"לא קל לי לפתוח את הסיפור", מודה שיינה, "אני רוצה שיתנו לו לגדול כמו ילד רגיל ושלא ירגיש שונה מאחרים, בוודאי שלא בשנות חייו הראשונות. לא ציפיתי שדווקא האלרגיה לבוטנים תחזיר אותי אחורה. כשגיא היה בן שנה התגלו לו הפרעות אכילה, הוא הקיא ממזונות רבים שאכל, כשפנינו לאלרגולוג, התגלה שיש לו הרבה סוגי אלרגיה למזון: סויה, חומוס, עדשים, ביצים ובוטנים, קיבלנו סירופ, שהגן עליו מאלרגנים שונים, ואחרי שנתיים כל האלרגיות עברו למעט אלרגיה מזערית לבוטנים, שהולכת ופוחתת עם הזמן, ושהתבטאה בפריחה עורית של נקודות אדומות בדרגה קלה כאשר גיא נחשף לבוטנים. לצורך זה, נעזרנו בפניסטיל נוזלי, וכדי שיוכל לקבל הזנה במערכת החינוך, הייתי מוציאה אישור על כך".
רוצה לאכול כמו שאר הילדים
במהלך שנתיים וחצי בהן שהה גיא בצהרון הכול פעל כשורה. לפני כשלושה שבועות הודיעה הגננת של גיא לאימו כי מפקחת תזונה מטעם משרד החינוך ביקרה בגן ותחקרה לגבי רגישות ילדים למזון. כמובן שהגננת עדכנה את המפקחת בנוגע לסיפורו של גיא. "לאחר כמה ימים, התקשרה אליי הגננת ואמרה שלא הגיעה לגן מנת צהריים לגיא, מבלי להודיע לנו או לגננת, ושלחו מייל לגננת שמעתה גיא לא מקבל ארוחת צהריים בצהרון בגלל האלרגיה שלו. האפשרויות שהעמידו בפניי היו: או שנביא בעצמנו ארוחת צהריים לגיא, או שניקח אותו בשעה 13:00. גם אני וגם הגננת ניסינו להסביר למפקחת שהאלרגיה שלו מזערית, וכל עוד המזון שהוא אוכל אינו חמאת בוטנים או במבה, אין חשש. אולם המפקחת אמרה שהספק התחלף ואין מה לעשות, הקייטרינג של הצהרון לא מכסה אחריות שאין במזון שאריות בוטנים. שלחתי לה טסטים של אלרגולוג, וסיכום רפואי של גיא, אבל אין פיתרון. אני קמה בחמש וחצי בבוקר כדי להכין לו ארוחת צהריים טרייה אבל הוא מסרב לאכול את האוכל שלי בגן, כאשר כל שאר הילדים אוכלים אוכל אחיד ושונה. הוא אכל עד היום טוב בגן וכל כך שמחנו בזה, עכשיו חזרנו לנקודת ההתחלה. המשקל שלו במגמת ירידה, כולם מסביבי אומרים שהוא נראה כמו עור ועצמות. מסוף פברואר יוצרים איתי קשר בהמשכים ממשרד החינוך כדי לברר שוב ושוב פרטים כמו מספר טלפון, שם משפחה, ת.ז. אבל בסיכומו של דבר הם לא עושים דבר וחצי דבר רק מנסים כביכול "להראות נוכחות". אני מרגישה שכל הדלתות נסגרות בפניי. אף אחד לא נותן לי תשובות, הם אומרים שהם דואגים לילד אבל עושים בדיוק ההיפך", אומרת שיינה.
ממשרדו של יורם אדלר, ממנהלת ההזנה במטה משרד החינוך נמסר בתגובה: "משרד החינוך עושה את המרב על מנת לתת מענה תזונתי ראוי במסגרת 'חוק ארוחה יומית לתלמיד' ובשאר התכניות בהן מסופקת הזנה לתלמידים ( ציל'ה ומיל'ת ). התייחסות המשרד לבעלי רגישות לסוגי מזון כאלה ואחרים נשענת ונגזרת מהתקינה לסוגי המזונות הרגישים ואשר נועדה להבטיח מזון בריא ובטוח לילד הרגיש. רשימת סוגי התקינה למזונות נקבעת עפ"י חוק, ע"י משרד הבריאות. לצערנו, לנושא הרגישות לבוטנים לא נקבעה עדיין תקינה ע"י משרד הבריאות, ומשכך משרד החינוך מנוע מלספק מנה תקנית מתאימה ובריאה לילד הרגיש לבוטנים. לצערנו, ולאור הנסיבות כפי שתוארו לעיל, הפתרון כרגע הוא בידי ההורים".