במדינות רבות בעולם המערבי נפוצה תופעת השמנת היתר בקרב ילדים ובני נוער, וכעת מתברר כי גם בישראל המצב הולך ומחריף. מנתונים שאסף משרד הבריאות ופורסמו ב"ידיעות אחרונות", עולה כי למעלה מרבע מתלמידי בית הספר סובלים מעודף משקל בדרגות שונות בהשוואה לגובהם ולגילם.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחשות 2 בפייסבוק
דוח חדש שהפיץ המשרד הבודק את משקלם של יותר ממיליון תלמידים בבתי הספר בישראל חושף נתונים מדאיגים בנוגע להשמנת ילדים בארץ ולהתפתחותם. הדוח, שבדק את משקלם וגובהם של הילדים תיעד ממצאי מחקר שערך משרד הבריאות לבחינת תלמידים מחמש אוכלוסיות שונות בארץ. בין התלמידים שנבדקו: יהודים בחינוך הממלכתי והממלכתי-דתי, ערבים, חרדים ובדואים המתגוררים בדרום הארץ.
נתון מעניין נוסף נוגע להתרחבות תופעת ההשמנה בטווח הגילאים שבין כיתות א' ל-ה'. על פי הממצאים, בכיתה א' שיעור התלמידים הסובלים מעודף משקל הוא 21.4% ובכיתה ה' הוא כבר מטפס ל-30.7% - כמעט אחד משלושה.
הילדים הרזים: הבדואים והחרדים
המשרד ניתח את דפוסי הגדילה של ילדים בגילאי בית הספר גם בקרב המגזר החרדי והבדואי. הדוח מעלה כי בקרב שני המגזרים הללו נרשם שיעור הילדים הרזים הגבוהה ביותר - 5.5% בקרב הבדואים, ו-5.3 בקרב החרדים.
אנשי משרד הבריאות - ד"ר ליזה רובין, פרופ' איתמר גרוטו, מירה חונוביץ', ד"ר זיוה שטו ושרית יערי, שערכו את המחקר, הבהירו כי אחוז הילדים הרזים שנרשם בקרב אוכלוסיות אלו מעיד על התפתחות לא תקינה בקרב הילדים. "שתי האוכלוסיות הן העניות במדינה, וגם אלה עם מספר הילדים במשפחה הרב ביותר" כתבו מחברי הדוח. "ריבוי הילדים במשפחה ורווחים קטנים בין הלידות יכולים להשפיע על אופן גדילתם".