הנזילות המגדרית שמתחילה להיכנס עוד ועוד למיינסטרים מעלה סוגיות שבעבר ניתן היה להתעלם מהן, ועכשיו הגיע הזמן להפסיק להקל בהן ראש. אחת מהן היא החלוקה המגדרית הברורה לשירותי גברים ונשים, שמקשה על טרנסג׳נדרים, בעיקר אלה שמתגוררים או מבקרים בצפון קרוליינה, שם עבר לאחרונה חוק שדורש מהם להיכנס לשירותים של המין בו נולדו ולא זה אליו בחרו להשתייך. צלמת בשם מג ביטון החליטה להעלות את הנושא לדיון בצורה מעניינת: היא העלתה לעמוד הפייסבוק שלה תמונה של קורי מייסון, ילדה טרנסג׳נדרית בת 14 שהפכה זה מכבר לכוכבת של ממש.
מייסון, שהוריה תומכים בה בכל צעד ושעל, קיבלה לפני שנה אישור להתחיל בטיפול הורמונלי ועשתה בכך כותרות עולמיות לאחר שאמה העלתה סרטון בו היא מעניקה לה את ההורמונים הראשונים בהפתעה, וקורי בתגובה פורצת בבכי. קורי רוצה להיות דוגמנית ולהופיע על שער ווג ומתחזקת חשבון אינסטגרם פופולרי, אבל בינתיים הפכה התמונה שלה, אותה צילמה ביטון, לוויראלית. ״אם זו הייתה הבת שלכם, הייתם מרגישים בנוח לשלוח אותה לשירותי הגברים?״, שאלה ביטון מתחת לתמונה החזקה, ״גם אני לא. תהיו הוגנים. תהיו טובים. תהיו אמפתיים. נהגו בזולת כפי שהייתם רוצים שינהגו בכם. קורי מייסון היא טרנסג׳נדר. היא נולדה עם אנטומיה זכרית אבל מזדהה כנקבה. תחת החוק החדש היא תיאלץ להשתמש בשירותי הגברים״.
גם קורי עצמה תורמת לפולמוס, והעלתה לאינסטגרם תמונה נוספת של ביטון, עליה הכיתוב: ׳אני נראית לכם שייכת לשירותי הגברים?", גם שם התפתח דיון לוהט בין דתיים לחילונים על חופש הבחירה בזהות המגדרית, והאם חופש כזה מהווה סכנה לחברה שלנו. ״אפשר להיוולד כזכר או כנקבה, הטרנסג׳נדרים לא מתכחשים לעובדה שהם נולדו כך או כך, אבל המגדר המולד לא תמיד מסתדר עם הדרך שבה המח מסודר. מגדר זה עניין של אישיות ושל הצגת סממנים שנחשבים לנשיים או גבריים יותר. גם אם אתם מאמינים שלא מגיע לאדם לבחור את המגדר שלו בעצמו, אל תהיו מרושעים״, ביקש מגיב אמוציונלי.
הפוסט המקורי קיבל תגובות רבות, בעד ונגד, עד לרמה שביטון חשה לא בנוח ורצתה להוריד אותו מהרשת, אבל אז התייעצה עם אמה של קורי, שאמרה שלדעתה חשוב שימשיך להיות באוויר ולעורר שיחה. להעלות מודעות. בין עשרים אלף המגיבים הלהוטים שהשאירו חותמם על הפוסט המקורי, ששותף כבר תשעים אלף פעמים, היו תומכים רבים, שאיחלו לקורי הצלחה ושלחו לה המון אהבה, וגם שונאים נרגזים, בעיקר מרקע דתי אדוק, שהתקשו להבין כיצד החברה נותנת יד ותומכת בטרנסג׳נדרים. ״השטן משחק לכם במחשבות״, כתבה משתמשת אחת. ״אם אלוהים ברא אותך כזכר או כנקבה, אלה העובדות. כולנו יצירי האל ועלינו לכבד אותו ולהודות לנו על שיצר אותנו כך״, אחרים סיכמו את הנושא אחרת: ״כנראה שהגיע הזמן לשירותי יוניסקס".