אמהות היא משימה סופר מאתגרת הדורשת יכולות לולייניות מתקדמות, משהו כמו הליכה על חבל דק, בעקבים, בין הבית-העבודה-זוגיות, בלי ליפול, תוך כדי ג'אגלינג פראי של מאות מטלות חשובות שאסור שאף אחת מהן תחליק בין האצבעות. למרות שמדובר במשימה כה מורכבת, לא לומדים אותה או מתכוננים אליה, אלא פשוט לובשים את חליפת הקרקס, ויוצאים לדרך. אפרת ועדי, שתי אמהות המגיעות מתחום האימון האישי והקבוצתי, החליטו ליצור מיזם מקורי: קורס אימון קבוצתי ומובנה לאמהות, המבטיח לשכלל את יכולות הלוליינות ולשפר משמעותית את החיים. ברשת יש כבר באז רציני סביב השתיים.
"זו לא קבוצת תמיכה וחיבוקים"
המיזם מכונה momday, יום אמא, והוא נולד מתוך המחשבה שהמצרך החסר ביותר לכל האמהות הוא זמן לעצמן. "יש יום ראשון, יום שני, אבל אין יום אמא", מסבירות עדי הרפז ואפרת לקט, שתיהן אמהות לשניים ובעלות נסיון רב באימון. הן קוראות לאמהות לשים את עצמן במרכז מתוך אמונה שכאשר להן יהיה טוב יותר, כך גם לסביבה. המאמנות חדורות האמונה פותחות בקרוב את סדרת המפגשים שבנו, הכוללת 12 מפגשים בני 3.5 שעות, הראשון מהם יהיה בנושא "אמא, סדר, כוח", ובמסגרתו יתבקשו 80 המשתתפות להכין טבלה של החודש העומד לפניהן, ולצידה טבלת צרכים אישית, ויבינו כיצד לייצר מקום ואפשרות לכל הדברים להתקיים יחד, ולקרות. עמוד הפייסבוק של המיזם עלה רק לפני שבועיים וחצי, וכבר גרף כאלף לייקים נלהבים מאמהות הצמאות לשינוי ושיפור חייהן.
"הייתי אשת פרסום בעבר, וכשילדתי את בני הוא היה מגיע עם המטפלת למשרד בכל יום", מספרת אפרת. "כשנולדה בתי הבנתי שככה אני לא רוצה יותר, והחלפתי מסלול ללימודי אימון. עדי היתה מפיקת טלוויזיה שהאמהות יצרה בה שינוי וגם היא עברה לאימון. אנחנו חברות כבר 12 שנה, וכשהתחלנו לדבר על הנושא הזה למדנו שאנו מתמודדות עם אותן דילמות באימוני הנשים שאנו עושות ושאנו מצליחות לעזור להן לנהל חיים עם זוגיות, חברות, ילדים, יצירה, לימודים, עסק עצמאי. הבנו שעלינו על משהו, ובמקום לפגוש אישה בשעה, החלטנו להתאחד ולפתוח את זה למאסה יותר גדולה של אמהות שתשפיע כמובן על תא משפחתי שלם".
"החיים מורכבים היום", אומרת עדי, "כמות הזמן נשארה אותו הדבר אבל כמות התפקודים של הנשים גדלה. גם הגשמה עצמית, גם אמא, גם זוגיות וגם בית, ונשים נותרו עם כלים כמו של פעם. אפשר לשכלל את היכולות שלנו. זה לא יהיה מושלם, אבל זה ייצור שיפור אמיתי".
המוטו של השתיים הוא: אמא טובה היא אמא שטוב לה. "רק כשהסוללה טעונה היא מגשימה את עצמה ומספקת את צרכי הסביבה", מסבירה אפרת. "לאמהות אין מקום להיטען בו, וזה התפקיד של מאמדיי. זו לא קבוצת תמיכה וחיבוקים. יש לנו המלצות קונקרטיות לאמהות, שעבדו אצל כמאה נשים שליווינו ואנו מיישמות בהווי היומיומי שלנו. יש גם כח של קבוצה אמיתית, לא וירטואלית, המתוחזקת בפייסבוק, ומתעדים בה את ההחלטות הקטנות והשינויים. כשנשים יתחילו להעלות תמונות, במסגרת קבוצה סגורה, ניתן יהיה לראות את ההתחייבות שיצרו, דייט שבועי עם הבעל למשל, ומצידנו יש התחייבות להחזיק לאם את היד כל החודש ולהטמיע את השינוי בחיים".
הקבוצה הראשונה של מאמדיי תושק ב-19.1 בתל אביב, בעלות של 250 שקל למפגש עבור שתי אמהות, והיא כבר כמעט מלאה, אך השאיפה של השתיים היא לקיים קבוצות רבות בכל הארץ בהן יעניקו תוכן וכלים שימושיים. לא מעט ארגונים מסחריים מתעניינים בפרוייקט, וצפוי גם שיתוף פעולה עם עיריית תל אביב.
"בחלומות הכי פרועים שלנו לא דמיינו שידברו עלינו וישתפו כל כך הרבה", השתיים מודות, "יש לזה שתי סיבות: אחת היא שהמיזם עולה על צורך גדול שטרם נענה, והשנייה היא ששתינו מגיעות מרקע רחב, קילומטרז' שנצברו בו המון אמהות שעברו תהליך כזה אישית וערות למה שהרוויחו דרכו, והן, בגלל הערך שראו בתהליך, רוצות לחלוק את זה. יש דיבור מטורף. זה מעורר גלים והדים מכל כיוון. נראה שהחברות המסחריות הבינו שאם יעשו צעדים חיוביים לכיוון האמהות, יקדישו שעתיים שלוש בחודש לאמהות עם מאמדיי, זה יעצים אותן ויהפוך אותן לעובדות יותר טובות. יש לנו תשוקה לספר לאמא חדשה שאפשר גם אחרת, זה בא ממקום עמוק וערכי".