אז החלטתם לפתוח משרד בבית. ברכות. מדובר בהחלטה שיכולה לחסוך הרבה כסף, להגמיש את הלו"ז ולבלות יותר עם הילדים. איך עושים את זה?
רגע לפני שניגשים למלאכה, כדאי להקדיש מחשבה לשאלות הבאות: האם אנחנו מקבלים קהל בבית? מה צריך להיות גודלה של פינת הישיבה? האם החלל יהיה פתוח או סגור? היכן כדאי למקם את השולחן? האם יש לנו מספיק שקעי חשמל ותאורה?
שלב א': ארגון פונקציונלי
קודם כל, בוחרים מקום: מחסן לא מנוצל בחצר, ממ"ד פנוי או פינה נחמדה בבית – יכולים לקלוע למטרה. אם ישנה אפשרות, העדיפו חדר עם חלון או נישה מוארת.
לאחר שבחרתם את המקום, כדאי להחליט היכן למקם את השולחן. אם מדובר בחדר, רצוי למקם אותו מול הדלת, כך שפניכם יפנו לכניסה. ישיבה מול הדלת מעניקה תחושה של שליטה וביטחון, ותוכלו בכל זמן לראות מי נכנס לחדר או מי עובר על פניו. בשלב זה, ודאו שיש מספיק שקעים ליד השולחן, ונקודות חשמל לתאורה. אם אין, הזמינו חשמלאי.
הקו המוביל בתכנון המשרד הביתי וסידורו הוא ארגון נכון ופונקציונלי של כל החפצים שבו. כשיש סדר ומקום לכל קלסר ועיפרון, אפשר ליצור סביבת עבודה נוחה, מרגיעה ומפרה; סדר חיצוני, ומראה נקי משרה שלווה, יצירתיות ופרודוקטיביות.
אני מציעה להכין רשימה של כל הפריטים הדרושים לכם למשרד. החל ממגירות אחסון, כיסא וכלי כתיבה. קחו בחשבון שאתם צריכים דרגש או מדף מתאים למדפסת ומשטח נגיש לדפים הריקים ולפקס.
תאורה טובה חשובה מאוד במשרד. התאורה החסכונית והמומלצת היא כמובן תאורת יום החודרת מבעד לחלון. אם יש שמש ישירה, תמיד אפשר לתלות וילון בד או וילון ונציאני שיגנו עליכם בשעות הקשות. אם אין בחדר חלון, אני ממליצה על תאורה לבנה שאינה מעייפת את העיניים.
תאורה לבנה (מנורות שמפיצות אור לבן) היא פונקציונלית ולכן כדאי להציב אותה מעל שולחן העבודה. עם זאת, תאורה צהובה מוסיפה חמימות. מומלץ לתלות אותה על התקרה או על הקיר. אם זה אפשרי, שלבו בין השניים.
גם אקוסטיקה טובה בחדר תורמת לסביבת העבודה, לכן חשוב להקפיד שהחלל יהיה מלא, אבל לא עמוס. תמונות אהובות, שטיח על הרצפה, ואם יש מקום - רהיטים כמו שידה או ארון יעשו את העבודה.
בחירת סגנון חדר העבודה ועיצובו ייקבע בהתאם לטעם האישי שלכם. אם אתם אוהבים מראה נקי ומודרני, אני ממליצה לבחור שולחן זכוכית או פלטה חלקה שתעמוד על רגליים מנירוסטה או מניקל (אפשר גם על סט גלגלים). הוסיפו יחידת מגירות העשויה מאותו חומר של הפלטה (כמובן לא מזכוכית), ובחרו כיסא בצבע מטאלי. כוננית לספרים תעצים את האווירה. אני מעדיפה שהיא תהיה עם מדפים פתוחים, אבל אם אתם טיפוסים מבולגנים, עדיף לבנות ארון עם דלתות, שלא יראו את הבלגן. כמובן, אל תשכחו להוסיף שטיח בצבע מטאלי ורצוי עגול.
גרים בעיר, עובדים בכפר
לאוהבי הלוק הכפרי, אני מציעה לצאת לסיבוב בשוק הפשפשים או בחנויות לרהיטים יד שנייה, ולחפש רהיטים מיוחדים עם שיק עתיק. למשל שולחן מדליק מעץ עם מגירות, ארון כלים ישן, מנורת שולחן של ספריות ציבוריות באנגליה בצבע ירוק או שנדליר עם הרבה קנים, שייתן הרבה אור. בדרך אל תשכחו גם לקנות שטיח אתני.
גם ספסל ישן יכול להיות מצוין: אם יש מקום עבורו, תוכלו להניח עליו מגזינים או מערכת שמע. חשוב מאוד: בבחירת הכיסא אסור לכם להתפשר. הוא חייב להיות איכותי ועכשווי, כי אתם הולכים לבלות עליו שעות רבות ועם הגב אסור לשחק.
"המשרד הביתי אומנם מזכיר את המשרד הרגיל בהיבט הפונקציונאלי אבל אסור להתעלם מהעובדה שמדובר בחלל שקשור לבית", אומר גרשון צור, מנכ"ל בית פיטרו - הכט. "לכן כדאי שהוא ישרה חמימות של בית, בניגוד למשרד קודר ומינימליסטי. מומלץ לשלב במשרד הביתי פריטים שעשויים מחומרים חמים כמו עץ מלא, ולא חומרים קרירים כמו עור או פלסטיק. הפריטים צריכים להיות בעלי תחכום ויופי מהודר שאינו מתאים לכל משרד, אבל בהחלט ישתלבו היטב בבית".
צור מציע להוסיף למשרד הביתי צבעים נועזים שאינם שגרתיים ומתאימים תמיד לחלל משרדי רגיל. זאת כמובן בתנאי שהעיצוב מתכתב עם האווירה הכללית בית. לדוגמה, בחירת שידות בצבע תכלת או אדום, שמוסיפים חמימות. כסאות מעוצבים וייחודיים שמשדרים פחות רצינות ומוקפדות שאנחנו רואים בדרך כלל במשרדים.
פינת גלישה
פינת העבודה אינה חייבת לפנות רק למי שעובד מהבית; היום אנחנו מבצעים המון פעולות דרך המחשב: משלמים חשבונות, מאתרים רופא, מתקשרים עם המורה בבית הספר וכו'. לכן, אני תמיד ממליצה ללקוחות לארגן פינת מחשב קרובה למטבח. חושבים שזה רעיון אבל שאין לכם מקום ליישם אותו?
שימו לב: קודם כל, היום ניתן לרכוש מסכים דקים שנתלים על הקיר, ולחסוך כ-30 ס"מ. כמו כן, הלפטופ יכול להיות פתרון מצוין לפינה כזו. מספיק לרכוש שולחן צר, בעומק של כ-40 ס"מ, להניח במעבר, להתקין נקודת תקשורת וחשמל, ואתם מסודרים.
לאלו שממש צריכים להצטמצם במקום, אפשר לקנות כסא ללא משענת, כך שתוכלו להכניסו מתחת לשולחן בזמן שאינכם משתמשים במחשב. הקפידו לשמור על פינת העבודה מסודרת, דאגו שכל פריט יונח בקופסת אחסון מתאימה, והנה לכם עוד פינה שימושית ויפה בבית.
שתי קטנות:
- פתרון אחסון: רכשו מספר סלסילות מסוגננות מקש שישמשו אתכם לדפי טיוטה ופקסים.
- לוח מחיק להודעות: הזמינו אצל זגג זכוכית לוח בגודל של 60 על 80 ס"מ או בכל גודל אחר שתרצו, ובקשו ממנו להצמיד אותו לקיר עם ברגים עם כיסוי מנירוסטה. הצטיידו בטושים מתאימים ללוח מחיק, ויש לכם קיר מגניב להודעות.