
מה נצטרך להכין מראש?
בלנדר (יכול להיות גם מוט בלנדר) או מעבד מזון.
כלי קיבול ליצירת ארטיקים - בחנויות השונות (וגם באלו המקוונות) תמצאו מגוון רחב של מיכלים להכנת שלגונים: חלקם מפלסטיק וחלקם מסיליקון - אלו יעשו את כל התהליך הרבה יותר נינוח. אם אין בנמצא מיכלים להכנת ארטיקים, אפשר למזוג את התערובת המתקבלת לכוסות נייר חד פעמיות קטנות, עדיף כוסיות אספרסו שגודלן מותאם לילדים (וכמובן, לא לשכוח להכניס מקל), וכשהארטיק קפוא, אפשר לקלף את הכוס. חשוב לזכור, שאת המיכלים יש להניח על משטח יציב ורק אז לשים במקפיא.
מקלות תוכלו למצוא בחנויות יצירה, אבל תוכלו גם להשתמש בבוחשני קוקטיילים יפים, במקלות ליקריץ או כל מקל אחר (וטעים) שתוכלו להעלות בדמיונכם.
>> 20 פריטים מגניבים לאכילת והכנת גלידה
ומה עם המתיקות?

מצרכים ל-5-6 ארטיקים:
1/4 1 כוסות יוגורט טבעי (לא ממותק) בעל 4.5% - 3% אחוזי שומן.
1 כוס פרי קפוא או רגיל (בננה, מנגו, אפרסק, מלון, אבטיח, פסיפלורה וכו’, ואפשר גם לשלב). למי שאוהב קיצורי דרך, ניתן להשתמש במחית פירות מוכנה וקפואה, שנועדה להכנת מיץ טבעי. כיוון שהיא מכילה כבר סוכר, נותר לכם רק לערבב אותה עם היוגורט, מבלי להוסיף ממתיקים.
2 כפות סוכר או דבש, מייפל, סילאן או סירופ אגבה (פירות חמצמצים ידרשו עוד כף ממתיק).
תהליך ההכנה:

טועמים (ונותנים גם לקטנטנים לטעום) ובודקים שהתערובת אינה חמצמצה מדי, אם יש צורך, ממתיקים.
מוזגים יחד למכלי ההקפאה ומקפיאים לשמונה שעות לפחות.
כאשר ילדים מעורבים בתהליכי הכנה של מזון, זה מגביר להם גם את הסקרנות וגם את החשק לטעום את מה שהכינו, ובכלל מאפשר להם להיווכח כי טווח היכולות שלהם גדל, מה שמחזק את דימויים העצמי. ושיהיה בתיאבון.
תגובות