רוב הנשים העובדות נקרעות תמידית בין הקריירה למשפחה וחיות בתחושה שהן מוותרות על משהו בכל אחד משני העולמות המאוד שונים הללו שהן מתקיימות בהם במקביל. וידוי מפתיע ומעורר מחשבה של אחת הנשים המשפיעות והמצליחות בעולם, שריל סנדברג, מנהלת בכירה בפייסבוק ונואמת מבוקשת בנושא מנהיגות נשית, עושה גלים ברשת, זאת לאחר שהגברת סנדברג הכריזה שהיא אינה מתפשרת, לעולם לא יוצאת מהעבודה לאחר השעה חמש וחצי, וממליצה בחום לכולם ללכת בעקבותיה.
גברים, המסר מופנה גם אליכם
במסגרת סרטון שצילמה לאתר מייקרס, סיפרה סנדברג שלקח לה זמן רב להשתחרר מהתחושה המעיקה שליוותה אותה כשנהגה לצאת מהעבודה לפני שמונה בערב. "אני יוצאת מהעבודה כל יום עד חמש וחצי", אומרת סנדברג, "ועד שש אני בבית להכין ארוחה ולאכול עם ילדיי. כך אני נוהגת מאז שאני אמא. כך נהגתי כשעבדתי בגוגל, וכך אני נוהגת בפייסבוק, אבל רק בשנה-שנתיים האחרונות אזרתי אומץ להכריז על כך בפומבי".
כדי לצאת מוקדם, תמיד דאגה סנדברג להוכיח ליתר העובדים שלמרות שאינה במשרד, היא נותנת את כולה. "בעבר שלחתי מיילים מאוחר בלילה ומוקדם מאוד בבוקר, וידאתי שכולם רואים שאני עובדת במרץ גם בחמש וחצי בבוקר, וגם בחצות. היום יש לי יותר ביטחון בעצמי ואני יודעת שאני עושה את העבודה הטובה ביותר שלי, בלי להוכיח דבר לאיש. אני מסוגלת לומר זאת גם לעצמי וגם לסביבה".
למרות שלא אמורה להיות סטיגמה שלילית סביב אישה שיוצאת מהעבודה כדי להיות עם משפחתה בשש בערב, וכל המחקרים מוכיחים שכאשר ילדים אוכלים ארוחות ערב יחד עם ההורים הם בריאים ומאושרים יותר, במציאות הדברים נראים אחרת, ויש לחץ גדול מצד העובדים והממונים להראות נאמנות לחברה על ידי שעות עבודה מאוחרות. זו כנראה הסיבה לכך שהמסר של סנדברג מקבל תהודה רבה בקרב נשים, אך לה דווקא חשוב שגם גברים יפנימו את הרעיון. "אני אומרת את המסר הזה בקול גדול, ואני מקווה שזה אומר שנשים רבות וגם גברים, אני חוזרת: גם גברים, יתחילו להרגיש בנח לחזור הביתה ולראות את ילדיהם".
סנדברג, שמודה שהיתה החנונית הגדולה ביותר בכל התיכון, תמיד הצליחה לשלב את חיי הקריירה והמשפחה בצורה יוצאת דופן. "כשנולד לי הילד הראשון עוד הייתי בגוגל", היא נזכרת, "והייתי שואבת חלב בזמן שעשיתי שיחות ועידה. תמיד היו שואלים אותי 'מה זה הרעש הזה?' והייתי אומרת להם שיש עבודות בניין מחוץ למשרד. מבחינתי אין גבולות בין חיי הבית לחיי המשרד. יש חיים, וזהו. וצריך לחיות אותם היטב. לא יכולתי לעשות את זה אם לא הייתי מתחתנת עם הגבר הנכון, שמתחלק איתי חצי חצי בכל מטלות הבית והחליף מחצית מכל החיתולים. עולם בו נשים ינהלו מחצית מהמוסדות, וגברים ינהלו חצי מהבתים יהיה עולם טוב יותר לכולם".