט של "גולדשטיין", עם דוגמה מוזהבת, שהדגיש את קו הרהיטים ויצר קיר מקסים. פריט נוסף הוא מראה בעלת מסגרת זהב שהייתה תלויה בסלון, ולאחר השיפוץ הפכה למראת גוף בחדר השינה.

 מספר פריטים ומחירים
הספרייה בסלון: שילוב של עץ וברזל, כ-2,000 שקלים, ב"איפאה", נס ציונה.
ויטרינה בפינת האוכל: יחידה משולבת בזכוכית, כ-2,500 שקלים, איפאה, נס ציונה
כסאות דלפק האוכל במטבח: מתכת צבועה בלבן, כ-200 שקלים לכיסא, "איי די דיזיין", בדיזיין סנטר.
שולחנות סלון: עץ גושני צבוע בגמר טבעי, כ-1,500 שקלים לשולחן, "איפאה", נס ציונה

פרגולה בחצר (צילום: איתי סיקולסקי)
והנה הגן של הדירה | צילום: איתי סיקולסקי

עמוד דקורטבי בחצר (צילום: איתי סיקולסקי)
גם בחוץ הקירות זכו לתשומת לב | צילום: איתי סיקולסקי

במדור הקודם: כמה סטייל נכנס בדירת 60 מטר?
לכל הכתבות במדור בשיפוץ

עיצוב פנים: סטודיו MyDS, כהן מיטל

//www.mako.co.il/living-architecture/local-renovation