![](https://img.mako.co.il/2017/03/08/IMG_2038_x5.jpg)
![אוזני המן מוכנות - טליה הדר - רקע אוזני המן מוכנות](https://img.mako.co.il/2017/03/08/IMG_2038_x5.jpg)
את המתכון הבא קיבלנו מטליה הדר, בעלת הבלוג EshetStyle שמציע מתכונים פשוטים, טיפים פרקטיים וקיצורי דרך במטבח. וזה לחלוטין אחד מהם
![](https://img.mako.co.il/2017/03/07/IMG_1972_x5.jpg)
![אוזני המן מוכנות - טליה הדר - מצרכיפ אוזני המן מוכנות](https://img.mako.co.il/2017/03/07/IMG_1972_x5.jpg)
רכיבים (לכ-40 מיני-קטנטנות, או 20 רגילות): בצק פריך מתוק (חצי חבילה), שוקולד למריחה, סוכריות עדשים וקערית קטנה עם מים (אבל זה לא נספר ברכיבים)
![](https://img.mako.co.il/2017/03/07/stage1_kaduronim_x5.jpg)
![אוזני המן מוכנות - טליה הדר - שלב 1 אוזני המן מוכנות](https://img.mako.co.il/2017/03/07/stage1_kaduronim_x5.jpg)
הבצק מגיע קפוא ועליו להיות כ-5 שעות במקרר כדי לעבוד אתו. יש לחמם תנור על 180 מעלות, לרפד תבנית בנייר אפייה ולקרוץ עיגולים - קטנים למיני אוזני המן, גדולים לגודל סטנדרטי
![](https://img.mako.co.il/2017/03/07/IMG_1985_x5.jpg)
![אוזני המן מוכנות - טליה הדר אוזני המן מוכנות](https://img.mako.co.il/2017/03/07/IMG_1985_x5.jpg)
מה שנשאר מגליל הבצק, החזירו למקרר (מיד תבינו), כעת טבלו אצבע בקערית המים ועברו על שולי העיגולים (לא באמצע!) והניחו שוקולד במרכז כל עיגול
![](https://img.mako.co.il/2017/03/07/OzneHaman_stages_EshetStyle_x5.jpg)
![אוזני המן מוכנות - טליה הדר - שלב 3 אוזני המן מוכנות](https://img.mako.co.il/2017/03/07/OzneHaman_stages_EshetStyle_x5.jpg)
סגרו כל עיגול למשולש, קודם הצמידו לשפיץ ואח"כ תטפחו מעט עם האצבע כדי להשטיח את החיבור וכך עשו בכל אחת מפינות המשולש
![](https://img.mako.co.il/2017/03/07/IMG_2023__x5.jpg)
![אוזני המן מוכנות - טליה הדר אוזני המן מוכנות](https://img.mako.co.il/2017/03/07/IMG_2023__x5.jpg)
סיימתם לסגור את כולן? כעת הוסיפו סוכריית עדשים. פשוט לתקוע בחלק החשוף של השוקולד. סתם שתדעו – ההרטבה ואיחוד הפינות גורמים לבצק שלא להיפתח באפייה
![](https://img.mako.co.il/2017/03/07/IMG_2041__x5.jpg)
![אוזני המן מוכנות - טליה הדר - שלב 1 אוזני המן מוכנות](https://img.mako.co.il/2017/03/07/IMG_2041__x5.jpg)
כעת לתנור, שימו את המגש בשלב האמצעי (חימום רגיל למעלה ולמטה), לכ-10-15 דק' עד שקצוות השפיצים של המשולש מזהיבים (לא מדי שלא יתייבשו!)
![](https://img.mako.co.il/2017/03/07/stage2_kaduronim_x5.jpg)
![אוזני המן מוכנות - טליה הדר - שלב 2 אוזני המן מוכנות](https://img.mako.co.il/2017/03/07/stage2_kaduronim_x5.jpg)
זוכרים את שאריות הבצק שהתבקשתם להשיב למקרר? אחדו את הבצק לכדור, קרעו חתיכות קטנות, הניחו שוקולד צ'יפס בכל אחת וסגרו לכדורון
![](https://img.mako.co.il/2017/03/07/IMG_2061__x5.jpg)
![אוזני המן מוכנות - טליה הדר - שלב 1 אוזני המן מוכנות](https://img.mako.co.il/2017/03/07/IMG_2061__x5.jpg)
הכניסו לתנור מחומם מראש על 180 מעלות עד להזהבה (כ-10 דק'), המתינו לצינון כ-10 דק' נוספות, פזרו אבקת סוכר ובתיאבון
![](https://img.mako.co.il/2017/03/07/IMG_2062_x5.jpg)
![אוזני המן מוכנות - טליה הדר - שלב 1 אוזני המן מוכנות](https://img.mako.co.il/2017/03/07/IMG_2062_x5.jpg)
וכעת למשלוח מנות: צנצנת פלסטיק עם מכסה בהברגה, מדבקות לב צבעוניות, סרט צבעוני, מספריים
![](https://img.mako.co.il/2017/03/07/IMG_2080__x5.jpg)
![אוזני המן מוכנות - טליה הדר - שלב 1 אוזני המן מוכנות](https://img.mako.co.il/2017/03/07/IMG_2080__x5.jpg)
ו... זהו. תודו שזה מושלם, קליל, מהיר ואחלה פעילות להעביר עם הילדים אחה"צ. פורים שמח!