גידול ילדים זה שדה מוקשים רגשי. כל אמא יודעת שהילד שלה יכול להביא אותה משיא האושר לשיא האימה בפחות מרבע שנייה, ואף אמא לא באמת מרגישה שהיא יודעת עד הסוף מה היא עושה. הסביבה תמיד תשמח לתת עצות לגבי גידול ילדים, אך מחקר חדש ומעניין מתריע שאולי בפעם הבאה שאתם באים להעיר לאמא בגן המשחקים, כדאי להמנע. מסתבר שכשליש מהאמהות נכנסו למריבה ממשית בעקבות עצות והערות הנוגעות לילדים, ורבע מהן אף ניתקו קשרים בעקבות המקרה.
הערות מייצרות חרדות
הסיבה הנפוצה ביותר לריבים שמתחילים כעצה ידידותית ומסתיימים במלחמה היא גמילה מחיתולים, אחריה ענייני חינוך והתנהגות, גדילה, והרגלי האכילה והשינה של הילד. אלה הם הנושאים הרגישים ביותר לאמהות מצד אחד, ומצד שני הנושאים שלחברה יש הכי הרבה מה לומר עליהם. על פי המחקר, בו לקחו חלק 2,000 אמהות ומומן על ידי פול-אפס, חברת הבת של חיתולי האגיס, לא צריך הרבה על מנת להרתיח את דמה של אם בימנו. "מספיקה הערה קטנה כמו 'הוא לא נמוך לגילו?' או 'כשהילד שלי היה בגיל שלו הוא כבר הלך', כדי להתחיל קרב", מסבירה הפסיכולוגית אמה קני שעמדה בראש המחקר. "אמהות לא אוהבות שמעירים להן כשהן נותנות לילד מוצץ בפומבי, או כשמתחקרים אותן על הרגלי האכילה של הילד. להורים קשה לשמוע הערות חיצוניות על התפתחות הילד משתי סיבות: זה מייצר חרדות, וזו רמיזה לכך שהאם עושה משהו לא בסדר. חשוב לזכור שכל ילד מתפתח במהירות שונה".
כצפוי, העומדות בראש החץ של בעלי ההערות והעצות לאמהות הן אמהות בעצמן, ובאופן ספציפי אמהות של הבעל. החמות היא הראשונה בתור לחלק עצות שאיש לא ביקש לשמוע. שני שליש מהאמהות העידו שהן מסוגלות לקבל את ההערות או להתעלם מהן, אך שליש לקחו את המילים ללב, ונפגעו במיוחד כשהגיעו מהחמות או מהאם הפרטית שלהן. 56 אחוז מהנפגעות הרגישו דכדוך מתמשך בעקבות הביקורת ורבות מאלה אף הלכו לרופא על מנת לוודא שהכל כשורה.
הרי לפניכם עשרת ההערות הנפיצות והפוגעניות ביותר עבור אמהות. לתשומת לבכם:
1. "הוא לא גבוה/נמוך מדי לגילו?"
2. "כשהבן שלי היה בגילו הוא כבר דיבר/זחל/הלך".
3. "הילד שלך מאוד פרוע".
4. "בגיל הזה הוא כבר אמור לדבר יותר".
5. "בגיל הזה הוא כבר אמור לישון כל הלילה".
6. "את לא צריכה להרגיע אותו עם מוצץ".
7. "הוא לא אוכל מספיק, נכון?"
8. "הוא כבר אמור ללכת".
9. "הוא כבר אמור לזחול".
10. "הוא כבר אמור היה להפטר מהמוצץ".