ניית׳ן טימל, סופר וקומיקאי אמריקני, נהנה מפופולריות ברשתות החברתיות, ובגדול מעיד על עצמו כזה שיעשה כמעט הכל בשביל להשיג צחוק מתגלגל. אלא שלפני כשבוע מצא את הקו האדום שלו, והוא לא ישכח אותו כל כך מהר. "מישהו שיתף איתי תמונה בחמישי שעבר", הוא מספר בפוסט אישי באתר האפינגטון פוסט, "זה היה מם של ילד המום, עם עיניים בולטות, שנראה שעיוותו אותן בפוטושופ, עם טקסט גס. המם הצחיק אותי אז לחצתי על שיתוף, בלי לחשוב יותר מדי. התמונה השיגה תגובה מיידית, ומהר מאוד היו לה עשרות אלפי צפיות. זה היה להיט! אנשים צחקו והגיבו". אלא שברגע אחד כל השמחה התפוגגה.
"למחרת בבוקר חבר שלח לי הודעה, לינק למאמר", מספר טימל. "מסתבר שהתמונה לא עברה שום טיפול. זו היתה תמונה של ילד בשם ג׳יימסון שנולד עם תסמונת פייפר. התמונה נלקחה מהאלבום של המשפחה ורצה כבדיחה מרושעת. המשפחה מתמודדת עם הממים המרושעים כבר שנה, ובכל פעם שנדמה להם שזה נגמר, שוב זה חוזר. הם נאלצים להתמודד עם זה שהציבור לועג לילד שלהם. מובן שלא ידעתי את זה. הייתי בור ומאושר, בבועה הבטוחה שלי. רק כששלחו לי לינק לבלוג של אמא של ג׳יימסון, ובו סיפור חייו, הרכנתי ראשי בבושה".
טימל מיד מחק את התמונה מעמוד הפייסבוק שלו, אבל לא הרגיש שהתנקה מאשמה. "הייתי חייב להתמודד עם מה שקרה. שלחתי מייל לאמא של ג׳יימסון, הסברתי מה עשיתי, ושבלי כוונה החזרתי את הכאב לחייהם, והתנצלתי. לא ציפיתי לתשובה, אבל מהר מאוד הגיע אימייל. אמא של ג׳יימסון היתה סלחנית, אדיבה ומלאת חסדים. היא אמרה שההתנצלות שלי נדירה מאוד, ושלפעמים אנשים משתפים את התמונה ואז כועסים על המשפחה ש׳אין לה הומור עצמי׳. המילים שלה גרמו לי להרגיש שהאנושות אבודה, אבל אז קרה משהו מקסים שהחזיר לי אמון".
טימל החל לקבל מיילים מהורים לילדים נוספים הסובלים מהתסמונת הגנטית, היוצרת מראה גולגולת ייחודי ועיניים בולטות, ובעלת מאפיינים נוספים ומגוונים, שהביעו צער או כעס על השיתוף שלו. "הם היו נחמדים ואדיבים, להפתעתי", הוא מספר. ״היתה אישה בשם פאטי שסיפרה לי על הבת שלה ושיתפה תמונות מקסימות. היא אמרה: הבת שלי בת שמונה ויום אחד תשלוט במדינה. היא מחפשת עכשיו את המדינה המתאימה. כתבתי לה: תודיעי לי כשהיא תמצא אותה. אני אחיה תחת השלטון שלה בשמחה".