כיום הורים טריים רבים יקבלו במתנה, יחד עם מבחר הצעצועים ההתפתחותיים של העונה, ספר על עיסוי תינוקות ובקבוקון שמן. לישת תינוקות רכים היא פעילות נעימה ומפתחת לכל הצדדים, אך משום מה, כשהילדים גדלים המסאז' לא גדל איתם, והורים שוכחים מהפעילות הזאת, למרות שיתרונותיה לגוף ולנפש ידועים, כמו גם החיבור החזק שהיא מייצרת בין הורה לילד. כפי שאנו המבוגרים לעולם לא נסרב למסאז' מפנק, מרבית הילדים גם הם יהנו מאוד מזמן האיכות הזה.
אפשר גם באמבטיה
"מעל לכל, עיסוי זה מצויין להתפתחות פיזית נכונה של ילדים", אומרת אינה דוז'נסקי, מומחית בעיסוי, מעסת ילדים ומדריכת פיטנס. "העיסוי מנקז את הרעלים מהגוף ומייצר מערכת חיסונית יותר חזקה ועמידה בפני וירוסים. כשיש בגוף דלקת יש כמובן ללכת לרופא, אבל למניעת מחלות וחיזוק, עיסוי מאוד מומלץ. מגע הוא תמיד טוב בין הורים לילדים, ומומלץ לחבק, לנשק ולתת כמה שיותר מגע גם כשהילדים כבר אינם תינוקות, ועיסוי הוא דרך נהדרת להתקרב".
כל ילד הוא שונה, חלק יהנו מעיסוי בבוקר, על מנת להתעורר יותר בקלות, אחרים יעדיפו עיסוי אחר הצהריים או לפני השינה, לרגיעה של לפני הירדמות. זמן העיסוי תלוי גם בפנאי של ההורה לעניין, ויש לעשות זאת כשאין לחץ של זמן וההורה אינו טרוד. ילדים שקיבלו עיסויים מאז ינקותם יקבלו את העיסוי באופן טבעי יותר, ואלה שלא עשויים להזדקק להדרגתיות מבחינת כמות המגע וזמן העיסוי.
דוז'נסקי ממליצה להורים לילדים מעל גיל חמש ליצור להם זמן עיסוי משותף, על מנת לחזק ולרפא את הגוף, אך בעיקר כדי ליהנות יחד, ונותנת כמה טיפים לאלו שמוכנים להפשיל שרוולים:
- אין צורך להפעיל לחץ עמוק אלא שטחי וליצור מגע בתנועות רציפות עד "קצוות" הגוף: מהכתף עד האצבעות, ומהפנים דרך הבטן עד כפות הרגליים. מגע מלמעלה למטה מרגיע ועוזר לריכוז, בעיקר אצל ילדים הסובלים מבעיות קשב וריכוז.
- בעיסוי לילדים לא חייבים להשתמש בשמנים כפי שנהוג לפעמים אצל מבוגרים או בתינוקות. אפשר בסוף העיסוי להשתמש בשמן, כי זה נעים, אבל השמן מחליק וסותם את הנקבוביות. ניתן לעסות על הבגדים, או על מגבת.
- חלופה אחרת היא לעשות עיסוי באמבטיה בעזרת ספוג וסבון, כאשר מעבירים את הספוג בתנועות ישרות לכיוון מטה, למשל, מהמרפקים ועד לקצות האצבעות, ומהברכיים ועד לבהונות.
- כאשר עושים עיסוי, חשוב שהילד ירגיש מגע עוטף מההורה, ושהיד המעסה תהיה קצת מקומרת וסגורה.
- דברו עם הילד בזמן העיסוי. אפשר לשיר איתו שירים שהוא אוהב או להסביר מה עושים ועל החלקים השונים בגוף. יש ילדים שאוהבים לשכב בשקט, וגם זה בסדר. הכי חשוב שהאווירה תהיה נעימה. אפשר לשים מוזיקה אהובה ולשיר יחד.
- ניתן גם להשתמש בחפצים שונים, ולהעביר למשל כדור לאורך כל הגוף, להשתמש בטקסטורות שונות, בדים וצעצועים. גם דרך הבגדים הילד יחוש בהבדל ואפשר לשחק במשחק ניחושים כזה.