מדובר במקרה חמור במיוחד שהתרחש לפני כשנה באחד הישובים בצפון הארץ. ר', נער בן 15, קיבל מבן דודו משימה לא שגרתית - לירות לעבר אדם שאותו בן דוד מסוכסך עמו. בן הדוד מסר לידיו תת מקלע עם מחסנית מלאה בכדורים ומסיכה שר' יוכל לעטות על פניו כדי שלא יזהו אותו.
לדברי ר', אחד התושבים ביישוב גרם למצבה הכלכלי של משפחתו להידרדר ולכן החליט לסגור עמו את החשבון. "הוא פגע כלכלית במשפחה שלי", הוא מספר לחוקרי המשטרה, "לקחתי את הרובה והמחסנית מבן הדוד שלי, שמתי מסיכה על הפנים, התקדמתי אל עבר הבית של האיש ויריתי לעברו 11 כדורים. אחר כך ברחתי מהמקום. רציתי לפרוק את המטענים שלי, את הכעסים כלפי מי שפגע במשפחתי".
הכדורים שנורו פגעו בדלת ביתו של המתלונן, ברכבו ובתריסים. לאור חומרת המעשה החוקרים פתחו בחקירה. הם צפו במצלמות אבטחה ועשו איכון לטלפונים סלולריים שהיו בזירה. כעבור עשרה ימים ר' נעצר. הוא היה כמה שבועות בכלא "אופק" ולאחר מכן שוחרר למעצר בית עם אזיק אלקטרוני. "כשנער בן 15 לוקח תת מקלע ומרסס בית זה כבר חציית כל הקווים האדומים", מסבירים במשטרה, "זה מתאים יותר לעבריין בכיר בעל ותק רב בתחום הפשע והיה יכול להיגמר במוות של אנשים".
"אין מדובר באיבוד דעת-רגעי"
פרקליטות מחוז חיפה הגישה כתב אישום נגד ר', לבית המשפט לנוער, בגין עבירות חמורות של אחזקת נשק וירי. על עבירות בחומרה כזו נגזרים בדרך כלל עונשים של עד שבע שנות מאסר לפחות. במהלך המשפט ר' החל בהליך שיקומי והשתלב במסגרות להשלמת לימודים וסדנאות טיפול.
שירות המבחן המליץ בצעד נדיר שלא לגזור על ר' עונש מאסר אלא להטיל עליו עונש של 250 שעות עבודות שירות לתועלת הציבור וכן תשלום פיצוי למתלונן. התובעת דרשה לגזור עונש מאסר בפועל שכן מעשיו של הנער הנאשם היו חמורים.
"הוא לא ירה באוויר אלא לעבר בית", היא טענה, "אין מדובר באיבוד דעת-רגעי הואיל והנאשם ירה 11 כדורים. מן הירי נשקפה סכנת חיים ממשית". לדבריה, שותפו של ר', זה שמסר לו את נשק,נדון ל-11 חודשי מאסר בפועל.
סנגורו של ר' ביקש לאמץ את המלצת שירות המבחן שלא לשלוח אותו לכלא, אלא להסתפק בעונש של עבודות שירות לתועלת הציבור. לדבריו, הנאשם התנצל על מעשיו בפני המתלונן בכתבה בעיתון.
השופט סארי ג'יוסי החליט לתת ל-ר' סיכוי להשתקם, התחשב בכך שהוא שינה את אורח חייו מהקצה לקצה וגזר עליו 350 שעות עבודות שירות לתועלת הציבור ותשלום פיצוי של 4,500 שקלים למתלונן. כמו כן, ר' יהיה במשך שלוש שנים תחת פיקוח שירות המבחן ובמידה ויחזור לסורו הוא ישלח לכלא.