את המתכון הבא קיבלנו מטליה הדר, בעלת הבלוג EshetStyle שמציע מתכונים פשוטים, טיפים פרקטיים וקיצורי דרך במטבח. וזה לחלוטין אחד מהם
רכיבים (לכ-40 מיני-קטנטנות, או 20 רגילות): בצק פריך מתוק (חצי חבילה), שוקולד למריחה, סוכריות עדשים וקערית קטנה עם מים (אבל זה לא נספר ברכיבים)
הבצק מגיע קפוא ועליו להיות כ-5 שעות במקרר כדי לעבוד אתו. יש לחמם תנור על 180 מעלות, לרפד תבנית בנייר אפייה ולקרוץ עיגולים - קטנים למיני אוזני המן, גדולים לגודל סטנדרטי
מה שנשאר מגליל הבצק, החזירו למקרר (מיד תבינו), כעת טבלו אצבע בקערית המים ועברו על שולי העיגולים (לא באמצע!) והניחו שוקולד במרכז כל עיגול
סגרו כל עיגול למשולש, קודם הצמידו לשפיץ ואח"כ תטפחו מעט עם האצבע כדי להשטיח את החיבור וכך עשו בכל אחת מפינות המשולש
סיימתם לסגור את כולן? כעת הוסיפו סוכריית עדשים. פשוט לתקוע בחלק החשוף של השוקולד. סתם שתדעו – ההרטבה ואיחוד הפינות גורמים לבצק שלא להיפתח באפייה
כעת לתנור, שימו את המגש בשלב האמצעי (חימום רגיל למעלה ולמטה), לכ-10-15 דק' עד שקצוות השפיצים של המשולש מזהיבים (לא מדי שלא יתייבשו!)
זוכרים את שאריות הבצק שהתבקשתם להשיב למקרר? אחדו את הבצק לכדור, קרעו חתיכות קטנות, הניחו שוקולד צ'יפס בכל אחת וסגרו לכדורון
הכניסו לתנור מחומם מראש על 180 מעלות עד להזהבה (כ-10 דק'), המתינו לצינון כ-10 דק' נוספות, פזרו אבקת סוכר ובתיאבון
וכעת למשלוח מנות: צנצנת פלסטיק עם מכסה בהברגה, מדבקות לב צבעוניות, סרט צבעוני, מספריים
ו... זהו. תודו שזה מושלם, קליל, מהיר ואחלה פעילות להעביר עם הילדים אחה"צ. פורים שמח!
פתח הכל סגור הכל