איציק שמולי (38), חבר כנסת מטעם מפלגת העבודה, מתגורר במושב כסלון ליד בית שמש בבית שכור בן שלושה חדרים במבנה דו משפחתי עם חצר קטנה. הוא עבר לכאן לפני כחצי שנה, ובעבר התגורר בקיבוץ עין גדי ובמשך שש שנים בשכונת חסכון ג' בלוד. בילדותו גדל ברמת גן. איתו גרים בן זוגו ערן והחתולים פרוספר, זואי ומזל, "הבוסים האמיתיים של הבית", בני הזוג בעיצומו של הליך פונדקאות ומצפים לילד ראשון בחודשים הקרובים.
למה בחרת לגור כאן?
"אחרי תקופה מדהימה שבה גרתי בעין גדי ומספר לא מבוטל של כמעט תאונות דרכים בגלל הנהיגה הממושכת בלילה, החלטתי שצריך להתקרב לירושלים. לכסלון עברתי בגלל הנוף המדהים והשקט הממכר".
כמה שעות בממוצע אתה בבית כל יום?
"בתקופת הפריימריז זה בקושי 5-4 שעות. אני עובד קשה מאוד, מסתובב בכל הארץ גם בסופי שבוע ובלילות. במהלך מושב הכנסת מתווספות עוד שעה-שעתיים של בית כל יום".
איזה חדר אתה הכי אוהב בבית ובאיזה חדר אתה מבלה הכי הרבה זמן?
"אני הכי אוהב את החצר. יש בה עצי פרי ולשבת שם עם הקפה של הבוקר והריח של הגשם זו פשוט הרגשה עילאית. אני אוהב מאוד את חדר העבודה שלי. הוא מאוד נעים ועמוס בספרים, ושם אני כותב את ההצעות והרעיונות שלי שמיתרגמים לאחר מכן לחוקים בכנסת ישראל".
מכיר את השכנים?
"כן, אנשים מקסימים. לפעמים מפתיעים ומגיעים עם סירים. פוגש אותם גם בריצת הבוקר סביב המושב".
מה זה בית בשבילך?
"העוגן. נמל הבית. המרחב הבטוח שאליו תמיד חוזרים כדי לצבור כוחות ולחשוף התלבטויות וחולשות. המשפחה שלי היא הכל בשבילי. אני מעריץ את ההורים שלי, והאחים שלי הם החברים הכי טובים שלי".
חפץ או רהיט שהולך איתך כבר הרבה מאוד שנים ולא היית מוותר עליו?
"מאות הספרים שלי ומקרר היין. באשר אלך - הם ילכו איתי. אין כמו לשתות יין איכותי לצד ספר טוב בשישי אחרי הצהריים בסופו של שבוע עמוס".
אילו מטלות אתה עושה בבית?
"הכל. אני מאוד אוהב לבשל אבל אין לי כל כך זמן, אז אני מביא קופסאות עמוסות מההורים".
מה אתה הכי פחות אוהב בבית?
"בגשם האחרון הייתה נזילה רצינית מהגג, ובמשך כמה לילות הגעתי הביתה בשעה מאוחרת וגיליתי שהבית הפך לוונציה".
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
איך נראה בית החלומות שלך?
"עם ילדים ובעלי חיים שמשחקים בחצר".
איך פותרים את משבר הדיור?
"מעבירים את החוק שיזמתי לקידום דיור בר השגה, כך שלפחות רבע מהדירות החדשות יוקצו לטובת דיור במחיר מופחת מאוד לזוגות צעירים, כדי להשאיר אותם ליד מקומות העבודה במרכזי הערים. מדובר בהנחה של 40-30 אחוז לפחות ממחיר השוק עבור תוספת זכויות בנייה לקבלן. זה קיים בלונדון, ניו יורק, טוקיו ובערים מערביות רבות, שהבינו שלא רק הצעירים זקוקים לזה, אלא גם הערים עצמן שהולכות והופכות מבוגרות והומוגניות יותר".