למרות שארץ הבאגט עכשיו שסועה ומדממת, הרי שהשיק עדיין אופף אותה ולא יעזוב, והיא עודנה הנכספת ביותר בכל מה שקשור בקלאס. עוד תחום בו מצטיינים הצרפתים הוא בגזרת הנשים, וגם אימהוּת. ספרים רבים נכתבו על האם הצרפתיה, הקולית אך המשקיעה והמדוייקת, ומחקר חדש מראה שכל כך נעים להן, לצרפתיות בתוך האמהות, שהן מגבירות את קצב הילודה. למעשה, צרפת היא המדינה האירופאית עם קצב הילודה המוצלח ביותר באירופה כולה. ולא, זה לא בגלל האוכלוסיה המוסלמית, אלא בגלל שהממשלה הצרפתית יודעת כיצד לעודד ילודה ולאפשר לנשים לעשות את זה בניחותא.

במדינות מערביות רבות, קצב גידול האוכלוסין אינו מספק והן נחשבות לפצצה מתקתקת מבחינה דמוגרפית. ספרד למשל עומדת עכשיו על שיא שלילי בילודה: 1.3 תינוקות לאישה בממוצע, נמוך אפילו מיפן, שם המספר הוא 1.4. על פי המומחים, על מנת שיישמר ׳קצב חלופה׳ דמוגרפי תקין, המספר צריך להיות לא פחות מ-2.1 תינוקות לאישה, כדי שאפשר יהיה לנהל עולם בו אנשים חיים הרבה יותר זמן ויולדים הרבה פחות, ושבכל שנה יותר אנשים יגיעו לגיל תשעים מאשר ייוולדו, סטטיסטיקה הצפויה להתגשם בעוד 30 שנה. האוכלוסיה מצטמצמת, פחות אנשים עובדים, משלמים מיסים ומייצרים הכנסה, וכך נוצרת מצוקה כלכלית. איכשהו, בצרפת מצליחים לעקוף את הבעיה כמעט לגמרי, ועומדים על 2.01 תינוקות לאישה בממוצע.

One of the most unique view through a window in Paris beautifully photographed by @alexcloset sometimes you just have to sit and take it all in for a few minutes, it is so wonderfully exquisite, a real delight #thisisparis

A photo posted by @PARIS (@paris) on


ריצ׳רד ג׳קסון, דמוגרף שעמד בראש מחקר שנערך במכון להזדקנות גלובלית, מצא קשר לא צפוי בין שני פרמטרים: מתברר שבחברה המודרנית, ככל שאישה עובדת יותר, כך היא מביאה יותר ילדים. לרוב מניחים כי ההפך הוא הנכון, והוא אכן היה נכון עד שנת 1990. 

גם אמהות וגם אבות זוכים לחופשת לידה: ברגע שמדינה אינה מאפשרת לנשים לעבוד ולנהל משפחה, הנשים נאלצות לבחור בין קריירה לבית, ולא משתלם להן לצאת לעבודה. אבל בצרפת הניגון הוא אחר.  ״הממשל הצרפתי, מאז ומתמיד, תמך בילודה, גם בימין וגם בשמאל, וחוק משנת 1930 מחיל את חופשת הלידה גם על האמהות וגם על האבות. נשים מקבלות משכורת מלאה במשך 16 שבועות בשני הילדים הראשונים, ומהשלישי ומעלה 26 שבועות. לצד זה מקבלת המשפחה ׳דמי כיס משפחתיים מהמדינה׳ של 2.6 אחוז מההכנסה, כל עוד הילדים צעירים. מהילד השלישי הקצבה הזו גם היא מטפסת״.

על פי מחקר משנת 2014, שישים אחוזים מהנשים עובדות, שבעה אחוזים יותר מהגברים, ופער הרווחים בין שני המינים נמוך מבכל מדינה אירופית אחרת. גם אחוזי הילדים שמתחת לקו העוני נמוכים מהממוצע האירופי. 

A photo posted by @PARIS (@paris) on

גנים מסובסדים מגיל אפס:  ״בצרפת זה מקובל לשים את התינוקות בגנים מסובסדים של הממשלה, מיד אחרי הלידה״, מסביר ג׳קסון. ״זו נחשבת, מבחינתם, הדרך הטבעית בה ילדים גדלים ולומדים לייצר קשרים, וכך כח העבודה לא נפגע בזמן שהדור הבא גדל. הגנים הללו מפוקחים היטב, עובדים בהם רק אנשי מקצוע שעברו הכשרה המתוגמלים היטב על עבודתם. הם מספקים הזנה מלאה ובריאה. כמו כן, הצרפתים מקבלים 25 ימי חופשה משולמים בשנה. כאשר הממשלה והתרבות יחד מחליטות לאפשר לנשים לשלב בין קריירה למשפחה, זה מקל על הגברים והנשים להצליח שיהיה להם הכל, ועוד ועוד תינוקות באים לעולם כתוצאה מכך״.

Paris is both beautiful and magical, there is no other city as beautiful as Paris . A true piece of art photograph by @nathparis . #thisisparis

A photo posted by @PARIS (@paris) on


>> אמהות מרושעות: מה הנזק של אמא לא אוהבת?