לינה משותפת זה אולד ניוז, וגם לחבר מיטונת (מיטת תינוק הנצמדת למיטת ההורים) נשמע לנו הכי 2015. ולכן כששמענו על המיטה הזוגית לאחים היינו חייבים לברר בדיוק מה מי מו – ולהבין האם מדובר בטרנד החדש של ההורות הטבעית.

"אין לי מושג מאיפה הגיע הרעיון, זה פשוט נראה לי הכי טבעי", מודה טל, אמא לשניים (3.5, 5.5) שישנים כפיות מדי לילה. אין יותר מדי צורך בהסברים: מיטה זוגית לאחים היא פשוט מיטה וחצי או מיטה זוגית, אותה חולקים שני אחים במשפחה. רגל על ראש, חזה מלופף ביד – האחים ישנים ביחד, זה לצד זה (או כמו שקורה בדרך כלל, זה על גבי זה) ללא מחיצות. "עד לפני חצי שנה הייתה לנו מיטה מקיר לקיר וישנו כולנו יחד", מספרת טל. "מצד אחד של מיטת ההורים חיברנו מיטת נוער, ומהצד השני מיטת תינוק. כשעברנו דירה רצינו לתת לילדים חדר משלהם, ולהעביר אותם למיטה משותפת היה נשמע לי הכי נכון".

הכי כיף לישון עם מישהו

טל מספרת שהילדים לא לקחו חלק בהחלטה על הסדרי הלינה. "הם לא מכירים משהו אחר, הם פשוט עברו מארבעה במיטה אחת לשניים. הכי כיף לישון עם מישהו, אין להם תלונות. נכון שכשחולקים מיטה עם פרטנר אז כיף לפעמים לקבל את כל המיטה לבד, אבל בגדול אני מאמינה שזה כיף ונעים שמישהו שאת אוהבת ואוהב אותך חולק איתך מיטה".

אנשים ששומעים על המיטה הזוגית של הילדים של טל בדרך כלל מגיבים בחיוב. "יש כאלה שאומרים לי שאצלם בבית זה לא היה יכול לעבוד, כי הילדים היו הורגים אחד את השני בלילה. בעיניי זו ההחלטה ההורית הכי טובה שעשיתי. להמון ילדים יש פחדים מהלילה, מהחושך, מהלבד. פה הם יחד, תמיד".

ומה לגבי פרטיות או מרחב אישי? עד איזה גיל זה מתאים בהקשר הזה?
"
כשיעלה אצלם הצורך, נענה עליו. אבל זה לא עלה מעולם, בינתיים טוב להם יחד. ניתן להם לישון ככה עד שזה יפריע למישהו. מבחינתי שישנו ככה לנצח".

שלי פורפר רוזן, מדריכת הורים ומטפלת זוגית ומינית, לא שמעה מעולם על מיטה זוגית לאחים – אבל היא לא פוסלת את הרעיון. "בגדול אני בעד לעשות מה שטוב לילדים", היא אומרת. "אם נראה שהם נהנים, שהם שומרים אחד על השני ושזה לא מכביד או מעמיס, אני לא רואה בעיה".

יחד עם זאת, פורפר רוזן ממליצה להורים להיות סופר קשובים וחלילה שלא להכריח. "הייתי מקפידה לשאול אותם מדי פעם אם זה מתאים להם שמישהו ישן איתם, ולא מחליטה עבורם שמיטתם הפרטית לא תהיה שלהם בלבד. אם הם קטנים מדי בשביל לדבר, הייתי בודקת לפי ההתנהגות שלהם שהם מרוצים מהסדר השינה הזה".

אין תמונה
מיטת אחים כזו יכולה לפתח את יחידת האחים
בתור מומחית בשינה ומייסדת המדריך לשינה מתוקה, פורפר רוזן מבקשת לשים לב גם לנושא הזה. "צריך לקחת בחשבון שלינה משותפת עם אח עשויה לייצר תלות של שינה: מה אם אח אחד הולך לישון אצל חבר והשני לא יוכל להירדם בלעדיו? זה לא בהכרח יקרה, אבל צריך להקפיד לפתח לילדים גם נפרדות, לוודא שאח אחד לא חסר בטחון כשהוא ללא אחיו, להזכיר שלמרות שישנים יחד כל אח הוא אדם אחד".

אילו יתרונות את רואה לשיטה כזו?
"כמטפלת זוגית וסקסולוגית אני מאד בעד מיטת הורים שהיא של ההורים, ומיטה זוגית לאחים יכולה לעזור להורים שמעוניינים בסוג של לינה משותפת במשפחה מבלי לפגוע באינטימיות וביחידה הזוגית שלהם. מיטת אחים כזו יכולה לפתח את יחידת האחים: כשאחים יודעים שהם עוזרים אחד לשני ולא רק רבים, זה יכול להעצים אצלם את החברות, האהבה והעזרה הדדית. כמובן שיש עוד דרכים רבות להעצים את כל אלו".

>> 7 אנשים במיטה אחת: כך ישנים במשפחת בויס