חופשת החג הארוכה תפסה את ההורים ממש לא מוכנים והם נקרעים בין העבודה לבין הילדים. רבים מהם פשוט משלבים בין שני הדברים שדורשים לא מעט ממשאביהם ותשומת לבם, ולוקחים את הילדים איתם לעבודה. כל מי שאי פעם התנסה בחוויה של ילד מתרוצץ במקום עבודה יכול להעיד שמדובר בעסק לא פשוט, אבל עם מעט התארגנות מוקדמת, נשימות עמוקות ואורך רוח, זה אפשרי. ריכזנו עבורכם שישה טיפים שיקלו על הילד וההורה לעבוד ביחד.
1. בדקו את השטח. לפני שבכלל שוקלים להביא את הילד למקום העבודה כדאי לבדוק שהמקום מתאים לשהות של ילדים, שהוא בטיחותי ושאין בסביבת העבודה תכנים שלא מתאימים לילדים.
2. ערכו שיחת הכנה. רגע לפני שאתם מתייצבים במקום עבודתכם עם הילד, כדאי ליידע את כל הנוגעים בדבר במה שעומד להתרחש ולתאם ציפיות. ידעו את הבוס, את מי שעובד איתכם, והכי חשוב – את הילד. ספרו לו שמחר בבוקר הוא יבוא איתכם לראות מה אתם עושים כל היום בעבודה. תכננו איתו מה יעשה ומה ירצה לאכול, והסבירו לו כיצד מתנהגים אצלכם במקום העבודה וכמה שעות תהיו שם. ככל שהילד יהיה מוכן יותר למה שעומד לקרות, הסיכוי שתעמדו אחרי שעה מול ילד שעומד על השולחן וצווח שמשעמם לו בכל המשרד יקטן. כדאי גם שתכינו את עצמכם: אתם לא עומדים לייצר את אותו הספק לו אתם וסביבתכם רגילים.
3. הצטיידו היטב. ודאו עם הילד מה ירצה לעשות. אם יש לכם מכשיר די.וי.די נייד או שבמשרד יש מחשב נוסף עם דיסק, מה טוב. הביאו סרטים אהובים, צעצועים, ספרים ומגוון פעילויות שיעזרו להעביר את הזמן. אריזה עם הילד יחד תגרום לו להיות מעורב ונלהב יותר. ארזו לו גם אוכל אהוב וחטיפים. הביאו גם הפתעה אחת או שתיים, לרגעים קשים.
4. תנו לילד עבודה. הסבירו לילד מה עושה כל אחד במקום העבודה שלכם, ועל פי אופי העבודה, תנו לו פרוייקט. ילדים רבים יהנו מאוד לקבל פרוייקטים, גם אם הם בידיוניים, כמו לתייק, למרקר, להדק, למיין או לשרטט. גם בניית מגדל של כוסות פלסטיק מהקולר היא פעילות לגיטימית.
5. ציוד משרדי זה כיף. משרדים מספקים דברים שילדים מאוד אוהבים, כמו מכונות צילום, טושים צבעוניים, סלוטייפ ומדפסות גדולות. אפשר לצלם את ידי הילד, או להכין יחד חוברת צביעה, ולהדפיס יחד דברים אותם יוכל לצבוע ועליהם ישקוד, כמתנה להורה השני.
6. התארגנו עם הורים נוספים. ילדים יודעים להעסיק אחד את השני נהדר. אם הורה או הורים נוספים יביאו את ילדיהם לעבודה באותו יום, תוכלו להתארגן יחד ולהציע לילדים תעסוקה נחמדה ביחד. תוכלו לחלק ביניכם גם את נטל האחריות על הילדים כשכל פעם הורה אחר יישאר כאחראי.
"אי אפשר לעבוד ככה"
"מדובר בפיתרון שהוא כביכול הנוח והזול ביותר, אבל זה רק כביכול", אומר גדי רוזן, מאמן משפחתי, זוגי ואישי, המתנגד לתופעה. "במציאות אי אפשר באמת לעבוד וזה יכול ליצור חיכוכים ותסכול בין הילד לבין ההורה. בעיניי, עדיף כבר לקחת חופש אם אפשר ולבלות עם הילד כמו שצריך. מדובר בכיבוי שריפה, ואין דבר כזה שאין סידור אחר. הורים צריכים להיות יצירתיים. אם ההורים במשרד יתארגנו יחד, אין שום בעיה לקחת איזה צעיר או צעירה, אפילו בנים של מישהו מהמשרד עצמו, ובעלות של 20 שקל לשעה לפתוח קייטנה בעבודה. כל מדריך בתנועת נוער יכול להעסיק ילדים קטנים. אני לא מבין איך זה כל פעם מפתיע הורים מחדש, כאילו שאוגוסט לא מופיע בלוח השנה מאז ומתמיד. אם לא מסתדר במשרד, אני ממליץ על קייטנה נודדת בין בתי הורים, כשפעם בשבוע אחד ההורים לוקח חופש מהעבודה, ואז מעסיק ליום אחד את כל הילדים. צריך להתנהג קצת כמו יזמים, והכל ייפתר".