בישראל, כל פעוט מקבל 23 מנות חיסון עד גיל שנה, ו- 30 מנות חיסון עד כיתה ח'. על פי נתוני משרד הבריאות, 95 אחוז מההורים בישראל מחסנים את ילדיהם.
יחד עם זאת, לאחרונה סוגיית החיסונים שוב עולה לדיון, כאשר יותר ויותר הורים מחליטים לוותר על החיסונים. משום כך ניתן לראות כי מחלות כמו חצבת ושעלת שעברו מן העולם - חוזרות, ועלולות להדביק גם ילדים מחוסנים.
שלומית ולנסי מהיישוב הררית החליטה לא לחסן את בתה, לאחר ששני ילדיה הגדולים סבלו מתופעות לוואי חמורות, שאותן היא משייכת לחיסונים. "אצל בני השני התפתח גוש בירך, במקום שבו קיבל זריקה", היא מספרת. "הגוש הזה לא עבר עד היום, ובהמשך למדתי שקוראים לזה הרעלת אלומיניום. הגענו למסקנה שאנחנו לא מחסנים יותר את הילדים שלנו".
ד"ר חיים רוזנטל, רופא והומאופת, מבין את ההורים שבוחרים שלא לחסן: "ראיתי הרבה מאוד ילדים שהיו בריאים לחלוטין, ואחרי החיסון משהו השתבש אצלם. החל מבעיות קלות כמו אלרגיות עד הבעיות הכי קשות כולל הפרעות נפשיות ונוירולוגיות. זה לימד אותי שהורה אחראי צריך להיזהר, ולאו דווקא לחסן לפי המדיניות הקונבנציונלית".
"היום כל החיסונים שנהוגים בעולם המערבי מוגדרים כבטוחים", מרגיע ד"ר צחי גרוסמן, מנכ"ל איגוד רופאי הילדים. "זה אומר שלא צפויה אף תופעת לוואי חמורה בגללם".