אחד הדברים המאתגרים ביותר עבור בני זוג מתגרשים הוא לעשות את זה מכובד ויפה, מבלי להוציא את הכביסה המלוכלכת החוצה. הכעסים, המטענים וההשמצות הם המחיר הכבד שהילדים נאלצים לספוג. המקרה הבא מוכיח שיש מחיר, ואולי ילמד את כולנו שמוטב, לטובת כולם (ואפילו לטובת הכיס) לגמור את זה יפה, ולשמור את הפה נקי.
אב שהשמיץ את גרושתו וטען שהיא מזניחה את ילדיהם המשותפים ישלם לה כעת פיצוי של 15 אלף שקל בעקבות שיימינג בפייסבוק. מדובר בבני זוג, הורים לשלושה ילדים מירושלים, שנישאו לפני כשבע שנים אולם הנישואים ידעו עליות ומורדות. לפני כשנתיים וחצי החליטה האישה להעתיק את מקום מגוריה ביחד עם ילדיה לעפולה ללא הסכמת בעלה. בעקבות כך, בני הזוג פתחו בהליכי גירושין בבית הדין הרבני בירושלים ובבית המשפט לענייני משפחה.
במקביל הוחלט כי האב יוכל לראות את ילדיו בעפולה פעם בשבוע למשך שלוש שעות עד לקבלת פסק דין סופי. לפני כשנה וחצי נפגש האב עם שניים מילדיו (שכן הילד השלישי היה חולה), והחליט לקחת אותם ליום בירושלים. בתם הקטנה של בני הזוג חשה ברע במהלך הטיול והאב לקח אותה לקבלת טיפול במרפאה, מה שגרם לכך שהילדים חזרו הביתה באיחור של שעה.
האם הגישה נגדו תלונה במשטרה בגין עבירה של הפרת הוראה חוקית, שכן לדבריה הוא לא עדכן אותה בתוכניותיו באותו ביום ואף איחר במועד השבתם הביתה. בתגובה, הבעל הזועם מיהר לפרסם פוסט בפייסבוק שבו תקף את עובדי הרווחה, מערכת המשפט, המשטרה בגין התלונה שהוגשה נגדו ולא פסח על גם א', אם ילדיו, וטען שהיא מזניחה את ילדיהם. "מסתבר שלילדה היה חום גבוה. היא במצב בריאותי ירוד ללא תזונה. הילדה אפטית ומפוחדת וכל זה עקב ההזנחה של האימא", כתב האב.
א' שחשה נפגעת עד עמקי נשמתה מהפוסט של בעלה לשעבר שטען שהיא אמא מזניחה הגישה נגדו תביעה אזרחית לבית המשפט לענייני משפחה בנצרת. א' טענה כי מדובר בהוצאת לשון הרע ובפגיעה בשמה הטוב ושאין שום הוכחה שהיא הזניחה את ילדיה. "הפוסט שלו בייש אותי ברבים, בני משפחה וחבריי לעבודה נחשפו לו והוא פגע בשמי הטוב", טענה א'. "בעידן האינטרנט הפגיעה בי גדולה מאוד שכן אנשים רבים נחשפו לפוסט הזה ועלולים בטעות להאמין שהוא צודק".
האב הנתבע טען להגנתו שמדובר מבחינתו ב"אמת בפרסום", שכן התובעת לא פעלה על פי הנחיות של עובדים סוציאליים בנוגע להסדרי הראייה, גרמה לנתק בינו לבין הילדים ולכן יש לראות זאת כהזנחה והיעדר אכפתיות. לטענתו, א' לא הביאה שום הוכחה לכך שנגרם לה נזק בעקבות פרסום הפוסט.
השופט אסף זגורי קבע בפסק הדין כי יש לדחות את טיעוני ההגנה של האב בדבר 'אמת דיברתי' בנוגע לכך ש-א' הזניחה את ילדיה. לדברי השופט, לא הובאה בפניו כל הוכחה, או בדל של ראייה או עדות ש-א' הזניחה את ילדיה ולא הייתה שום הצדקה לפרסום הפוסט המשמיץ.
השופט התחשב בכך שהפוסט נמחק, שמדובר בפרסום חד פעמי וחייב את האב לשלם ל-א' פיצוי של 15 אלף שקל ועוד סכום של 5,000 שקל בגין הוצאות משפט. "כאן המקום לציין כי אילו האב היה מודה (הכוונה לאב הנתבע) מלכתחילה בשקריות הפרסום, מתנצל באופן כן יכול היה לחסוך חלק גדול מהפיצוי ואת כל הוצאות המשפט", הדגיש השופט בשולי פסק הדין.
אלף שקל של כל הכפשה
זהו אינו המקרה הראשונה שעוסק בהוצאת דיבה. במקרה אחר בית המשפט לענייני משפחה בירושלים קבע באופן חריג, כי אמא שתדבר בפני בנותיה בגנות אביהם ואשתו השנייה תשלם קנס של 1,000 שקל בכל פעם ששמם יוזכר לרעה. מדובר בבני הזוג, הורים לשתי בנות שהתגרשו לפני כמה שנים. האב נישא בשנית ונולדו לו שלושה ילדים. באחרונה, בנותיו מנישואיו הראשוניים סיפרו לו, כי האם נוקטת כלפיהן באלימות, מונעת מהן מזון עד כדי כך שאחת מהן ניסתה לברוח מהבית. באמצעות עורכי הדין, דניאל פרידנברג ואוהד הופמן, ביקש האב להעביר את הבנות למשמורת זמנית שלו. כמו כן, טען כי גרושתו דיברה עם בנותיהם בגנותו ובגנות אשתו השנייה.
השופטת הורתה להעביר את הילדות למשמורת האב וכן להעבירן למוסד החינוכי במרכז הארץ בעיר בו הוא מתגורר. כאשר גרושתו תהיה מסוגלת לטפל בהן, קבעה כי יוכל להעביר אותן אליה בחזרה. עד שזה יקרה, האם תוכל לראות את הבנות כמה פעמים בשבוע. בשולי פסק הדין ציינה השופטת, אורלי שמאי-כתב כי נאסר על האם לדבר בנוכחות הקטינות בגנות האב או אשתו השנייה ובמידה ותעשה כן היא תשלם על כל הפרה קנס של 1,000 שקל.