איחוד משפחות - משפחת גו (צילום: ג'ון קלנג)
הזוג בוושטינגטון, המשפחה בסינגפור. ג'סטין וו ואלינה גו עם משפחתה | צילום: ג'ון קלנג

קשה לחיות הרחק מהמשפחה, אך בימים שבהם העולם הוא כפר גלובלי עם פייסבוק ואייפון, אינטרנט וסקייפ - אנשים מתחילים חיים חדשים במדינות זרות ומנהלים קשרים עם המשפחה בשלט רחוק. ועדיין, יש כמה דברים שמסובך לעשות בנסיבות שכאלה; להצטלם יחד, למשל.

הצלם ג'ון קלנג, ניו יורקי שנולד בסינגפור, ביקש להתאחד עם משפחתו למרות המרחק הפיזי; הוא צילם פורטרט משפחתי באמצעות סקייפ ומקרן וידאו, והתוצאה המקסימה דרבנה אותו להפוך את היוזמה החד פעמית לפרויקט מגניב.
בשנתיים האחרונות הוא מאחד משפחות סדרתי, שיצר כבר עשרות פורטרטים מחממי לב. רעיון מצוין ומחמם לב לתקופת החגים, לא?

איחוד משפחות - משפחת לים (צילום: ג'ון קלנג)
להיות רחוק, להרגיש קרוב. משפחת לים | צילום: ג'ון קלנג
איחוד משפחות - משפחת טסו (צילום: ג'ון קלנג)
כתף אל כתף. משפחת טסו | צילום: ג'ון קלנג

אז איך זה עובד?

קלנג עלה על הרעיון הפשוט והגאוני מתוך רצון אמיתי להכניס את כל בני משפחתו לפריים אחד בלי פוטושופ, כשכולם ממש נמצאים יחד ומחייכים למצלמה. בתמונה הראשונה, שצולמה לפני שנתיים, איחד את הוריו, אנג צ'ינג סונג וגק צ'ו מסינגפור עם אשתו הטריה אלין שבניו יורק, בעת ששהה בביקור אצל הוריו. אחר כך עשו גם את ההפך; המשפחה צולמה שוב כשההורים ביקרו אצלו. מאז שוטט ברחבי ארה"ב ואיחד חברים מסינגפור שמתגוררים בוושינגטון, שיקגו ועוד מקומות בארה"ב עם יתר בני משפחתם, ולפעמים גם עם חיות המחמד האהובות.

איחוד משפחות - משפחת וונג (צילום: ג'ון קלנג)
תעשו מקום על הספה. משפחת וונג | צילום: ג'ון קלנג
איחוד משפחות - משפחת ליאונג (צילום: ג'ון קלנג)
תמונה עם הנכדה. משפחת ליאונג | צילום: ג'ון קלנג

"הניסיון האישי שלי הביא אותי לצילומים האלה," מסביר קלנג, "ואז מצאתי שהצורך הזה קיים אצל המון אנשים. זו דרך נחמדה לחבר בין בני משפחה שנותקו. העבודה שלי בוחנת למעשה את המשפחות בעידן החדש, כאשר פיצולים משפחתיים הפכו לפופולאריים מאי פעם. בסינגפור זה משמעותי במיוחד, והטכנולוגיה עוזרת לנו להתגבר על הקשיים".

איחוד משפחות - משפחת קרישנא (צילום: ג'ון קלנג)
צד אחד מצולם במבואה, צד שני בחדר השינה. משפחת קרישנן | צילום: ג'ון קלנג
איחוד משפחות - משפחת קלנג (צילום: ג'ון קלנג)
היי אמא ואבא. יוזם הפרויקט ג'ון קלנג והוריו | צילום: ג'ון קלנג

הסדרה של קלנג מונה כרגע 40 פורטרטים משפחתיים, אך היא גדלה כל הזמן, ותוצג בסינגפור בתחילת שנת 2013 במוזיאון הלאומי.

_OBJ

איך זה עובד? מבחינה טכנית מדובר בפעולה שכל אחד יכול לעשות: מצלמת רשת צילמה את המשפחה בסינגפור, והווידאו הוקרן בעזרת מקרן פשוט הישר מהמחשב אל הקיר, דרך תוכנת סקייפ, אל הדירה הניו יורקית. כולם צולמו יחד במצלמה חיצונית, שלישית. "אני מרותק מהאופן שבו כולנו מתקיימים במקביל, במקומות שונים על אותו ציר זמן, וחוקר נושא זה בעבודותיי תמיד", הוא אומר. "העבודה הזו מתמודדת גם עם אזורי זמן שונים, כשבוקר של אחד הוא לילו של האחר. אנו מנהלים במקביל חיים שונים מאוד, אך משתדלים למצוא דרך לאתר אחד את השני, גם אם בשיטה שלי הפגישה היא עוד די מטושטשת, מפוקסלת ודו מימדית".

Being Together from John Clang on Vimeo.

>> עוד פרויקט צילום מגניב: האחיות שחזרו 30 תמונות ילדות